fredag 26 oktober 2018

Grannen ovanpå....

...har gett ut ett nytt album och igår ringde han på min dörr och gav mig en CD och i dag på förmiddagen lyssnade jag på den medan jag gick och pysslade. Han är duktig, min granne och jag hör inte ett ljud av honom när han håller på och jobbar med sin musik, men jag är ju lite lomhörd, det vet jag, för när mina barn är här kan de helt plötsligt säga: "Jag hör musik!"

 
 Den här låten tycker jag lite extra mycket om. 
 Tack David!
 
Efter lunchen gav jag mig iväg ut på äventyr och första stoppet blev det vid Klinte kyrkogård, för att se hur det såg ut på familjegraven. Ljungen såg lite blek ut, men den cyklamen som jag planterade där är hur fin som helst. Sedan fortsatte jag till Hemse, för ett besök på Granngården, men där var det ett ganska påvert utbud av gravprydnader och några batteridrivna ljus hittade jag inte alls. Det blev bara en påse blandade lökar som det var 50% rabatt på.

Sen åkte jag till Fröjel kyrkogård för att kolla läget där. Ljungen som jag planterade för ett tag sedan är jättefin, så nu hade jag en plan för vad jag skulle köpa för vinterdekorationer som kombination till den.

Det här är en blomma som jag knappast väntade mig få se utanför kyrkporten den 26 oktober
Tillsåningarna har kommit sig fint.

När jag kom tillbaka till Klintehamn åkte jag till Suderviljan och de hade hur mycket vackert som helst. Det var bara att välja och vraka och jag som inte tänkt köpa någonting just i dag har nu skuffen i bilen full.

Trevlig helg!

Jag glömde ju en sak!

När jag passerade Levide på vägen hem fick jag se en glada eller Röd glada, som den egentligen heter. Jag tror att det är första gången jag ser en glada på Gotland. De gånger jag har sett dem har varit i Tyskland när vi passerat på bussturer. Jag blev så upphetsad så jag fundera på att vända och köra tillbaka för att få se den en gång till och kanske lyckas ta ett foto av den, men jag behärskade mig och fortsatte.


Röd glada: Thomas Kraft via Wikimedia Commons

8 kommentarer:

skogsnuvan sa...

En sådan fågel har jag aldrig sett men den var väldigt ståtlig. Fina dekorationer Jag har kopt en liten fin pumpa som jag ska göra en liten gubbe av. Få se om jag gör det imorgon.Jag har lyssnat på musiken. Den var helt ok

sjusoverskan sa...

Mm, fin låt! Jag ska också till gravarna, hugger lite granris från vår häck och lägger på sen får vi se vad det blir, ljus förstås.
Glador har jag sett massor i Skåne men här uppe har vi inga än.
Kram Inger

Ingrid sa...

Halloween bryr jag mig inte om. Jag satsar på Allhelgonahelgen.
Kram

Ingrid sa...

Jag kan tänka mig att det finns gott om dem i Skåne. Det är ståtliga fåglar med den där kluvna stjärten.
Kram

Monica sa...

Glador är ganska vanliga här nere, men visst är det mäktigt att se rovfåglar!
Hälsa din granne ovanpå att jag gillar hans musik!
Då har du fullt upp i helgen med att pynta på gravarna!
Ha en riktigt skön helg, kram, Nonica

Ingrid sa...

Jag ska framföra din hälsning. Då blir han glad!
Jag väntar med gravpyntandet till i slutet på nästa vecka. Det är ju inte Alla helgons dag förrän nästa lördag.
Kram

znogge sa...

Så trevligt att du fick grannens nya CD. Imponerande dessutom att du inte hör något av hans skapande. Gravpyntandet väntar vi också med. Förmodligen tar vi det på fredag. Vi får se...

Kram och ha en fin lördag!

Ingrid sa...

Jag brukar göra det på fredagen dagen innan, så får det nog bli i år också. Dessutom ska det bli bättre väder i nästa veckan.
Kram