söndag 2 september 2018

Planen för dagen

Söndagen ser ut att arta sig den också, för det är soligt och varmt, men nu verkar det som om vi har gått över i normalt svenskt sommarväder efter att ha levt med medelhavsklimat sedan i mitten av maj. Igår eftermiddag mulnade det plötsligt till och rätt vad det var kom det en riktig störtskur, 5 mm fick vi på bara några minuter. Sen sprack molnen upp och solen lyste igen.

Den här bilden tog jag för rätt många år sedan. Jag låg ute och solade, tittade upp och fick se att solen såg så konstig ut. Mobilen var i närheten och jag lyckades få den här bilen av det här vackra halofenomenet. Solen hade flera ringar, men det varade inte många sekunder, så det var verkligen ren tur att jag hann få någon bild  av det. Klicka för större bild!
Allnakku säger: En ovädargalle är en vädersol, ett halofenomen på himlen. Det kan synas en eller flera extra solar eller ringar, vita eller flerfärgade, och förr trodde man att sådant bådade oväder eller något ännu värre.
Vad väntar i dag? Inte speciellt mycket faktiskt. Söndagslunchen är avklarad, ja inte uppäten förstås, men tillagad, för jag gjorde en kålpudding igår eftermiddag. Den ska in i frysen, men först ska jag ha mig ett skrovmål i dag. Om vädret behagar fortsätta att vara fint, ska jag ta mig en stund i solstolen efter maten och sedan en promenad. Det är i alla fall planen.

Trevlig söndag!

18 kommentarer:

znogge sa...

Vilken fin och vacker bild! Tur att du var snabb där. Kålpudding är bland det godaste som finns om man frågar mig. Här blir det en hederlig söndagsstek men det är också gott.

Kram och ha en fin dag!

Ingrid sa...

Stekt sås och potatis, brukade mina barn säga. Klassisk söndagsmiddag!
Kram

Monica sa...

Vilken fantastisk bild, något sådant har jag faktiskt aldrig sett! Tur att du hade mobilen i närheten!
Här ser det också ut att bli en fin dag, så jag får väl fortsätta att så i gräsmattan - ett ganska jobbigt arbete, först räfsa ganska hårt med stål-löv-räfsan, sen så och sen strössla lite jord ovanpå och platta till. Och så vattna förstås...Det får bli en bit i taget.
Kålpudding, mums, det har jag inte ätit sedan jag var var barn, maken gillar inte det...
Ha en fin dag, kram, Monica

Ingrid sa...

Visst är bilden fin! Även om fenomenet var ännu vackra innan jag fick fram mobilen.
Jag gillar kålpudding och det är sånt som är så bra att ha i frysen när man är ett enpersonshushåll.
Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Kålpudding med lingonsylt (men ingen potatis och sås) är jättegott och nyttigt! Kan tänka mig att göra det någon dag, men just nu har det varit lite mycket matlagning ett tag. Det är jättekul med besök, men man blir lite trött efter 4-5 dagar!
Men strax ska jag ut i poolen, bada och suga ut vatten med en kraftig pump (och lite skit från träden som jag normalt dammsuger bort varje dag med poolsugaren) eftersom vi fått 30 mm sista dagarna. Poolen är nästan överfull.....
KRAM/Susie

Ingrid sa...

Då äter vi kålpudding på samma sätt!
Vi har nog inte fått riktigt 30, men nära på.
Bada lugnt!
Kram

Helena sa...

Kålpudding och kåldolmar med lingonsylt är gott. Ska man inte ha potatis till kålpuddingen? Klart man får göra som man vill, men potatis passar till det mesta.
Har ni kvar värmen då har ni tur. Här har det varit frostnatt redan, men just idag har vi 18 grader. Ha en skön stund i solstolen.

Karin Evby sa...

Kul med halofenomen! Kålpudding hade vi för ngn vecka sedan, bra mat då det går fint att laga extra och frysa. Idag har jag rensat och klippt i en rabatt som jag inte har gjort något åt på hela sommaren. Allt det bruna är borta, och den ser riktig trevlig ut. Jag har en blommande dahlia, djupröd, som nu kommer till sin rätt. Ha en fin kommande vecka!
Kramar Karin

Musikanta sa...

Vi gör kålpudding med kikärtor istället för köttfärs - det blir bra det också. Sen kan man ju ta vegetarisk färs också om man vill göra det lite matigare. Det är fantastiskt vad de här regnen har gjort med naturen - allt är grönt igen och gräset på gräsmattan växer då det knakar. Har aldrig sett en sådan sol förut - intressant fenomen!
Kram från Ingrid

skogsnuvan sa...

Oj vilken bild du råkade lyckas få till. Här är det sommarväder och varmt och skönt men med den klara höstluften som finns nu. Dock färdigbadat för det är bara 15 grader i vattnet. För kallt för mig.

Ingrid sa...

Jag har risgrynsgröt i köttfärsen, så då känns det onödigt med potatis också.
Det blev inte så lång stund i solstolen, men en skön promenad.

Ingrid sa...

Det är roligt att vara ute i rabatterna nu när det kommit regn. Det växer så det knakar. Det är som om naturen vill komma ikapp efter torkan.
Kram

Ingrid sa...

Du skulle ha sett den då den var som bäst. Det var nästan otäckt!
Ja, nu exploderar det verkligen i naturen. Gräset får man klippa var och varannan dag.
Kram

Ingrid sa...

Sonen var på Fårö i dag och de badade och han påstod att det var skönt, så det måste vara varmare i Östersjön än i Fisksjön.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Fantastisk bild! Jag har aldrig fotat en sådan, men väl sett. Det gäller att vara snabb.
Kålpudding, mums! Jag gör det ibland, men nu var det ett tag sen. Tack för idéen.
Jag har haft fullt ös idag, men det var roligt i det vackra vädret.
Kram, Gerd

Ingrid sa...

Du håller verkligen igång!
Kram

sjusoverskan sa...

Häftig bild du lyckades med!
Gottgottigottgott med kålpudding!
Kram Inger

Ingrid sa...

Visst är det en häftig bild!