lördag 22 september 2018

Stormen Knud - Polisanmälan

Stormen Knud ställde inte till med så mycket elände som befarat. Den enda skadan här vid mig är en avblåst duk på uteplatsen och det måste väl anses som måttlig. 10 mm regn fick vi också och gårdagens 25° har i dag bytts till måttliga 14 och det blåser ännu häftigt i byarna. 


Solen värmer dock gott och jag har suttit ute och läst tidningen och löst dagens sudoku och Krysshalvan. Helgkrysset sparar jag tills i morgon. Man ska ju ha något att roa sig med då också.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jag tänkte först strunta i  att anmäla gårdagens fula mail, men så var jag i kontakt med Telia och de ville att det skulle polisanmälas. Igår kväll gick det inte att komma fram på 114 14, för en timmes kö är ju bara för mycket, men i morse gjorde jag ett nytt försök och kom jag fram direkt och fick göra anmälan om "Försök till utpressning", som den trevliga kvinna jag pratade med kallade mailet. De hade fått in många anmälningar, men ännu visste hon ingen som hade betalat och om man tittar på mailet, måste man verkligen vara enormt rädd för att bli avslöjad om man gör sig mödan att föra över pengar till det där Bitcoin-kontot. Tala om krånglig adress 😏 Det tog bara ett par minuter efter att samtalet var avslutat, så fick jag ett diarienr från polisen, så nu har jag gjort vad jag kan. Jag har dessutom bytt lösenord på mitt konto och det gjorde jag direkt igår kväll.

Planerna för dagen är inte helt klarlagda ännu, men jag tror att jag till att börja med ska ta och vädra bilen lite. Dahliorna har farit illa efter blåsten, så det passar bra att klippa av de blommor som är fräsch och köra upp på kyrkogården med dem. Åke längtar nog efter ett besök!

Trevlig lördag!

14 kommentarer:

znogge sa...

Helt rätt agerat! Även om det inte leder någon vart kanske så var det bra att du polisanmälde. Tyvärr verkar det svårt att komma dem på spåren...

Kram och god lördag!

Monica sa...

Bra att du polisanmälde! Sådana otroligt fräcka utpressningsförsök måste hindras!
Ungefär samma skador av stormen här, en änglatrumpet som välte och hammockskyddet blåste av. Och samma temperaturer ungefär. men vi fick 10 mm regn igår och det var välkommet!
Hoppas att du får en fin dag, kram, Monica

Ingrid sa...

Det är nog inte lätt alls!
Kram

Ingrid sa...

Det har varit hemskt blåsigt, men sol i alla fall.
Kram

Stefan sa...

Om man kontrollera Bitcoin-plånboken så har tyvärr 16 st betalat till den.

Karin Evby sa...

Hej!
Kommer att lägga ner min blogg efter 14 år, jo det var ett veligt beslut, men nu är det bestämt. Finns på G+ där jag får utlopp för mina foton. Ja, jag finns också på FB, men där ska jag inte skriva mycket. Fick ju gå med i FB pga att jag ville få tillgång till bokvikningsmönster.
Önskar dig en fin helg, och jag hoppas att vi hälsar på varandra som vanligt.
Kramar Karin
Adress till G+ https://plus.google.com/u/0/117256088432029057966?tab=mX

Ingrid sa...

Så tråkigt! Att någon verkligen är så desperat.

Ingrid sa...

Så tråkigt Karin, men jag förstår dig. Det kan vara svårt att hitta inspiration ibland.
Kram

sjusoverskan sa...

Knud har inte gjort så stora bång här heller, blåst väldigt, åskat och regnat igår. Nu lyser månen på mej så rart!
Ha en skön helg!
Kram Inger

skogsnuvan sa...

Så bra att du anmälde. Sådant där måste få ett slut. Vilka dumheter. Tur att stormen inte blev värre. Här blåser det rejält och har gjort så några dagar. Jag hade tänkt åka på marknad idag men vet inte om jag ids vara ute i blåsvädet Det är bara någon grad varmt och blåser isande västanvind

Gunnel sa...

Det blev inte så mycket av stormen här heller, som tur var. Jag läste om ditt konstiga mail. Det är synd att så många ändå blir lurade av det, för det är ju så uppenbart att det inte är på riktigt. Tydligen är det lönsamt att skriva sånt annars hade det väl inte dykt upp titt som tätt. Bra att du anmälde. Kram

Ingrid sa...

Hoppas att natten blev lugn trots månskenet.
Kram

Ingrid sa...

Jag har inga större förhoppningar om att polisen kan göra nånting, men det är en markering i alla fall.

Ingrid sa...

Säkert får de in en hel del pengar, annars skulle de inte hålla på.
Kram