torsdag 20 december 2018

I dag blev det aldrig ljust

Vi närmar oss vintersolståndet och i morgon infaller årets kortaste dag, men det kunde lika gärna varit i dag, för den här torsdagen har det varit ovanligt mörkt och dystert och det blev aldrig något riktigt dagsljus. Blidväder är det och nu är det mesta av snön vi fick förra helgen borta och gräset lyser grönt igen.

Julkorten droppar in dagligen nu och ännu en postdag är det kvar innan julafton.
I dag har jag bland annat lagt in julsillen, så nu får den ligga och dra sig några dagar och blir förhoppningsvis så god som julsillen ska vara. Efter lunch tog jag en tur till Hemse för att handla lite glögg och vin till helgen och så hade jag förhoppningar om att det skulle gå att få tag i lax där, men det gjorde det inte. Varken fiskaffären, Högbyhallen eller Coop hade någon. Nu står hoppet till att Konsum i Klinte får in färsk lax nu i slutet på veckan. Annars får jag ta till plan B!

 

Jag hittade den här videon på facebook, men alla har ju inte det, så jag hämtade hem de från Youtube för att kunna dela med mig av den här i bloggen också. Jag tycker att den är helt fantastisk. Tala om Linus på linjen. Sätt på ljudet! Det dyker upp en och annan reklambanner, men den är det bara att klicka bort.

 Trevlig torsdag!

22 kommentarer:

Syster Kerstin sa...

Jag tycker att det är ganska mysigt med mörkret, det blir ju snart ljusare igen! ( det där låter nästan som en juldänga )
Jag lade också in julsillen samt kokade första satsen med knäck.
Sen unnade jag mig allmän ”skönhetsvård” i badrummet nån timme !
Efter att ha talat med Tariq på telefon en stund, han åker som vanligt till Thailand imorgon är det snart dags för eftermiddagskaffe.
Klem !

Znogge sa...

Här är lika mörkt och grått hos oss i dag. Nästan som om det varit sen eftermiddag hela dagen. Visst var den fantastisk så det var kul att du delade den .D

Kram och god torsdag!

Ingrid sa...

Jag har just tagit mig en kopp med en mazarin och en nötkaka.
Klem 😋

Ingrid sa...

Det är skönt att det vänder snart! 💓
Kram

Monica sa...

Även här har det varit jämngrått idag. Men jag gläder mig åt att det vänder imorgon! Nu blir det inte mörkare!
Själv har jag unnat mig ett besök hos frissan och är nu nyklippt, fönad och med nya ljusa slingor! Det piggar upp i vintermörkret!
Jag går genvägen via matjessill med mina sillinläggningar, så dom gör jag inte förrän på lördag! Och idag kom sista julklappen vi beställt, så nu är vi nästan redo för julen!
Kram till dig!
Monica

Tigerlilja sa...

Vi har i stor stillhet firat bröllopsdag, nå ja, ärtsoppa är gott. Och så har vi en dotter med födelsedag i dag och hon hade, som vanligt bakat rejält!

Husbilen-Ellen sa...

Även här i Norrköping har det varit helgrå väldigt kort dag. Ska bli skönt att det snart vänder och blir ljusare.Men än viktigare att solen kommer fram och visar sig! Kramar från oss

Johanna sa...

Ja här har det med varit otroligt mörkt idag. Då får vi väl se hur dagen blir imorgon. Vågar man hoppas på sol?

Hoppas du får tag i lax :)

Ingrid sa...

Ett besök hos frissan skulle jag också behöva, men jag misstänker att det inte går att få någon tid förrän efter helgerna.
Visst är det skönt att det vänder nu.
Kram

Ingrid sa...

Grattis i efterskott både till dig, maken och dottern. 💓

Ingrid sa...

Det måste vara tufft att lämna solen på Gran Canaria och komma hem till kyla och mörker.
Kram

Ingrid sa...

Vi får hoppas på lite sol! (Och lax) 🐡

Gunnel sa...

Det ska bli så skönt när det vänder och blir ljusare igen även om det knappast märks den första tiden. bara vetskapen om det hela känns lättare. Tusen tack för julhälsningen som låg i lådan idag. Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Fantastisk musikvideo! Älskade den!!
Här är golvet så gott som klart, så Rolle håller på att mäta upp socklarna i köket (golvet var 1,6 mm tjockare än det gamla så han måste till snickaren i Levide och få dom kapade), sen ska STÄDNING, samt julmatslagning vidtas. Så jag ska till Hemse snart. Hoppas dom har det jag vill ha! Du skrämmer mig när det gäller det här med laxen.....

KRAM & GID JUL
Susie, Rolle & Santos


Ingrid sa...

Högbyhallen får lax i dag!
God Jul! 🎄

Ingrid sa...

Visst är det så att bara tanken ger hopp!
Kram

wiolettan sa...

Visst är det mörkt. I och med att det är mulet så känns det som om det är mörkt nästan hela dagen. Men nu vänder det och då kanske det går med blixtens hastighet.
Vi har kvar vår snö som föll, eftersom det är några minusgrader.
Ibland kan det vara svårt att få tag i vissa "julvaror", de som vi gärna vill ha på julaftonen. Hoppas att det lyckas för dig.
Härligt att få julkort, jag bara älskar att både få och sända.
Tack så mycket för att du tänkte på mig.
Trevlig helg.
Kram!

Ingrid sa...

Tack själv Wioletta!
Kram

sjusoverskan sa...

Wow, vilken musikfilm!!! Så häftig!
Kram Inger

Kicki sa...

Linus på linjen, släng dig i väggen! Den här musikvideon var ju bara såå bra!
Kram

Ingrid sa...

Visst är den bra! Jag vet inte hur många gånger jag sett och lyssnat på den.
Kram

Ingrid sa...

Jag håller med!
Kram