lördag 29 september 2018

En härlig lördag

Klintehamn hade verkligen tur med marknadsvädret, för det har varit en härlig höstlördag med blå himmel och en värmande sol. Det var kallt i morse, när jag kom upp var det 2º och taken var vita av frost, men det hade varit ännu kallare. På min termometer stod det att det varit +1.2º som kallast. Jag tänkte på mina tomater och pelargonior, men de ser ut att ha klarat sig.


Jag gick ner till Torget vid halvelva-tiden och gick ett par varv och tittade på vad som fanns att handla. Jag tog lotter och vann ett kit med lite av varje smått och gott från Apoteket, jag köpte ett par påsar naturgodis och en påse hembakade bullar, men mest stod jag och pratade med folk. Det är ju det som är charmen med marknader, att man träffar en massa bekanta och sådana som man inte har sett på ett tag också.

Några strumpor hittade jag däremot inte. Jag brukar alltid köpa en omgång sockor på den här höstmarknaden. Jag har för mig att man brukar få sex par för 100:-. Sen går jag hem och rensar ut gamla slitna ur byrålådan och lägger ner de nya fina, men i år blev jag snuvad på det. Antingen var strumpförsäljarna  inte med i år, eller också missade jag dem.

Fram mot tolv hade jag fått nog och gick hem igen och sen kom Krister och Thomas och hjälpte mig med en lasagne, som jag satte in i ugnen i morse innan jag gav mig iväg.Nu har vi fikat och smakat av bullarna jag köpte och de har åkt tillbaka till civilisationen igen.

Trevlig fortsättning på helgen!

17 kommentarer:

Monica sa...

Så kul att ni fick fint väder på marknadsdagen! Det låter så mysigt att gå runt och prata lite med folk. Och trevligt med lunchsällskap!
Ha en skön lördagskväll, kram, Monica

skogsnuvan sa...

Härligt med höstmarknad. Jag missade den hos mig förra helgen på grund av stormen. Idag är det fint men regnar. Jag har stökat lite i trädgården och tagit en promenad för att kolla hur mycket skog som blåst ner. Annars är det tomt och tyst här

Laila Ö sa...

Även vi gick ett varv på marknaden och träffade på en massa bekanta att prata med. Jag tog några lotter men hade ingen tur att vinna något. Varsin hamburgare blev det och kokosbollar och så lite kakor till eftermiddagsfikat.
Ha en skön helg/Laila

znogge sa...

Vilken bra och trevlig marknadsdag! Synd bara på sockarna men man kan visst inte få allt. Med en lasagne på bordet kan man inte klaga. Det serveras i gruvan på måndag och den brukar vara så god...

Kram och ha en fin lördagskväll!

Ingrid sa...

Det var verkligen en trevlig lördag!
Kram

Ingrid sa...

Nu är snart marknadssäsongen slut här på Gotland, den sista går av stapel i Hemse på onsdag i nästa veckan.

Ingrid sa...

Visst är det trevligt med marknaden och när vädret dessutom var så fint blev det ju en toppendag.
Kram

Ingrid sa...

Det är bra med mat man kan förbereda, för jag ville ju gå på marknaden också.
Kram

http://kraka.moah.se sa...

Strumpor kan man aldrig få för många av.
Kram

Lena i Wales sa...

Det låter kallt!
Men dagen verkar trevlig. Inte alltid man tittar det man vill ha, bättre tur nästa gång!
Önskar dej en skön söndag!

Gunnel sa...

Oj, så kallt ni har redan! Jag fryser lite grann på morgonen när jag hämtar in tidningen, men det är ändå en 6-7 grader, så jag borde inte klaga. Det är gott om höstmarknader nu och det brukar alltid vara något man fastnar för. Otur med strumporna. Kram

Ingrid sa...

Så är det!
Kram

Ingrid sa...

Det finns ju andra stället att handla sockor på. ♥

Ingrid sa...

I dag är det betydligt varmare, men inte så mycket bättre för det.
Nu har vi bara en höstmarknad kvar och den är i Hemse på onsdag, sen är det slut med det roliga.
Kram

Bosse Lidén sa...

Vilken fin lördag det blev efter den kalla starten. Vi får testa någon marknad snart. Det tycks finnas gott om dem. Mums för lasagne.
Kram

Ingrid sa...

Nu har du bara en chans till i år, för på onsdag är det höstens sista marknad och den är i Hemse.
Kram

Kicki sa...

Trevlig lördag blev det.
Så bra du har det som har dina barn så nära och att ni dessutom umgås flitigt.
Det är nåt jag saknar att våra barn bor så långt ifrån oss.
Kram