lördag 15 september 2018

Vi har det motigt på våra möten

I dag har det verkligen varit aprilväder! På förmiddagen var det ganska fint när jag åkte till Konsum och kompletterade lite inför eftermiddagens SPF-möte på Snäckan. (För de som inte vet vad Snäckan är, så tillhör anläggningen Equmeniakyrkan på Gotland och ligger på Warfsholmen i Klintehamn). Jag skulle vara där klockan tolv och strax innan det blev dags att åka gick strömmen, samtidigt som det började regna, men det var ju bara att ge sig iväg i alla fall.

Våra grillmästare hade tänt grillen, men det gick inte bra alls, för det regnade ganska mycket och inomhus var det mörkt, så vi kunde inte börja med kaffekokningen. Som tur var kom elen tillbaka ganska fort, vi kom igång med kaffet och killarna satt ute i regnet och kämpade på med grillglöden som inte ville glöda alls.

Medlemmarna började anlända och slog sig ner och medan vi avvaktade vädret och grillglöden gick jag runt och sålde ett lotteri. Till slut fick vi ge upp hoppet om att samlas ute runt grillen, utan Rut som är hemma i huset, satte på stekbordet och så fick det bli stekt  korv i stället för grillad. Vilken välsignelse att det gick att vara inomhus och att strömmen kom tillbaka i tid.

Inte blev vi så många som det brukar vara på de här träffarna på Snäckan, för i dag blev det bara tjugo som vågade trotsa vädret. I vanliga fall brukar vi vara en fyrtio/femtio stycken och vädret brukar alltid vara fint. Ingenting stämmer visst i år!

Irma och Sven
Nu började molnen skingras och när vi ätit färdigt och suttit och pratat en stund tittade till och med solen fram och då gick vi ut för att få lite frisk luft. Grillen kontrollerades och man kunde som vanligt konstatera, att nu när vi ätit färdigt var grillglöden helt perfekt.

Bertil plockade fram kubbspelet och vi var en 10-12 st som spelade en match

Medan en del föredrog att sitta i solskenet och titta på
Medan vi spelade mörknade molnen igen och när vi spelat en match gick vi in igen, för att dricka kaffe, få lite information från Irma och ha lottdragning och vi hann inte mer än in, så kom det en ordentlig skur.

 Nog har vi det lite motigt!

12 kommentarer:

Monica sa...

Alltså, era strömavbrott!!! Vädret rår man inte på, men nog kunde dom ha fixat er el på hela denna tid?
Nåja, ni verkar kunna klara det ändå och lyckades få till ett riktigt trevligt möte, trots motigheterna! Bra jobbat!
Som vanligt, så tycker jag att ni gör mycket kul saker på era möten i SPF!
Ha en fin kväll, kram, Monica

znogge sa...

Hmm... jag tror min kommentar försvann!

Nåja, jag önskar dig en fin kväll!

Ingrid sa...

Tack detsamma!
Kram

Ingrid sa...

Vi har ganska trevligt, men dwt är lite jobbigt att behöva improvisera den ena gången efter den andra.
Kram 😛

sjusoverskan sa...

Nog kan det vara motigt ibland och i synnerhet om strömmen går!
Sonen med hustru är på Öjn och kör race på Gotland ring och han var lite förtvivlad. Talade om för honom att det är värre för min bloggkompis, som bor på Gotland och att strömmen försvinner titt som tätt.
Ha en skön helg...i alla fall!
Kram Inger

Gunnel sa...

Ert elelände blir tydligen långvarigt. Improvisation är enda lösningen då. Vi fick några småskurar igår, men det ska visst bli soligt idag. Kram

Ingrid sa...

Då får vi hoppas att de får bättre väder i dag. Ännu är det blå himmel i alla fall.
Kram

Ingrid sa...

Det ser ut att bli skapligt här också.
Trevlig söndag!

skogsnuvan sa...

Strömavbrott igen Vilken otur Ni har ju haft det stup i ett nu på sista tiden och det blir jobbigt, det vet jag eftersom vi också brukar ha strömavbrott men mest på vintern.

Husbilen-Ellen sa...

Inte kul med strömavbrott så ofta, men er kreativa ådra fick komma fram. Ni såg ändå ut att ha haft väldigt trevligt.

Ingrid sa...

Jag hoppas verkligen att de snart är färdiga med det de håller på med, för det här är så tråkigt!

Ingrid sa...

Jo då det var rätt trevligt ändå!
Kram