måndag 28 januari 2019

I vått & torrt

Igår var jag på revy på Rondo på eftermiddagen och det var ett par trevliga timmar, även om årets upplaga av Gotlandsrevyn, I vått & torrt, inte riktigt går att jämföra med de tidigare. Fast man kanske ska strunta i att jämföra och ta den för vad den är! Den nya ensemblen kan ju knappast bli en kopia av de "gamla rävar" som lämnat stafettpinnen vidare till dem. Ungdomarna presterade en hel del fina sång och dansnummer och även om en del sketcher blev lite för långa och uddlösa, så fanns det en hel del bra också.  Jag tror att om de vässar pennan lite till nästa år, så kommer det här att bli ett bra koncept.

När revyn var slut och vi skulle hämta ut våra ytterkläder blev det lite kaosartat. Det fanns bara två personer som tog emot nummerlapparna och delade ut kläderna. Bredvid mig stod ett äldre par, som blev enormt upprörda över att ingen tog emot deras nummerlapp. Mannen hängde sig in över disken och viftade med den och och kvinnan sa att: "Den här disken kan dom riva. Här är det ju ingen idé att stå."
"Men ni står ju på fel ställe" sa jag, "ert nummer är ju  inte här, utan längre åt höger."
"Det var här vi lämnade in kläderna och det är här vi ska ha ut dem" sa kvinnan, "men det är ju ingen som bryr sig om oss. Den här disken kan dom riva."
"Ni får vara snälla och lugna er", sa en av de som lämnade ut kläder när han passerade oss. "Vi är bara två stycken, vi hinner inte riktigt med."

Jag hoppas verkligen att jag inte såg lika hysterisk ut som de andra två. De fick ju sina kläder till slut och jag också och när jag kom ut upptäckte jag att det hänt en hel del på väderfronten sedan jag gick iväg till Rondo. Det blåste och snöade och var väldigt otrevligt. Det är tur att jag bara har en liten bit hem.

Det fortsatte att snöa under kvällen och vid tiotiden funderade jag på att gå ut och skotta, men latmasken slog till och det blev ingenting av med det. I dag gick det inte att få upp ytterdörren, men grannen ovanpå ryckte ut och tog bort snödrivan som låg framför den och sen hjälptes vi åt att skotta vår uppfart och vaktmästaren har plogat vägarna.

Igår var det kallt, men nu är det blidväder och det fortsätter att komma nederbörd, som enligt SMHI ska gå över i regn senare i dag. Då lär det bli halt, så det är skönt att man inte behöver ut och köra.

Svansträck passerar över Odvalds varje dag
Trevlig måndag!

13 kommentarer:

znogge sa...

Ibland ska man kanske inte jämföra utan bara se det som en trevlig stund. Kanske behöver en ny esemble lite tid på sig för att bli varma i kläderna. Det är märkligt hur folk reagerar. Finns det bara två som jobbar i garderoben så är det inte lönt att jaga upp sig men vissa blir snudd på otrevliga utan anledning!

Kram

Monica sa...

Det är väl ofta så, när yngre tar över, att man inte uppskattar det så mycket! Förr älskade jag att se och höra på "Så ska det låta", men numera spelar dom nästan inga melodier jag kan sjunga med i... Men en trevlig stund fick du nog ändå!
Ditt fina läge med gångavstånd till allting kan jag bli lite avundsjuk på. Vi bor jättefint och nära till havet och fina promenadvägar, men ska vi handla, gå på restaurang eller gå på teater eller bio, så är det bil som gäller.
Här skulle det ha kommit massor med snö, men det blev regn istället och ett par plusgrader, så nu är all snö borta...skånsk vinter!
Ha en bra dag och gå försiktigt om du går ut!
Kram, Monica

Susie på Stjärnarve... sa...

Läste Monicas kommentar ovan och avundas henne - barmark, så skönt! Jag är nämligen en aning orolig för i morgon ska jag till Ljugarn och frissan - och det ser jag verkligen inte fram emot!!
Det där med "humor" nu för tiden är verkligen nåt där man märker att man har blivit "lite äldre". Jag tycker att det inte finns några bra humorprogram på TV t.ex. Det beror på att humor verkar vara när man skriker åt varandra, eller hånar varandra. Inte min stil alls.....
Och jag tittar inte heller på "så ska det låta", det är numera urtråkigt!
KRAM/Susie

Geddfish ♥ sa...

Alltid svårt med förändringar innan det faller på plats, tänker på revyn.
Men den där garderobhysterien?? Man får väl lugna sig. Illa, när man blir så frustrerad och säger dumma saker.
Här ute är det vitt. Bara att klä på sig och ut.
Kram, Gerd

Skaparglädje sa...

Jobbigt när folk blir så irriterade och upprörda över att man inte får sina ytterkläder i tid.
Inte orkar man gå ut och skotta snö kl 22.00 på kvällen, här kom snöplogen kl 23:00 men jag brydde mig inte om snövallen som blir vid garageuppfarten, den fick min man ta hand om i morse, fast idag töar det , synd, för det är så fint nu när snön kommit.
Kram!

BoB sa...

Och här snöar det som tusan. Det är tur att man inte behöver gå ut.👍🐞

skogsnuvan sa...

Jojomän det är vad man säger. Pensionärerna har mest brått. Det är lika när man är på bingo. Dom kan stå och vänta i en timme innan men när dom ska iväg så blir dom som galna. Ser nu att du fått snö. Då förstår du kanske hur det känns när det kommer snö dag på dag på dag och man skottar och skottar och det verkar aldrig ta slut.

Tigerlilja sa...

Så besvärligt att bli insnöad på riktigt! Hoppas halkan ger med sig - och svansträck är bra vackert!

Astrid sa...

Oj så mycket snö ni har.
Ja en del har inte tålamod att vänta, och verkar inte kunna godta att de gör fel heller
Flyttfåglar lär vi få vänta på i tre månader till

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Hejsan Ingrid ! 🍏

Har du gjort om bloggen, kände inte igen mig.
Väldigt vad snö det kommer på Gotland, tycker Gotland kunde slippa snön. ⛄

Tufft att sitta i flera timmar och lyssna på revyer. lika på biograf, jag blir som förlamad i halva kroppen.Såg "En man som heter Ove" efter det går jag aldrig på bio mer. Kom ju på teve. sett den 5 ggr. Så bra. Nu har jag TV play. Netfix inte sett något där än.

Ha en fortsatt fin Tisdag🌷
Kram Mi
🎀

Lena i Wales sa...

Verkar varit en trevlig eftermiddag.
När jag ser människor uppföra sig som dessa du beskriver, undrar jag varför de har så bråttom. Ska de med en viss buss och har något att passa eller är de bara stressade för inget. Tänk vad dåligt de måste må och vilket trist liv det måste innebära.
Ta det försiktigt i vintervädret!

Ingrid sa...

Svar till Lena:
Det här är ett typiskt pensionärsbeteende. Är det några som är stressade och har bråttom så är det de. Det kanske beror på att vi inser att vi har begränsad tid kvar. Vi måste skynda oss!!!♥

Gunnar Deckare sa...

Tänk att det alltid finns folk dom inte klarar av att stå i kö!
Låter trevligt med revyn. Längesen jag var på en sådan