fredag 31 augusti 2018

Fem en fredag v 35 - Din stad

Nu är det länge sedan jag varit med i något blogg- eller fototema, så jag känner att det kan vara dags. Det här bloggtemat är flera av mina bloggvänner med i så varför inte......

Fem en fredag är ett bloggtema hos elsamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget. Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elsamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag!
  1. Hur många städer har du bott i?
  2. Vad är en sak som din nuvarande stad/område är känt för?
  3. Om någon kom på besök i din stad/område för första gången, vad skulle hen inte få missa tycker du?
  4. Har du något stammisställe där du bor?
  5. Om du fick välja, skulle du då fortfarande bo kvar?
Mina svar blir så här:
  1. Jag är född i Stockholm, men där bodde min familj och jag bara i något år efter det jag föddes. När jag gick i realskolan bodde jag inackorderad i Visby ett år, så Visby blir min andra stad. För övrigt har jag bara bott i Klintehamn och så 50 år i Fröjel, så inte har jag rört på mig särskilt mycket. 

  2. Klintehamn är känt för att vara ett vackert samhälle, men har de senaste åren drabbats av butiksdöd, så nu är det nog nästan det uttrycket som är synonymt med namnet Klintehamn. Inte speciellt roligt!

  3. Man ska inte missa:
    • Biblioteket i Donnerska huset. Det måste vara Sveriges vackraste bibliotek. 
    • Klinteberget måste också få ett besök.
    • Masshagen är också ett måste, om årstiden är den rätta

  4. Det enda ställe man väl kan kalla stammisställe i Klintehamn är Hamnkaféet där massor av ensamma "gubbs" äter lunch i stort sett varje dag, men jag antar att jag ska svara på ett stammisställe som jag besöker ofta och det enda jag kan komma på är Coop, som får nästan dagliga besök. Jag är så rädd att de ska bli sura om jag inte dyker upp. 😋

  5. Jag har inte haft några funderingar på att flytta från Klintehamn. Det är en trygghet i att bo på ett ställe där man känner igen de flesta man möter. Sitter man ensam hemma och känner sig lite ledsen och övergiven hjälper det att ta en promenad. Alltid träffar man någon att byta ett ord med, om inte annat så är vädret ett säkert kort. 
Trevlig helg!

10 kommentarer:

Monica sa...

Så trevligt att få veta lite mer om dig och di bostadsort! Jag kunde inte heller motstå utmaningen, så nu har jag också svarat på frågorna!
Ha det så bra, kram, Monica

Ingrid sa...

Jag kommer, jag kommer!
Kram

http://kraka.moah.se sa...

Så roligt att få läsa dina svar.
Ha en fin lördagskväll!
Kram

sjusoverskan sa...

Lätt med frågorna, har aldrig bott i någon stad utan långt ut på vischan!
Kram Inger

Ingrid sa...

Tack och detsamma!
Kram

Ingrid sa...

Mina stadsvistelser har varit väldigt kortvariga. Det är vischan som gällt för mig också!
Kram

znogge sa...

Trevligt att få veta lite mer om dig! Det vackra biblioteket minns jag att du har skrivit om och visat bilder på. Ett liknande fanns i grannhålan men någon tände eld på det... Själv har jag aldrig varit på Gotland men någon gång så ska det bli av!

Kram

Elisa sa...

Så kul att du hängde på! Fint att läsa dina svar också. Jag har bara varit på Gotland en gång men hoppas få komma tillbaka snart. :)

Ingrid sa...

Brand hoppas jag att vårt bibliotek klarar sig från. Det vore riktigt tråkigt.
Kram

Ingrid sa...

Det hoppas jag också!
Kram