onsdag 19 december 2018

Tisdag o onsdag före jul

Det är en gråmulen onsdag med någon enstaka plusgrad och snön som ännu ligger kvar på träden smälter bort mer och mer. Dripp, dripp, dropp!

Hoppas att den här fina snögubben klarar angreppet av gumman Tö och får stå kvar till julafton, men jag tror inte att det är mycket hopp för den.

Igår var jag på Kupan och jobbade som vanligt på tisdagarna och den här veckan har vi 50% rabatt på alla julsaker, inklusive julgardiner och juldukar. Jag tyckte att vi hade så hemskt mycket julpynt när vi började plocka fram det, men nu är det inte mycket kvar faktiskt. Det var hur som helst en trevlig eftermiddag och vi var nöjda med dagskassan.

På hemvägen var jag inne på Konsum och handlade, för det är ständigt något som är slut. Jag tycker att jag antecknar efterhand som förråden sinar, men igår morse fanns det inga toarullar kvar när jag skulle fylla på i hållaren och inte hushållspapper heller och dessutom tog jag fram den sista förpackningen pappersnäsdukar.

När jag äntligen kom hem var klockan nästan fem och när jag plockat reda på det jag handlat,  hamnade jag framför tv:n för att få se tisdagens avsnitt av Hemma igen. Den serien har jag verkligen fastnat för.

En rolig del av julstöket är avklarad, men inte riktigt, för ännu saknas etiketterna

När barnen var små samlade jag de inslagna paketet i salsfarstun, efterhand som jag köpte dem och för att barnen inte skulle veta vem som skulle få vilket paket, satte jag inte på adressetiketterna förrän sent på kvällen före julafton då de gått och lagt sig. Bosse påstår dock, att han varit expert på att pilla upp paketen långt innan jag satte etiketter på dem och kolla innehållet, utan att jag märkte det. Om han nu verkligen gjorde det, så var han skicklig, för jag  upptäckte det aldrig.

Nu är det ingen nyfiken liten sork eller tös som pillar upp snören och tejp och undersöker julklapparna och nog saknar man den tiden. Det var en jobbig, men mycket tillfredsställande och rolig tid i livet som jag verkligen saknar.

Mammas tomte, lite sliten, sprucken och skamfilad, men ack så kär, är givetvis framplockad i år också.

Trevlig onsdag!

15 kommentarer:

Monica sa...

Ja, dom gamla julsakerna är absolut dom käraste! Och visst saknar man tiden när barnen var små! Min mamma brukade skriva en liten initialbokstav på den den som skulle ha paketet någonstans gömt under en pappersflik och jag minns att att vi blev experter på att hitta den lilla bokstaven, så att vi visste vilka paket vi skulle få! Roliga minnen!
Här har vi barmark fortfarande och det ser inte ut att var någon snö i sikte, tyvärr.
Ha en fin fortsatt onsdag!
Kram, Monica

Gunnel sa...

Nyfikenheten är stor hos barn. Jag brukade också alltid klämma och vända och vrida på paketen när mor packat in dem. Det är speciellt kul med julen när det finns barn också med. I år kommer jag att ha två barnbarn här och det ska bli så kul. Jag har en liknande den tomten du visar. har du sett hur eftertraktade de är? En del säljs för höga summor. Kram

skogsnuvan sa...

Jag har också fastnad för serien Hemma igen Den är så spännande och så vacker. Australienska filmer brukar ju vara väldigt bra även om den här är rätt så sorglig på sitt vis, alltid är det någon tragiskt på gång

Ingrid sa...

Nog var julen bra spännande när man var barn och väldigt rolig sedan när man fick egna. Nu är den nästan mest jobbig tycker jag.
Kram

Ingrid sa...

Så roligt att du får hem dina barnbarn. Julen är verkligen barnen egen högtid och utan dem blir det inte detsamma.
Kram

Ingrid sa...

Serien är jättebra tycker jag och nu ska vi se vad den där elaka Regina har hitta på den här gången.
Kram

znogge sa...

Så gjorde mina föräldrar också men visst hände det att jag klämde på klapparna. Tjuvtittade gjorde jag inte men hade koll på om det vankades hårda eller mjuka paket.

Kram och god kväll!

Lena i Wales sa...

Så härlig att du skriver sork, påminner mig om alla mina gotländska passagerare genom årens lopp. Fint.
God Jul önskar Lena från Wales

Ingrid sa...

Det är klart man var tvungen att känna och klämma lite.
Kram

Ingrid sa...

Ja, du fick väl lära dig en hel det gotländska under dina resor.
Tack Lena och ha en riktigt God Jul!
Kram

Tigerlilja sa...

Men så mycket snö!

Ingrid sa...

Men det töar bort....

http://kraka.moah.se sa...

I mitt föräldrahem kläddes inte granen förrän dagen före julafton och sedan togs paketen fram och lades under granen. Det var spännande osh titta och se vem som skulle få vilket paket. Jag sakana ibland att fira en riktig jul med massor av mat och julklappar. Men sedan orkar jag inte riktigt genomföra idén. För ska det bli en stor jul måste jag nog bjuda in till den.
Kram

Ingrid sa...

Vi klädde inte heller granen förrän dagen före julafton och först då togs att julpynt fram. Under adventstiden var det bara adventsljusstaken med sina fyra ljus och adventsstjärnorna som gällde.
Kram

Husbilen-Ellen sa...

Jag har handlat och slagit in paketen till barnbarnen, men de är ju inte här, så det går bra att skriva namn på paketen. Jag märkte aldrig att mina barn pillade upp paketen innan jul, men de har heller aldrig sagt att de gjort det. Kramar