torsdag 16 augusti 2018

En dag i slöhetens tecken

I dag har det inte blivit mycket uträttat, men jag hade ju tänkt mig en vilodag. På förmiddagen hade jag en  del daterande att göra efter mötet igår och så var jag och hjälpte en granne att få igång teven efter gårdagens strömavbrott.

Efter lunch tog jag på mig shorts och linne och la mig i solstolen för att lyssna på dagens sommarvärd, som visade sig vara två stycken. Jag iddes inte ens ta reda på vilka de var, för jag hade inte tålamod med dem så stor stund. Jag stängde av radion, slog ihop solstolen och gick och hämtade gräsklipparen i stället.

Visst känns det som ett hösten nalkas när kärleksörten börjar skifta i rosa
På framsidan var två grannar ute och klippte och räfsade på sina gräsplättar, så det blev först en pratstund om vad vi ska göra med våra skadade gräsmattor, innan jag satte igång med klippningen och genast såg det lite skapligare ut. Men jag tror att jag ska ta och räfsa bort allt dött gräs på de kala fläckarna och sedan ha på lite ny jord och så i några nävar gräsfrö. Det kan i alla fall vara värt ett försök. Nu har det ju trots allt blivit lite annorlunda väder, så det kommer kanske en skvätt regn snart igen.

I dag beslutade Länsstyrelsen på Gotland och räddningstjänsten att eldningsförbudet på Gotland ska hävas helt. Därmed får man elda över hela ön – och inte bara på sin egen tomt. Det blir bra, för den 15 september planerar SPF Klinteorten att ha en grillfest på Snäckan och nu verkar det ju som om den ska kunna bli av. Förra gången vi skulle grilla, fick vi ställa in just det momentet och ta med oss annat att äta.

Trevlig fortsättning på dagen!

10 kommentarer:

Monica sa...

Vi har också "klippt" gräsmattan, men bara för att "suga" upp allt skräp och visset, som täckte den. Kör man med uppsamlare, så går det ganska bra!
Här är vattningsförbudet hävt, och man får grilla i sin egen trädgård, men inte annars.
Skönt att ni får grilla på er grillfest i alla fall!
Kram, Monica

znogge sa...

Vi låter vår gräsmatta sköta sig själv och så får vi se vad som händer.

Kram och ha en härlig kväll!

Ingrid sa...

Grilla på tomten har vi fått göra ca två veckor, men nu är det fritt fram överallt, men med ansvar förstås.
Bevattningsförbud har vi fortfarande och det får vi nog ha ett bra tag till.
Kram

Ingrid sa...

Jag har ju så lite, så det känns som om det vore idé att hjälpa naturen på trave.
Kram

Husbilen-Ellen sa...

Det blir en del extra jobb för dig efter den torra sommaren. Vi som bor i lägenhet slipper det, men å andra sidan har du mer grönska att njuta av. Vi får ta oss ut med Ellen och titta på åkrar och fält. Bönderna har bråda tider nu.

http://kraka.moah.se sa...

Jag tänkte avvakta och se om mattan återhämtar sig. Annars får det bli lite frösådd.
Kram

Ingrid sa...

Jag är väldigt glad över min lilla täppa. Något ska man ju ha att bekymra sig över.
Kram

Ingrid sa...

Det börjar ju grönska, men det är väldigt mycket ogräs och lite gräs.
Kram

skogsnuvan sa...

Här är det inga problem med gräsmattorna. Efter lite regn är dom gröna och fina och jag ska snart klippa för första gången på flera veckor.

Ingrid sa...

Vi har ju haft så lite regn, men nu när det kommit några skurar börjar det grönska här också. Jag avvaktar väl ett tag, så får jag se.
Kram