onsdag 5 december 2018

All sårkars dag

I dag är det enligt Allnakku All sårkars dag* och det är väl inte mer än rätt att sårkarna också ska ha en egen dag. Det har varit ännu en solig, men väldigt blåsig onsdag och ännu värre har det nog varit i natt, för i morse fick jag se att mitt nya husdjur hade blåst omkull  där ute på gräsmattan.

Fridolf och jag var ute på en promenad på förmiddagen och det var, trots blåsten, en ganska behaglig vända, men tårarna och näsan rann i kylan. Igår tog jag med honom hit till Odvalds och så gick vi en vända på "Barkan", för där blåser det alltid lite mindre och så passade det bra att skjutsa hem honom i samband med att jag skulle till Kupan.

På dagens promenad fick vi se ett fönster med fina tomtar. Ja, Fridolf var väl måttlig intresserad förstås. 😉
På eftermiddagen i dag har jag varit på Onsdagsträffen i Skolgården i Fröjel och det blev ett par trevliga timmar med vackra julsånger, ett julkryss och kaffe med goda smörgåsar.

Nu har vi haft två soliga dagar efter varandra och egentligen borde jag hållit mig hemma och städat i stället för att åka ut och roa mig. Solen är trevlig, men väldigt avslöjade, det upptäckte jag i förmiddags, men vad gör väl det. Det är ju ingen annan än jag själv som ser det och dammet ligger kvar tills jag ids ta fram dammtrasan.

Trevlig onsdagskväll!

Själv ska jag på ett styrelsemöte med bostadsrättsföreningen om en stund. Ett julbrev till de boende ska skrivas i ordning. .

*Pa all sårkars aigen dag bör pojkar i alla åldrar släppa fram leklynnet och ägna sig åt något som de gör bara för att det är roligt. Det är spännande för omgivningen att få se vad det blir.

19 kommentarer:

wiolettan sa...

Blåsten är inte trevlig, det har blåst här också, nordanvindar, så kalla.
Sork, har jag för mig är samma som pojke på svenska.
Helt rätt, dammet ligger kvar, men att få frisk luft är så viktigt, medan vi kan och att se något annat som stimulerar oss.
Kram till dig.

Gunnel sa...

Det är hopplöst att städa...i varje fall putsa fönster. Jag gjorde det inför adventssöndagen, men nu är de lika smutsiga igen. Kram

Znogge sa...

Städning är en otacksam uppgift för det dammar tyvärr igen ganska så snabbt. Men numera tar vi det med en nypa salt och förtar oss inte. Ganska behagligt men självklart finns det en gräns ;-)

Kram och ha en bra kväll!

http://kraka.moah.se sa...

Städning är hopplöst och i mitt liv alltid nerprioriterat. Skönt att slippa julstädningen, men när jag kommer hem behövs lite grundstädning i alla fall.
Både igår och idag var det klart väder och sol när jag bäddade ner mig. Jag ser ju mest mörker när jag är vaken. Tyvärr. Brås är en trevlig stad och jag skulle gärna promenera runt lite.

Ha en trevlig kväll!
Kram

Monica sa...

För en gångs skull, så visste jag vad ditt gotländska ord betydde innan jag läste det! Men jag visste inte att de hade en egen dag, där de bara skulle göra det dom tyckte var roligt!
Numera har du med dig en liten kompis på dina promenader - det blir mycket roligare då, tycker jag. Jag går ju ofta med min syster, men det är ju inte alltid det passar med våra tider, så idag gick jag själv. Men en lite hund kan man också ha att prata med, även om dom inte bryr sig om julpynt!
Så trevligt och gott det låter på Onsdagsmötet. Kaffe, smörgås och korsord - passar mig fint!
Och så styrelsemöte ikväll - du är verkligen i farten!
Ha det så trevligt, kram, Monica

Karin Evby sa...

Vet du vad jag har gjort? Jag har läst dina årskrönikor från 2010 och framåt!! Kul läsning, och jag minns faktiskt en del saker. Tråkigt att läsa om Åke, men det är ju så när man ska sammanfatta ett år, att de förfärliga händelserna också måste få plats. Men nu tittar vi framåt Ingrid, och njuter av adventsmys och alla ljus!
Kramar Karin

Syster Kerstin sa...

Det är lika blåsigt här, vi tog oss före att besöka gamla stan och Stortorgets julmarknad, men jösses vad det blåste och var kallt! Även om solen sken så bedrägligt vackert så frös jag så i handskarna att jag inte förmådde styra mobilen för ett fotobevis !

Ha det så bra du kan, och jag lovar att dammtussarna ligger kvar och till och med blir större tills du tar itu med dem!
Klem

Tigerlilja sa...

Här har solen lyst i dag, men jag hann inte känna något större behov av att städa…

Ingrid sa...

Visst stämmer det att sårk är detsamma som pojke.
Kram

Ingrid sa...

Mina fönster är inte heller särskilt rena längre. Det avslöjar solen också minsann.
Kram

Ingrid sa...

Man kan försöka att inte låtsas om det ett tag, men till slut måste man rensa upp bland dammråttorna.
Kram

Ingrid sa...

Det måste vara tufft att jobba natt vintertid och inte få uppleva dagsljuset på flera dygn kanske.
Det låter som om du trivs i Borås. ♥
Kram

Ingrid sa...

Jaha, du visste vad en sårk är för någonting. Det är nog bara är på Gotland som de har en egen dag.
Det är trevlig att gå ut med Fridolf, men jag skulle nog inte kunna tänka mig att ha en egen hund. Jag har haft nog av att behöva anpassa mig till djurens behov.
Kram

Ingrid sa...

Jag tänkte att om jag säger upp min domän på one.com så förlorar jag ju alla gamla inlägg, då kan det vara bra att ha åtminstone de sista årens sammanfattningar kvar.
Tack för att du tog dig tid Karin! ♥
Kram

Ingrid sa...

Större och mera lättfångade kanske!
Kram

Ingrid sa...

De här klara fina dagarna är snart slut, såg det ut som på väderleksrapporten, så det gör nog inte så mycket om det ligger lite damm kvar. ♥

Susie på Stjärnarve... sa...

Jaha, det var årkarnas dag igår. Typiskt, då låg Rolle hela dagen för han var dålig - men idag är han nästan bra, så nu är han på gång med listborttagandet igen. Fy fasiken var det ser ut - och sen så ser man hur smutsigt allt är också i ljuset. Men att städa är ju ganska meningslöst innan golvet är på plats, för när det gamla rivs ut så kommer det bli ännu värre.....Kul innan jul!
KRAM/Susie

Susie på Stjärnarve... sa...

"Årkar" vet jag inte vad det är, men sårkar!
Susie

Anonym sa...

Fördelen med att ha hund är att man måste gå ut och gå en vända oavsett väder.

Ska snart ut en vända med min "schäfertös" och hoppas att vi inte möter någon "hundsork"p.g.a. att hon löper.
Hälsningar V Österdahl