torsdag 7 februari 2019

Man sorterar och sorterar

Det har varit lite grått i dag, men milt och snöhögarna blir  mindre och mindre.  På förmiddagen fredagsstädade jag, trots att det bara är torsdag, men jag hade fått hem dammsugarpåsar, så jag kände att det absolut var dags att jag dammråttor. Nu när jag fått i den nya påsen förstår jag att jag nog borde ha bytt för länge sedan. Dammsugaren blev otroligt pigg, så pass att jag var tvungen att dra ner lite på effekten och dessutom fick jag ont i ryggen av att slåss med den.

I mitt förråd inne i lägenheten har jag kassar för förpackningar, burkar och plast och dessutom har jag en kartong där. I den kartongen samlar jag allt sådant som man inte kan lämna i vårt soprum; glödlampor, batterier, färgpatroner, trasigt porslin, elektronik mm mm och när kartongen är full, tar jag fram den och sorterar upp allt, så det är lätt att köra runt på återvinningen och göra sig av med grejorna på rätt stationer.

Nu har kartongen varit full ett bra tag, så i dag efter lunch tog jag en vända till återvinningen och gjorde mig av med bråten och när jag ändå var ute och for tog jag en vända in på Konsum och där fick jag se att de hade semlor och dem kunde jag ju inte motstå. Nu blir det hetvägg till kvällsmat!

Det är faktiskt första gången i år som jag köper semlor.

En liten bellis trotsar vintervädret.


Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sedan tänker jag sätta mig och se ett par avsnitt av Sorjonen på Netflix. När jag har sett färdigt den här säsongens avsnitt ska jag ta en Netflixpaus och ägna mig åt utbudet på SVTPlay ett tag. Där finns väldigt mycket som jag   inte har sett, eller vi se igen.

Trevlig torsdag!

7 kommentarer:

Monica sa...

Vi sorterar också allt avfall och har på det sättet kunnat minska storleken på vår soptunna till minsta storleken! Vi har backar på en hylla i garaget(som inte är ett garage utan ett förråd!) där vi lägger de olika sorternas avfall, och så kör maken då och då till återvinningsstationen när han ändå är iväg och handlar.Det är otroligt hur lite "vanliga" sopor vi har numera!
Det ser så gott ut med dina semlor (eller fastlagsbullar, som vi kallar dem), men egentligen är jag inte så förtjust i dem; gillar inte mandelmassa. Men hetvägg är gott!
Smaklig spis, kram, Monica

Znogge sa...

Jag var också på återvinningen i dag och det var skönt att få rensat ut. Hittills har jag ätit en halv fastlagsbulle i år. Även om jag tycker om mandelmassa så är det ändå ingen favorit hos mig men en hör till.

Kram och god kväll!

Gunnel sa...

Min grannfru och jag var och fikade igår och då beställde jag en fastlagsbulle, för det har jag inte ätit på en del år. Det var riktigt smaskigt. Kram

Ölandsvindar sa...

Vi köpte varsin semla för några veckor sedan, på ett kondis där de tidigare år har haft väldigt goda sådana. Nu blev vi så besvikna. De smakade INGENTING! Ingen kardemumma i bullen och ingen mandelsmak på mandelmassan och grädden undrar jag om det verkligen var grädde. Nu får vi leta efter någon annan leverantör, men inte så lätt. Det är många mil mellan konditorierna på vår avlånga ö.
Kram /Kerstin

wiolettan sa...

Sortera avfall är bra, det gör vi också och tar våra kassar och påsar och går iväg till "sopstället". Det tar cirka 20 min. att gå dit så det är inte långt.
Semlor, så gott. Men med varm mjölk till gillar jag inte. Jag tar den som den är, det är godast.
Lite vår hos dig. Fin bild. Här är det snö men nu tror jag att den tänker regna bort.
Trevlig helg.
Kram!

Kicki sa...

Jag kan konstatera att dina semlor var billigare än de jag tänkte köpa igår, men jag köpte inga, för jag tyckte att 40 kr för två var dyrt.
Får nog baka egna så jag har i frysen att ta till när man blir sugen.
Sorjonen är ingen serie som jag känner till, är den bra?

Vädret här fortsätter att växla, 21 minus i förrgår, +2 grader idag!
Kram/Kicki

Ingrid sa...

Kicki!
Sorjonen är en finsk serie och den är jättebra tycker jag. Det här är andra säsongen. Han är en mycket speciell kriminalare!
Kram ♥