tisdag 4 september 2018

Fylleriets månad

Jag räknade över hur många släktingar jag har som fyller år i september och med de som är avlidna är det nu 9 stycken.  Det börjar med pappa den 6 september och slutar med Rune Österlund, som var gift med Åkes kusin Kerstin, den 28:de. Pappa föddes 1908 så han skulle alltså fyllt 110 år i år. Det måste bli en fin bukett på graven på torsdag.

Jag tror att det är jag i barnvagnen, för det ser inte ut som Gotland. Vi bodde i Stockholm när jag var liten
I dag är det lite halvmulet, men det gör inte så mycket, för jag ska på Kupan och jobba i eftermiddag. Hoppas att vi får behålla strömmen då, vilket inte är inte helt självklart, för den senaste tiden har vi haft avbrott flera gånger om dagen. Dagens första kom redan innan jag hunnit koka morgonkaffe. De flesta är kortvariga som tur är, men när strömmen gick i morse tog jag mig en dusch, för att försäkra mig om att jag skulle få varmvatten. Jag hade lite tanke på om det skulle finnas någon el när det var dags att föna håret, men när jag var färdig i badrummet var den redan tillbaka.

Trevlig tisdag!

10 kommentarer:

Bosse Lidén sa...

Vissa månader och till och med datum är det tätare med födelsedagar för dem som står en nära eller de man känner.
Vilken tuff barnvagn. Jag läste att det ska finnas ett museum som visar upp barnvagnar genom tiden. Det ska jag besöka. Jag visste inte om att du är född på fastlandet.
Hoppas du får behålla strömmen på jobbet och det blir sålt mycket. Vi ska åka iväg med en stor flyttkartong till RK här i närheten. Ska bli spännande att se hur där ser ut.
Kram Bosse

Monica sa...

Lustigt att födelsedagar ofta klumpar ihop sig så i en familj! Nu räknar jag bara i närmaste familjen, men då har vi fyra födelsedagar i maj.
Jag har också åkt omkring i en barnvagn som ser ut som din! Och din pappas stolta blick tar man inte miste på...
Kram, Monica

znogge sa...

Det var rejält många det! Hos oss har oktober blivit en månad med många födelsedagar så det blir en del kalas nu i höst!

Kram och ha en bra dag!

Ingrid sa...

Pappa var gotlänning, men jobbade i Stockholm. När jag var något år gammal flyttade familjen till Gotland och pappa tog över farfars, eller rättar sagt farmors järnhandel här i Klintehamn.
Du får väl ta en sväng ut till Klintehamn också och se hur vi har det.
Kram

Ingrid sa...

Åke och jag lyckades också klumpa ihop det, för våra tre barn är födda 2,4 och 22 december. Pappa Helge var en underbar pappa.
Kram

Ingrid sa...

Det är trevligt med höstkalas, nu innan det riktiga rusket börjar.
Kram

Sjusoverskan sa...

Hos oss är det bara Kenneth och hans bror som fyller i september. Vi är utspridda över hela året annars.
Fin gammal barnvagn!
Kram Inger

Ingrid sa...

Visst är det roligt att man har några såna där gamla bilder kvar.
Kram

Gunnel sa...

Jag har också några septemberfödelsedagar att uppmärksamma. Härlig bild! Jag kördes runt i en exakt likadan barnvagn. Kram

Ingrid sa...

Det verkar finnas många höstbarn. Det var nog vad som bjöds i barnvagnsväg på den tiden.
Kram