onsdag 15 augusti 2018

Attans Geab, som stökade till vårt månadsmöte

Vilken dag det blev! Ibland kan det verkligen bli lite mycket och en dag som den här onsdagen vill jag inte ha många av. Jag sov lite dåligt i natt och vaknade tidigt och om jag varit lite smart skulle jag ha gått upp då, men inte gjorde jag det. Jag låg lugnt och väntade på att mobilen skulle tala om att klockan var halv åtta.

Solen sken och det var en ganska fin morgon och efter att ha snyggat till både kroppen och knoppen gick jag iväg till min granne som fyller 90 år i dag. Då var klockan redan tio och flera andra grannar satt bänkade runt bordet på hennes uteplats. Härliga wienerbröd, kakor och ostkaka med körsbärssylt och grädde bjöd hon på.  

En halvtimmes uppvaktning var allt jag hann med, för sen skulle jag till Konsum och handla till dagens månadsmöte med SPF. Med två tunga kassar i baksätet på bilen åkte jag sedan till Fröjel för att hämta upp en medarbetare där. Egentligen skulle vi infinna oss i Skolgården i Fröjel vid elvatiden, men vi kom inte förrän nästan en halvtimme senare, men det var upplåst och en av karlarna i kommittén höll redan på att plocka fram bord och stolar. Sen dök den ena medlemmen efter den andra upp och jobbet flöt på med dukning, kaffekokning och uppläggning av bröd, pålägg och grönsaker.  

Nu började även gästerna att anlända och dagens föredragshållare Per Smitterberg kom också och började installera sin utrustning, som skulle till för att han sedan kunna visa bilder av fåglarna han skulle tala om. När alla anlänt, vi blev lite drygt trettio personer, började Per sitt föredrag.

Per Smitterberg
Tyvärr kom han inte så långt, för plötsligt gick strömmen. Några började gå runt och leta efter proppskåpet för att se om någon propp hade gått, men jag ringde till Eva, som kunde tala om att också Stenstugu var strömlöst och en stund senare kom det ett meddelande från Geab att hela Gotland var strömlöst igen. Felsökning pågår, beräknas klart 15.30, stod det i meddelandet. Vad gör vi nu?

I avvaktan på att strömmen eventuellt skulle komma tillbaka tidigare än beräknat, drack vi kaffe, åt mackor och kärleksmums och satt och pratade. Vi kunde ju inte koka mera kaffe, men termosarna vi fyllt räckte så att de flesta kunde få sig två koppar. Jag gick och kollade, nej ingen ström! Då fortsatte vi samvaron med lottdragning och när den var klar kollade jag strömmen igen, nej den hade inte kommit tillbaka. Månadsmötena ska ju innehålla lite information också, så Irma, vår ordförande tog till orda och berättade om kommande aktiviteter och läget på medlems- och ekonomifronten. Precis när Irma var klar kom strömmen, som ett under, tillbaka och Per kunde återuppta sitt föredrag.

Han var verkligen trevlig, lika trevlig som han är i radion, när han är där som fågelexpert. Det är duktigt att kunna ta upp tråden igen efter ett sånt där störningsmoment.

Från Geab´s sida säger de att det var något som blivit fel vid i arbetet vid Ygne. Nu har det varit ett flertal totala avbrott på ön.
Geabs arbete med teknikutbyte vid kraftstationen i Ygne fortsätter för att långsiktigt säkra och trygga elförsörjningen på Gotland. Arbetet beräknas pågå till vecka 39. Fram till den 15 september och framför allt under helgen den 1–2 september kommer några kritiska arbeten att genomföras och då det är större risk för störningar i elförsörjningen",
så skriver Länsstyrelsen på Gotland på sin hemsida.

Nu ska jag ta mig ett glas vitt vin och koppla av en stund framför tv:n. Det tycker jag att jag gjort mig förtjänt av i dag, trots att det bara är onsdag.

Trevlig kväll!

14 kommentarer:

Monica sa...

Det har du absolut gjort dig förtjänt av; förstår att det varit en riktigt stressig dag! och jag håller med: Skickligt av föreläsaren att kunna börja om efter en sådan ofrivillig paus!
Hoppas att du får en lugn kväll!
Kram, Monica

znogge sa...

Men vilken maximal otur med strömavbrottet men det verkade ändå lösa sig bra. Fast visst har du gjort dig förtjänt av ett glas vin och en lugn kväll.

Kram

Laila Ö sa...

Du har verkligen gjort dig förtjänt av ett glas vin eller två i kväll. Har nu räknat pengar och fått det att stämma. Lycka! Nu ska det bokföras också.
Kram/Laila

Ingrid sa...

Tack Monica!
Kram

Ingrid sa...

Det löste sig ju ganska bra. Tur att vi hade en så förstående föreläsare.
Kram

Ingrid sa...

Visst blev det två och nu ska jag gå till sängs och förhoppningsvis sova gott. Och det gör du också förstår jag när allt stämde som det skulle!
Kram

Kraft´n sa...

Jag fick problem när jag skulle sätta på dumburken i kväll.
Får upp att jag ska göra en nyinstallation, men trots Telias
support så får jag inga kanaler. Tydligen själva teven som tappat kontakten med omvärlden. En mycket hjälpsam kille nere i Götet
tipsade mig om ett nummer som jag ska ringa. Men det är endast dagtid.
GEAB ställer till det !

sjusoverskan sa...

Hej!
Vi blev också utan ström, fast igår. Kenneth och jag satt och fikade i godan ro när det blinkade till och blev mörkt. Här kom ett stilla regn men inget annat. Strömmen var borta ca två timmar. ...men jag undrar ibland vad som händer när strömmen bara försvinner utan anledning...
Kram och hoppas vinet smakade!
Inger

Ingrid sa...

Jag var just inne hos en av grannarna och fick igång deras tv.
Hoppas att du får hjälp!

wiolettan sa...

Ja, håller med dig, det hade du gjort dig förtjänt av. En hel del arbete blev det och nervös väntande kanske också. Men fint att strömmen kom tillbaka. Jag har hört om strömavbrotten på Gotland i radion, påfrestande då det kommer hur som. Jag är alltid rädd att fastna i en hiss vid ett sådant tillfälle.
Trevlig dag önskar dig.
Kram!

Ingrid sa...

Här vet vi i alla fall just nu anledningen till avbrotten. Geab håller på med ombyggnad i en kraftstation, men det är olustigt ändå. Vi är ju så beroende av elen och det påverkar dessutom mobilnätet när det blir så totala avbrott.
Kram

Ingrid sa...

Det är ju värsta för alla affärsidkare och att det händer just nu när mitt i turistsäsongen är ju väldigt tråkigt. Visserligen är det ju många som har avslutat sina semestrar nu, men ännu är det många kvar här på ön.
Kram

skogsnuvan sa...

Ja det är ju så det är. Man måste ha en plan B och det verkade ju funka fint att ta saker och ting i en annan ordning

Ingrid sa...

Visst fungerade det. Tur att föredragshållaren hade tålamod och stanna kvar och invänta att strömmen skulle komma.