lördag 1 december 2018

Nej se det snöar, nej se det snöar....

...det var väl roligt, hurra!
Nu blir det vinter, nu blir det vinter
Som vi har önskat, hurra!


Jag håller väl inte direkt med Felix Körling och inte är det något kraftigare snöfall, men några flingor far omkring i luften i alla fall och det ställer till det lite. Klockan är några minuter över tolv och jag hade tänkt gå ner till Kupan och äta gröt och skinksmörgås. Nu vete rackarn.....
Jag får nog avvakta lite, för själva julmarknaden börjar inte förrän klockan tre, så jag tar mig nog lite skinka och rödbetssallad här hemma nu.
 

På förmiddagen har jag pysslat med både det ena  och det andra och bland annat varit i skogen och hämtat hem lite mossa, som jag har lagt runt hyacinterna jag köpte igår på Konsum. Jag är lite känslig för starka dofter, men hyacinter till jul kan jag inte stå emot.

Och så var det årets första lucköppning i dag. Jag är väl lite barnslig, men jag har alltid haft adventskalendrar och sedan de här Trisskalendrarna startade blir det ju ännu en dimension.

När man var barn var det väldigt spännande att se vad som dolde sig under luckorna, men det spänningsmomentet  försvann, när man inte längre tyckte att en smällkaramell eller en snöboll var speciellt upphetsande.

Nu gäller det att samla på sig tre lika symboler och allra bäst är tomten. Tre tomtar - då har man en miljon som i en liten ask. Hur gick det förra julen? Jag får ta och titta efter......

När julaftonen nalkades  hade jag två jultomtar, två julgranar och två hjärtan och två stjärnor, så prognosen var god och förhoppningarna höga, men inte blev det någon storvinst. Jag fick en stjärna till och vann därmed bara 100:- och inte en enda miljon.

Jag vet precis vad Åke skulle ha sagt om han läst det här: "Man ska tjäna sitt bröd i sitt anletes svett."
Det var hans filosofi.

Trevlig lördag!

15 kommentarer:

Syster Kerstin sa...

Visst är det förunderligt att advent och jul kan dra så väldigt . Barndomsminnen och allmän mysfaktor , hur som helst så har vi en härlig tid framför oss!

Hoppas du får en härlig första advent med acceptabelt väder nu när du skall ” ner till centrum” ieftermiddag !

Ingrid sa...

Vi får hoppas det. I morgon fyller Eva år, så då blir det en vända till Stenstugu fram mot kvällen.
Trevlig helg till er!
Kram

Gunnel sa...

Här snöar det inte än, vilket jag är tacksam för. Jag ska hålla tummarna för dig och hoppas på att tomten letar sig fram till dig. Kram

Monica sa...

Här har vi inte snöflingor, men väl regndroppar, som faller ner! Inte lika vackert...
Idag ska all adventsstakar och stjärnor upp här och så ska vi baka klenor av degen jag gjorde igår. Numera blir det bara pepparkakor, bondkakor och klenor, som bakas till jul - vi äter inte så mycket kakor!
Spännande med din adventskalender; jag minns hur det var i fjor!
Ha en bra dag, kram, Monica

Znogge sa...

Det ligger väl en del i det men en vinst tackar man inte nej till en vinst ;-) Här är det mildare så snön känns tack och lov långt borta nu!

Kram och fortsatt fin lördag!

Kram

skogsnuvan sa...

Jag har ingen kalender iår men jag har sett på tv och den kanske blir bra. Det handlar i alla fall om jul. Hos dig hurras det när det kommer snö och jag hurrar när den smält bort och hoppas på glasklar is istället

Ingrid sa...

Tack Gunnel! Det krävs nog många tummar om det ska bli några vinster.
Kram

Ingrid sa...

Man ska ju inte äta så mycket kakor, men några sorter ska jag göra.
Kram

Ingrid sa...

Visst är det roligt med en vinst, även om den inte är så stor.
Kram

Ingrid sa...

Jag är tacksam så länge det är snöfritt och dagens snöflingor förvandlades till duggregn.

Tigerlilja sa...

Skönt att snöandet upphörde! Och nu har du inspirerat mig, jag tror jag köper en trisskalender, man vet aldrig!

Ingrid sa...

Lycka till!

http://kraka.moah.se sa...

Det är trevligt med adventskalendrar. I år har jag skaffat mig en av stort format, avsedd för vuxna. Hade velat ha Delicatos kalender också, men har inte lyckats hitta någon.
Datumljus är ett måste.

Kram
Kram

Carita Liljendahl sa...

Den där kalendern är ju mycket spännande :-) Önskar dig lyckat till med den!
Det började snöa här i kväll, få se hur näromgivningen ser ut i morgon, är det plusgrader och borta, eller är det vitt på marken?

Susie på Stjärnarve... sa...

själv köpte jag den billigare Triss-advenstkalendern. Den kostade 75:-, men man kan bara vinna 500.000 som mest. Å andra sidan vinnar man ju inte några större summor ändå, så det gör inget! *fniss*
TREVLIG ADVENT/Susie