söndag 30 december 2018

Finns det några snälla barn?

Jag sov lite länge i dag, för lördagens gäster blev till min glädje ganska sena, så klockan var nästa över midnatt innan jag plockat undan och kommit i säng. Och jag kunde lugnt ligga kvar i sängen, för i dag skulle jag ju bara roa mig och inte göra någon nytta alls.
 
Jag hade lyckats få tag i en biljett till dagens och årets sista  föreställning av Marie Nilsson Lind´s julshow Finns det några snälla barn? 

Fem i tolv tog jag därför bussen till Visby och från busstationen gick jag hem till Krister och Thomas där lunchen väntad. Thomas föräldrar är på besök nu, så då fick jag träffa dem också. Krister bjöd på en härlig soppa med vitlöksbröd till och så saffranspannkaka  till efterrätt.

När vi ätit och pratat en stund var det dags för mig att gå till Länsteatern, för föreställningen började klockan tre. Jo, då! Krister och Thomas erbjöd sig att köra mig dit, men jag kände för att gå. När jag åkte hemifrån plockade jag för säkerhets skull ner mössa, paraply och broddar i väskan, men inget av det behövde jag använda. Vägarna var torra och fina, det var uppehållsväder och ganska behaglig temperatur.

Det var fullsatt på teatern och jag fick en jättebra plats. Och föreställningen var precis så bra som jag hoppats. Marie´s texter, som hon läser så väldigt bra och som ömsom är så roliga att man skrattar så att tårarna rinner och ömsom så öppenhjärtligt, personliga och rörande så att tårarna rinner då också, blandat med underbar musik och sång av Erik Törner, Lee Gotvik och Joel Kant. Vacker dekor och vacker ljussättning. Det kan inte bli bättre!

Det var ödsligt på Adelsgatan
Föreställningen slutade vid halvsextiden och när jag fått min jacka var det bara att gå till busstationen och sitta i väntsalen  en stund tills bussen till Klintehamn gick. Hur smidigt som helst!

Nu är det hög tid att gå till sängs, för i morgon gäller det att vara i form inför nyårsafton, som vi ska fira här hos mig. Det blir knytisvarianten då också och jag har inte så mycket på min lott, så det blir säkert bra, men eftersom jag nog inte kommer att ha datorn på under nyårsafton, så passar jag på att önska ett trevlig slut på 2018 och ett riktigt Gott Nytt År!


18 kommentarer:

Monica sa...

Vilken trevlig dag du hade! Du är så bra på att ta dig för saker och göra alldeles själv! Det beundrar jag!
Kan tänka mig att det var en rörande föreställning och jag hade säkert också gråtit en skvätt, jag är så lättrörd.
Vilken idyll Visby är! Det känns nästan som en uppbyggd teaterkuliss...
Tack för din nyårshälsning och jag ber att få önska dig och hela din familj detsamma! Om inte förr, så "hörs" vi nästa år!
Nyårskram, Nonica

http://kraka.moah.se sa...

Vilken trevlig dag! Härligt att gå på teater och bli nöjd är det också. Vi såg film igen. Också nöjda.
Önskar dig ett riktigt Gott nytt år och en trevlig och fin nyårsafton!
Krram

sjusoverskan sa...

Va härligt att du tar dej för och gör saker, vi är bara stugsittare!
Visby, vilken idyll när det är lugnt från sommargäster...
Jag önskar dej också ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Kram Inger

Gunnel sa...

Nu återgår det snart till det vardagliga, och det kan också kännas bra efter allt helgfirande. Gott Nytt År!

Anonym sa...

Gott Nytt År önskar jag er alla på Gotland.
Hälsningar Vanja Österdahl

Ingrid sa...

Tack Monica! Ha ett riktigt fint nyårsfirande.
Kram 💓

Ingrid sa...

Tack detsamma!
Kram 💕

Ingrid sa...

Visby är som bäst den här tiden på året. Jag tycker nästan synd om alla turister som inte får uppleva stan som den ska se ut, fri från allt tingeltangel.
Kram

Ingrid sa...

Jag längtar faktiskt efter vardagslunken!
Kram

Ingrid sa...

Tack Vanja!
💕

Helena sa...

Gott nytt år Ingrid!

Ingrid sa...

Tack detsamma Helena!
Kram

Musikanta sa...

Ser väldigt fint ut i Visby trots att det är folktomt. Alltid roligt att komma ut och gå på teater och bli bortbjuden på kalas dessförinnan.
Gott Nytt År önskar jag dig och de dina.
Kram från Ingrid

Tigerlilja sa...

Gott Nytt År - hoppas du får ett fint kalas i kväll!

Husbilen-Ellen sa...

Vilken fin föreställning! Lät toppen. Dessutom en bra början med lunch. Fin bild från Visby. Blir nostalgisk. Jobbade inte långt därifrån, på Telia, till och från under ett antal år. Ha dé gott! Kramar

Ingrid sa...

Tack detsamma Ingrid. ♥

Ingrid sa...

Tack, det blev hur bra som helst!

Ingrid sa...

Ja, jag står inte långt från Telia minsann.
Kram