onsdag 26 december 2018

Juldagarna 2018

Annandag jul


Jag trodde att det skulle bli en vit jul och på julafton var det en aning vintrigt, för det hade kommit lite snö under natten och det var flera grader kallt. Snön försvann dock kvickt, för igår på juldagen var det första dagen på länge som det var riktigt ljust och solen visade sig och i dag är det soligt och  flera plusgrader.

Donnersgatan annandag jul 2018
Jag gick ut på en promenad i dag på förmiddagen och det var riktigt behagligt, men halkan var förrädisk, för det låg kvar is på sina ställen, så det gällde att se sig för.

Jag gick hem via Djurgårdslundsvägen och Barkan och det var riktigt skönt när man kom in i skogen och kunde
få ta ut stegen igen och slapp tassa fram.
Nu har jag ätit lunch - julskinka och sillsallad och saffranspannkaka till efterrätt. Jag fick risgrynsgröt över när jag gjorde ris á la Malta igår och jag hade saffran hemma, så då gjorde jag en saffranspannkaka. Jag hade ingen salmbärssylt, men det gick precis lika bra med lingonsylt.

Julafton och juldagen firade jag på ett julpyntat Stenstugu tillsammans med barn och barnbarn och det var lika trevligt som vanligt.

Julklappar fick jag också, trots att vi inte skulle ha några. Jag fick doftagott och gott både att äta och dricka, nytt att ta på mig och en bok att läsa, Alex Schulmans Bränn alla mina brev.

Själv chockade jag de tre barnen med min egen utgåva av Bak & Mat


Julafton


Krister vid glöggbrickan

Dags för Kalle Ankas jul
Julklappsutdelningen avklarad och Eva plockar papper
Bosse studerar receptboken han fått i julklapp
Och Claudio spelar och sjunger
Dags för Jansson både med och utan ansjovis

Juldagen 





När vi åkte hem gick solen ner bakom skogen

Ett varmt tack till Eva och Claudio som ordnat allting så trevligt för oss både på julafton och juldagen, för även om vi alla hjälptes åt med en del, var det vi bidrog med det lilla i det stora. ♥  

God fortsättning på helgen!

14 kommentarer:

Susie på Stjärnarve... sa...

Det är trevligt att träffa sina nära och kära under julhelgen. Själva har vi ju ont om den, men vi har mycket goda vänner Cronis & Beth som alltid firar julafton med oss och sen har vi Ylva som numera kommer ensam på juldagen när hon har blivit änka. I år hade vi ju det lite rörigt hemma så dom fick sitta till bords hela tiden, men det fanns gott om mat så det gik bra..... *fniss*
GOD FORTSÄTTNING/Susie, Rolle & Santos

Laila Ö sa...

Ja, att du ätit gott och haft det bra kan man ju se på dina bilder. Vi har också gjort detsamma. I dag tog vi en långpromenad ut på Vivesholm och det var jätteskönt i solskenet även om det blåste lite.
Kram

Monica sa...

Någon snö har vi inte sett till här, men annars verkar vi haft samma julväder. Er julafton på Stenstugu verkar ha varit jättetrevlig och vilken fantastisk present du överraskade dina barn med!
När våra tvillingbarnbarn föddes, gav jag dom en sångbok, där jag skrivit ner alla barnvisor jag sjöng för och med deras mamma när hon var liten. Den blev mycket uppskattad, det vet jag.
Och nu är julen över för i år, snart är det nyårsafton och så ska vi börja på ett nytt år. Igen...
Ha det riktigt gott och gå försiktigt i halkan!
Kram, Monica

Skaparglädje sa...

Roligt att höra att du haft fina juldagar med släkt och vänner. Vilken bra ide att göra en bok med d´sina bästa recept och ge bort i julklapp.
Vi hade också lite vitt på julafton, ja, det ligger faktiskt lite kvar än, men mildväder p gång, så snart försvinner det.
Kram och god fortsättning!

Ingrid sa...

Jag är säker på att era vänner trivdes jättebra.
Kram

Ingrid sa...

Visst var det ljuvligt skönt ute, men jag förstår att det blåste på Vivesholm. Vi får hoppas på en fin dag i morgon också.
Kram

Ingrid sa...

Det var en mycket trevligt både på julafton och juldagen och dagens promenad var också härlig.
Kram

Ingrid sa...

Det verkar som blidvädret spridit sig långt upp i landet. Vi får väl se hur länge det får vara så här.
Kram

sjusoverskan sa...

Skönt att kunna fira jul med nära och kära ❤
Här har snön legat ända tills idag , +3 grader och lite blåsigt , då försvinner snön fort 😯
Läste i dagboken och för några år sedan när jag körde tidningar, så var det -26 grader på julafton, inte kul 😕
Kramar Inger

http://kraka.moah.se sa...

Vilken trevlig jul du haft! Spännande med din receptbok. Tittade lite på länken och där fanns mycket smått och gott.
I Borås var det lite frostigt, men den lilla snö som funnits hade smält bort. Här hemma finns lite små "öar" med snö, men inte mycket.
Jag måste ut några ärenden och ikväll ska min son och jag äta på lokal. Men annars är det nog mysigast inne just nu.

Kram

Margaretha Lillvik sa...

Inte fick vi en vit jul, som jag hade hoppats på, men det blev en trevlig julafton ändå. Nu njuter vi av lugnet för trots att det är så roligt med barn och barnbarn så har vi blivit lite bekväma med att bara tänka på oss själva. Du verkar ha haft en trevlig jul tillsammans med familjen och en massa god mat. God fortsättning och ett gott nytt år!

Ingrid sa...

Det måste varit tufft! Jag tänker ofta på tidningsbuden som måste ut i alla väder för att leverera tidningarna till oss andra.
Kram

Ingrid sa...

I dag är det grått och trist väder igen. Det är gott att kunna hålla sig inne då.
Ha det så trevligt i kväll!
Kram

Ingrid sa...

Visst blir man bortskämd med att kunna rå sig själv och inte behöva ta någon hänsyn. Jag saknar min Åke, men annars har jag det så bra.
Gott Nytt År! ♥