torsdag 6 september 2018

Filmer jag kan rekommendera

 8 välgörande mm fick vi igår eftermiddag och i dag skiner solen igen och det är nästan vindstilla. Jag ska motionera snabeldraken på förmiddagen tänkte jag och på eftermiddagen tar jag mig nog en promenad om vädret fortsätter vara så här vackert. Jag går eventuellt  till Kupan och dricker eftermiddagskaffe, för Mötesplatsen är öppen på torsdagarna.

Två kvällar i rad har jag sett filmer på Netflix regisserade av Susanne Bier, filmer som jag tyckte var jättebra. Nu är  jag är lite svag för dansk film, för att inte tala om danska kriminalserier, så jag kommer nog att leta fram flera filmer som hon gjort. Det finns säkert något med min favorit, Mads Mikkelsen.

Den första filmen jag såg var Bröllop i Italien, som utspelar sig i Sorrento med Pierce Brosnan i den manliga huvudrollen och Trine Dyrholm i den kvinnliga. Bröllop i Italien är en lättsam komedi i stil med Fyra bröllop och en begravning.

Igår kväll såg jag Hämnden med Mikael Persbrandt och Trine Dyrholm.  Hämnden, som är en dramafilm,  kom redan 2010 och den har belönats både med  en Golden Globe 2011 i kategorin bästa utländska film och den vann även en Oscar för bästa utländska film på Oscarsgalan 2011. Filmen anklagades redan under inspelningen av de Sudanesiska myndigheterna för att vara rasistisk. Jag tyckte att den var riktigt bra och Mikael Persbrandt gör en bra rolltolkning som hjälparebetande läkare i ett flyktingläger.

Mera film! Den här gången i Youtube-format. Här gör en klintesork reklam för Ikea i Taiwan. Den här sorken, som heter Fredrik Johanson, bor numera tillsammans med fru och barn i regionen Yilan på heltid. Må vara att han bott där ett tag, men sin gotländska dialekt har han kvar.


Trevlig torsdag!

12 kommentarer:

znogge sa...

Tack för filmtipsen! Den första skulle passa mig och den andra maken ;-) Vi har inte helt samma smak!

Kram och ha en bra dag!

Ingrid sa...

Väl bekomme och mycket nöje!
Kram

Monica sa...

Det är nästan så att man blir frestad att skaffa Netflix! Fast jag ser tillräckligt mycket på TV ändå, kanske...
Idag ska jag få gjort en laserbehandling av mina ögon, som fått efterstarr. Hoppas att det tar bort min envisa huvudvärk...
Må så gott, kram, Monica

Ingrid sa...

Jag ser nästan bara på Netflix just nu, men det går väl lite i vågor. Hoppas att det går bra med dina ögon!
Kram, Ingrid

Kicki sa...

Tack för tipsen Jag gillar också daska serier. Filmen Hämnden ska jag absolut se, men det får vänta tills svamptiden är över.
Jag tittar mkt på Netflix serier under vintern.
Kram

Ingrid sa...

Jag trodde inte att det var så trevligt att ha Netflix, men det är verkligen en höjdare när det vanliga tv-utbudet känns mossigt.
Kram

Helena sa...

Såg Hämnden igår kväll, efter vi köpt ny bil. Fick nästan inte sova efteråt, en stark film. Otäckt med pojkarna högt upp på silon.
Netflix är bra och varierande. Se Alias Grace serien, den är annorlunda.

http://kraka.moah.se sa...

Tack för tips om den där serien. Ska lägga den på minnet, har en del "på kö" redan. Filmen med Persbrandt såg jag när den kom ut på bio, men kan säkert vara värd att ses igen.

Ha en alldeles särskilt bra dag just idag!
Kram

Gunnel sa...

Jag gillar också danska filmer och Mads är även min favorit. Förresten tycker jag att dansk TV många gånger har trevligare program att visa än SVT. Trevlig helg

Ingrid sa...

Tack för tipset!

Ingrid sa...

Tack så mycket!
Kram

Ingrid sa...

Jag förmodar att du kan se dansk tv genom att du bor där du gör. Det är liksom inte riktigt aktuellt här.
Trevlig helg själv!