fredag 2 november 2018

Fem en fredag v 44 - Hårresande

Dagen började soligt och fint och glad i hågen började jag med att putsa köks- och vardagsrumsfönsterna på utsidan. Jag vet inte vad det kan har varit i luften senast det regnade, men man kunde nästa tro att det regnat mjölk. När det gick att se ut genom dem igen,  fortsatte jag ute med att klippa ner kärleksörten och plantera lökarna jag köpte på Granngården. Nu har jag bara en rabatt kvar, men där blommar det ännu, så den får vara som den är. Höstanemonerna och ringblommorna verkar vara tåliga.


Till dagens Fem en fredag:

Hårresande har elisamatilda valt som dagens ämne, för hon vill dra ut på den skrämmande Halloweenhelgen lite. Fler som grubblat över de här frågorna hittar du bland kommentarerna i elisamatildas inlägg.

1. Vad är det mest galna du någonsin gjort med ditt hår?  
 Det var kanske den sommaren jag fyllde 15 år och konfirmerades  (se bilden). För att jag skulle bli riktigt fin fick jag min första permanent då. Det var i och för sig inte helt fel, men den sommaren såg jag mest ut som ett svarthårigt får, för alla bad gjorde att håret stod som sky kring huvudet.

2. Vad är det läskigaste du har klätt ut dig till?
Jag tror inte att jag har klätt ut mig till något läskigt. Jag var med och spelade teater i skolan och på SGU men någon läskig figur tror jag inte att jag gjorde.

3. Vågar du gå in i spökhuset på ett nöjesfält? 
Absolut!

4. Vad får håret på dina armar att resa sig? 
Om jag hör vacker musik kan håret resa sig på armarna, men av skräck tror aldrig att det har hänt.

5. Blir du av med din hicka om någon skrämmer dig? 
Det tror jag inte! Jag får hicka när jag äter färskt bröd. Vad nu det kan bero på, men det inträffar till nästa till 100%, speciellt om brödet ännu är varmt. Som tur är brukar den gå över av sig själv efter en stund.

Trevlig fredag!

18 kommentarer:

http://kraka.moah.se sa...

Trevligt att läsa dina svar på veckans frågor. Hoppas du får en fin fredag!
Kram

Ingrid sa...

Tack detsamma!
Kram ♥

Eleonora sa...

En så söööt 15-åring - lika fin nu!

Ingrid sa...

Tack Eleonora!

Gunnel sa...

Jag permanentade mig också första gången till min konfirmation, och jag tor nästan jag hade samma frisyr som du. Idag blir det ingen permanent. Det får räcka med föning. Ha en trevlig helg.

Monica sa...

Vi är tydligen många, som fick son första permanent vid konfirmationen, så även jag. Jag såg förskräcklig ut...
För att anknyta till dagens "Fem en fredag": När jag gick i någon av realskolans lägre klasser var jag utklädd till troll på en maskerad i skolan och vann pris för bästa utklädnad, det glömmer jag aldrig. Min pappa hade gjort en svans till mig med någons sorts stålwire i, som gungade när man gick, minns jag...
Ha en riktigt skön Allhelgonahelg, kram från mig!
Monica

skogsnuvan sa...

Jag får också hicka av torrt bröd men det går ju över men är irriterade. Jag har permanentat mig en gång och blev som ett ulligt får och torrt och eländigt blev det också. Aldrig mer

Ingrid sa...

Det är likadant här. Det är väldigt många år sedan jag lät permanenta mig.
Kram

Ingrid sa...

Du var säkert ett riktigt sött troll och inte alls läskiga.
Kram

Ingrid sa...

Förr permanentade jag mig två gånger om året. Nu är det bara klippning som gäller.
Kram

Åke sa...

När jag var 15 hade jag ett sånt självlockigt hår du måste bara få se någon bild, igår gick vi igenom en massa foton sedan jag förstorat i unga dagar där är en sådan bil, du ska få se :) Musiken instämmer jag med, jag har hört/sett bla. River Dance och Mark Knopfler i Globen då vart det så :) Hickan har mitt bonusbarn lärt mig för 25 år sedan att: Äta lingonsylt från en sked liksom upp och ner. Trevlig förstatt helg / Kram från Åke

znogge sa...

Den första permanenten var väl något att ett vuxenattribut men en badsommar kan jag förstå effekten. Får man hicka ska man svälja tre gånger utan att andas :D

Kram och god alla helgons dag!

Kicki sa...

Jag blev hempermanentad, det var hemskt och såg hemskt ut, när jag var 9 år och vi skulle till Vännäs på mormor och morfars guldbröllop. Det var 1953!
Kram/Kicki

Ingrid sa...

Min Åke och jag var minsann också i Globen och såg på River Dance.
Kram

Ingrid sa...

Tack för ännu ett hicktrix!
Kram

Ingrid sa...

Oj då, bara nio år! Jag kan tänka mig att det kanske inte blev så vackert.
Kram

Lena i Wales sa...

Jag tycker du var jättefin på bilden!
Kul att läsa din svar.
Trevlig helg till dig!

Ingrid sa...

Tack Lena!