söndag 11 november 2018

Ofars och Gasis dag

I dag finns det flera anledningar att fira, det är Fars dag, Mårten Gås och Alla Singlars dag. Gåsen och Singlarna struntar jag i, men Fars dag eller ofars dag, som man säger på gutamål, måste ju uppmärksammas, även om det inte finns någon far i livet längre.

Jag var på kyrkogårdarna igår och pappa fick en blombukett och Åke blev inte utan han heller.

Gårdagens utflykt med SPF till Suderbys Herrgård var väldigt trevlig och bilresan gick bra trots mörker och ett evinnerligt duggregn, som gjorde sikten miserabel.

Vi togs emot av Irma och fick ett glas bubbel i handen medan vi väntade på att alla skulle komma och under tiden vi väntade sålde Laila lotter.

Vackert dukade bord mötte oss när vi kom in i matsalen och på buffébordet fanns det mycket gott att välja på och vi gick och fyllde på både en och två gånger.

Trevlig underhållning bjöd Lennart Torndahl på och vi fick lyssna på många av hans fina egna visor, men även annat som vi kunde få sjunga med i. Det blev lottdragning (och jag blev utan vinst), kaffe med en god kaka och ännu flera sånger av Lennart. Det var en mycket trevlig kväll och vi kom hem igen utan missöden.

I eftermiddag väntar jag besök av Bosse o Carina. Vi ska äta middag tillsammans och sedan ska jag hjälpa Bosse att fakturera för Mulde Strandkviors vägförening. Det är en återkommande aktivitet den här årstiden. Jag har i klart minne det år vi skrivit in fel bg-nr på fakturorna. Som tur var fanns inte det numret, men det var ändå ingen höjdare. Numera kollar vi väldigt, väldigt noga! 😊

Trevlig Fars dag!

19 kommentarer:

Syster Kerstin sa...

Oj, så läcker det bordet ser ut ! Det är samma gråväder här, termometern verkar ha stannat på 8-9 grader.
Så trevligt med besök i eftermiddag, du får hälsa dom så jättemycket från oss !

Ingrid sa...

Tack, det ska jag framföra!
Kram

Gunnel sa...

De där räkorna i mitten ser aptitliga ut. Ha en skön söndag med trevligt besök.

sjusoverskan sa...

Du verkade ha trevligt igår kväll och så skönt att resan hem gick bra! Det är jobbigt att köra i mörker med duggregn.
Här är flaggan hissad. Struntar också i Mårten och singlarna.
Ha en go söndag!
Kram Inger

Monica sa...

I många år firade vi Mårten med min kusin och hans familj, men sedan både kusinen och hans fru gått bort, så har vi slutat med det. Tråkigt, men man får glädja sig åt alla år vi firade.
Idag firar vi Fars dag och det blir min man som firas av döttrarna på Schaggarp om en liten stund när vi kört dit.
I morgon väntar ett besök hos en öron-näsa-hals-specialist i Lund för mig, och det är jag väldigt nervös inför...
Ha en fin eftermiddag med din familj!
Kram, Monica

Ingrid sa...

De var väldigt goda!
Kram

Ingrid sa...

Ja, det är hemskt jobbigt och jag undviker det, men ibland blir det så i alla fall.
Kram

Ingrid sa...

Ni får säkert en trevlig dag på Schaggarp. Hoppas att allt går bra för dig i morgon, men jag förstår din oro!
Kram ♥

Laila Ö sa...

Det var en mycket trevlig kväll igår kväll och det var mycket gott. Vi blev också utan vinst men det gick bra ändå. I dag har vi firat far i huset med att han fick laga middag och bjuda barn och barnbarn. Det var också gott och trevligt. Även barnbarnen åt med god aptit av både mat och tårta.
Kram

skogsnuvan sa...

Jag stod i duggregnet och tände ljus på min pappas grav. Han dog 89 bara 69 år gammal och det var på tok för tidigt. Han var en glad och skämtsam och positiv människa inte alls lik mig.

Ingrid sa...

Så praktiskt med en far som står vi spisen själv. Då får han det som han vill ha det.
Kram

Ingrid sa...

Du fick behålla din pappa längre än jag fick ha min kvar. Han dog bara 49 år gammal, när jag var 17 år. Jag har saknat honom väldigt mycket.
Kram

http://kraka.moah.se sa...

Någon far finns inte i familjen att fira. Alla singlars dag verkar bara vara ett kommersiellt jippo. För sällan har telefonen klingat så mycket som igår, med erbjudande om att shoppa både online och irl. Dessutom massor av dejtingtips och sätt att slippa vara singel. Det är som om det är omöjligt för den kommersiella världen att kunna förstå att man kan ha valt att bo ensam, att inte hha ett fast förhållande. Shoppa behöver vi inte hålla på med hela tiden i en värld där vi ständigt påminns om klimatpåverkan just för att vi konsumerar för mycket. Själv höll jag mig mestadels inomhus och lagade mat, lyssnade på ljudbok och umgicks med katterna.
Nu är det måndag och vardag igen.

Kram

Ingrid sa...

Här var det bara Elgiganten som gjorde sig påmind. Jag hade aldrig hört talas om den här dagen, förrän jag fick höra på gotlandsradion att den här dagens skulle man unna sig något trevligt. Så onödigt!
Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Du verkade ha en riktigt trevlig helg, med föreningsträff och middag igår. Vår helg slutade också bra med massor av bilrace. Vi är ju väldigt förtjusta i det. Annars har vädret gjort - och gör - att lusten att göra någonting över huvud taget har förvunnit. Helst vill man gå i ide.....
KRAM/Susie

znogge sa...

Det lät som en riktigt bra söndag tyckte jag.

Hoppas du får en fin måndag nu.

Kram

Ingrid sa...

Vi får roa oss var och en på sitt sätt och försöka glömma den trista gråa november.
Kram

Ingrid sa...

Tack Znogge.

wiolettan sa...

Ja, igår fanns det mycket att fira. Alla Singlars dag, det verkar vara något nytt.
Vilken trevlig utflykt ni SPF:are var med på. Roligt att komma iväg och se något annat, få god mat och trivas.
Jobbigt detta med fel bankgironr. jag förstår oron tills allt blev uppklarat Jag har jobbat på en huvudkassa i en bilfirma och vet hur lätt det är att folk gör fel.
Trevlig måndag.
Kram!