onsdag 12 december 2018

Tog en tur till Gahms

 Igår hade jag ingen blogglust, så det blev inget inlägg. Jag vet inte riktigt vad jag pysslade med på förmiddagen, men sen var jag och jobbade på Kupan. Som vanligt var det en trevlig eftermiddag och jag hoppas att kunderna tyckte det också. Jag handlade lite själv också:

Nya sovrumsgardiner. Blommorna i fönstret är förra årets julstjärnor. Jag har varit på väg att slänga dem flera gånger, men nu ser jag att det är dags att byta ut dem mot något fräschare.
När jag kom hem från Kupan måste jag givetvis prova nyförvärven och när gardinerna  var på plats satte jag på teven och såg dagens avsnitt av Hemma igen, en australisk tvserie som jag gillar och när den var slut blev jag sittande. Datorn var inte ens på.

Enligt Allnakku är det Avsjonsdagen* i dag och jag granskade mina juldukar och funderade på om någon av dem kan vara något syföreningsalster. Både jag och mamma broderade ständigt förr i tiden, så jag känner till ursprunget till de flesta dukarna. Några är äldre arvegods, så vem vet? Förr var det självklart att gå på auktioner så här före jul, så visst kan någon av dem vara ett inrop  från någon avsjon. Min svärfar ömmade mycket för Röda Korset och när de hade syföreningsauktion i Skolgården i Fröjel brukade han alltid ropa in någonting.

Det har varit en solig och ganska fin onsdag och på förmiddagen tänkte jag ta mig en tur till Hemse, men kom bara till Gahms i Fardhem. Där jag var inne och köpte kuvert till SPF och papper och lite annat till mig själv.

Vägen var hemsk! Det var inte halt, men det var blött och slabbigt och jag hade en skarp sol rakt i ögonen, så trots extra solglasögon fick jag sitta och skugga med ena handen och ratta med den andra och jag mötte den ena lastbilen efter den andra, som sköljde över mig med något som liknade lervälling. Jag nöjde mig med det jag handlat och körde hem igen. Hemse får vara till någon annan gång.

Bilen har jag nu varit och lämnat vid Preem, för i morgon ska den lille Golfen få service igen. Egentligen hade jag planerat att gå hem från macken, men precis när jag skulle gå in och lämna nyckeln kom min svärson Claudio körande, så då skjutsade han mig hem. En liten promenad fick jag i alla fall, för jag när jag kom hem mötte jag en granne, som var på väg ut på en runda, så då slog jag följe med henne.

Trevlig onsdag!

*Syföreningsauktioner var och är väl ännu vanliga i december. Då är det ett behändigt sätt att inhandla julklappar. Behållningen går ju alltid till goda ändamål.

18 kommentarer:

Laila Ö sa...

Det gör väl inget att det blir en bloggpaus ibland. Man kan ju inte alltid vara på hugget. Det var en trevlig gardin du fyndat. Visst är det jobbigt att köra när vägen är blöt och det är motsols. Idag har jag i alla fall tagit en promenad i solskenet.
Ha det gott

Monica sa...

Nä, ibland har man bara inte lust att blogga! Och då ska man absolut strunta i det, det måste kännas roligt! Men jag har saknat ditt inlägg, måste jag erkänna! Men jag vet ju att du jobbar på tisdagseftermiddagarna.
Förstår så väl att du körde hem igen i det väglaget!
Ha en skön onssdagskväll1, kram, Monica

BoB sa...

Det är väldigt blött här oxå.
Ha en bra onsdag👍🐞

Ingrid sa...

Jag fick mig ju en liten promenad i alla fall, men det blåste rätt snålt.
Kram

Ingrid sa...

Tack Monica!
Jag hoppas att du också får en skön kväll.
Kram

Ingrid sa...

Tack syster!

Geddfish ♥ sa...

Inte alltid så kul att gå ut. Jag vill ha gott väder för detta. Ibland känner jag för bloggpaus men så blir det inte så. Men det är alltid ens eget val.
Kvällskram!

Kicki sa...

Här var det länge sen vi såg någon sol. Ute är det isgata, så jag får hålla mig i kanter och i gräset när jag går med hundarna, om vi inte går i skogen.
Så fina gardinerna är.
Vi tittar också på Hemma igen, med stor behållning. Bra att kunna se den när som helst om man skulle missa tiden, som ju är lite udda för en TV-serie.
Kram/Kicki

znogge sa...

Först läste jag lite för snabbt och tolkade det som ansjovis men mer fel än så kunde det ju inte vara. Skönt att få skjuts hem när det är blött och slabbigt. Här var det lite kallare och ovanligt torrt vilket inte var helt fel.

Kram och god kväll!

Unknown sa...

Jag har helt tappat lusten att blogga, eller snarare tycker jag inte att tiden räcker till, när MiML behöver hjälp med så mycket och allt ansvar för att hemmet ska fungera hänger på mig. Då känns fb enklare och snabbare.
Dina gardiner är så vackra - ett riktigt fynd! 😊
Kram, Gigi

Ingrid sa...

Visst är det man själv som väljer om man ska skriva eller inte.
Kram

Ingrid sa...

Visst går den på en konstig tid och jag ser sällan på tv på dagtid, så det passar bra att man kan välja när man vill titta.
Kul att höra att du gillar gardinerna.
Kram

Ingrid sa...

Njaa, ansjovis rörde det sig inte om. Här har det varit blidväder, så inte halka i alla fall.
Kram

Ingrid sa...

Det tar ju onekligen en hel del tid att hålla bloggen igång och jag vill inte slarva iväg utan försöker formulera mig korrekt, så det blir många rättningar innan jag är nöjd.
Kul att du gillar gardinerna. Jag är mycket belåten, för de ger en helt ny karaktär åt fönstret och rummet.
Kram

http://kraka.moah.se sa...

Riktigt fina gardiner!

Kram

Gunnel sa...

Fina gardiner du hängt upp. Jag är så dålig på att ropa på auktioner. Jag föredrar loppisar där priset redan är satt och jag bara behöver betala för det jag vill ha. Kram

Ingrid sa...

Tack ♥

Ingrid sa...

Vi har ju en auktion varje höst i vår SPF-förening och det är alltid ett dilemma när saker blir inropade till för lågt pris. Jag har ropat in en hel del som jag inte alls ville i mina försök att få upp priset.
Kram