måndag 10 december 2018

Juldukarna är strukna

Det blev ingen Fridolfpromenad i dag, för man har ordnat så att han kan få springa ut på gården som vanligt. Jag kommer nog att hämta upp honom då och då i alla fall, men i dag väntade jag ett besök på förmiddagen, så det passade bra att inte behöva tänka på Lille Fridolf. I och för sig har det varit rätt vackert väder, åtminstone en stund på förmiddagen då det var riktigt ljust, men nu är det grått och det regnar.


Jag fattar inte vart personen som skulle komma hit har tagit vägen, för hon har inte dykt upp och när jag väntat ett tag, tog jag fram juldukarna och strök dem. Nu ligger de fint utbredda på strykbrädan i väntan på att jag ska lägga på dem.

Och så skramlade det till i brevinkastet och de första julkorten ramlade ner på dörrmattan.
Tack Klinte församling och Anita!

I morgon ska jag posta mina 💕

13 kommentarer:

Monica sa...

Det var ju snopet att din gäst inte kom! Kanske något missförstånd eller glömska...
Så trevligt det ser ut med alla gamla fina juldukar! Numera lägger jag bara på någon enstaka, det blir mindre för vart år, tycker jag!
Här är det ganska fint väder idag, men ändå har jag inte kommit ut; jag går och väntar på att få något resultat från min CT-röntgen i fredags...
Hoppas att det går bra för Fridolfs matte?
Kramar från mig!
Monica

Geddfish ♥ sa...

Ja, det är ett sjå, det är vänta förgäves på någon. Stryka alla juldukarna. Ja, jag har stått sådär också, men tror jag hoppar det i år. Är ändå så inte hemma på jul. Men visst är det fint med dessa dukar.
Kram!

Gunnel sa...

Jag har lagt på samtliga juldukar nu, men ärligt talat är det mest i köket jag har juldukar. Kram

znogge sa...

Vilket imponerande arbete du fick gjort med dukarna. Här finns inte en enda julduk så strykjobbet blir minimalt vilket passar mig fint. Snopet med besökaren som inte dök upp.

Kram och god kväll!

Ingrid sa...

Juldukarna ligger ju inte på så länge, så dem tvättar jag inte varje år och eftersom jag har haft ett stort hus har jag gott om dem.
Matte hade provat att åka bil igår.
Måtte du få svar på din röntgen och förhoppningsvis ett positivt sådan.
Kram

Ingrid sa...

Det blir ett bra tillfälle att tvätta de dukar som har legat på hela hösten. Men är man inte hemma, kan det ju vara onödigt.
Kram

Ingrid sa...

Jag har gott om dem, så jag byter överallt. På onsdag hade jag tänkt mig att göra det.
Kram

Ingrid sa...

Ett missförstånd oss emellan. "Jag åker bort på söndag, men kommer på måndag, så då kommer jag". Det var bara det att det var nästa söndag hon pratade om.
Kram

Unknown sa...

Jag har börjat lägga på mina juldukar lite allteftersom.
Julkort har jag inte skrivit än, men några ska det bli.
Kram/ Kicki

Husbilen-Ellen sa...

Oj, vad många vackra juldukar du har. Här har jag bara en röd duk, men det får bli några fler när vi kommer till Sverige.

Elisa sa...

Vilka fina juldukar det ser ut att vara! Det är något med textil som gör det så ombonat.
Julkort ska jag se till att skriva ikväll, en aktivitet jag tycker är mysig i en tid där vi inte skickar så mycket handskrivet längre. :)

wiolettan sa...

Ojdå, redan julkort. Jag har sänt till England och USA men inte mer, så tidigt känns det som.
Fint med alla juldukarna. Jag känner igen en som jag också har, den lilla runda röda.
Trevlig onsdag.
Kram!

Susie på Stjärnarve... sa...

Brukar bara ha en enda julduk och den ligger väl i nån jullåda som jag inte har packat upp ännu. Det är en löpare i svart och rött från Lilli Fransson i Roma. Det har redan dykt upp två julkort från vänner i England, men jag har ännu inte gjort någon plats för korten. Brukar hänga dom på ett (två) sidenband i hallen. Däremot har vi skickat våra 52 (!) kort, dom 5 som skulle utomlands i fredags och dom andra igår. Rolle orkade inte med att se dom ligga i hallen, så han tog med dom när han åkte till Hemse.

Idag så ringde Telia till mobilen och berättade att teknikern hade börjat jobbet med felletning. Två gånger har vi fått det gjort på nätet och då ringde en dam upp och sa att det var nåt fel hos oss och att dom skulle skicka ut en tekniker innan fredag em. Nyss ringde teknikern och sa att felet var avhjäpt, det var fel i stationen här i Eksta! Puh, så nu är allt normalt igen!!
KRAM och trevlig LUCIA!
Susie