onsdag 26 september 2018

Spegel, spegel

I dag är det riktigt ruskväder med regn och blåst, så det är helt klart en dag för inneaktviteter. Jag har startat en maskin tvätt och funderar på att göra lite äppelmos till av de sista äpplena. Det är ju fallfrukt, så det går inte att spara dem någon längre tid.

I eftermiddag är vi ett gäng källingar här från Odvalds som ska åka till Sanda bygdegård för att vara med på höstens första Onsdagsträff, så lite förströelse blir det också.

Det var lite tunnsått på kundfronten igår på Kupan och inte fick vi sälja den här spegeln, men när dagen var slut blev det trots allt en skaplig dagkassa.

Jag har en bekant, som varit inne och frågat efter speglar ett par gånger, så när jag fick se den här, tog jag ett foto av den (och mig sjäv) och sände iväg en förfrågan, men precis som jag misstänkte var den för stor för bekantingen, som  hade tänkt sig något mindre och nättare. Den är annars väldigt fin och i gott skick. 

Spegel, spegel på väggen där, säg vem som skönast i landet är? Kommer du ihåg  sagan om Snövit och den elaka styvmodern, som speglade sig varje dag och ställde den frågan? Och hur rasande hon blev när spegeln svarade att den skönaste i landet var Snövit.


Inte kan man påstå sig vara någon Snövit precis, det skulle möjligen vara i kalufsen, så den där frågan har man nog ingenting för att ställa. Och några skönhetsoperationer är det definitivt för sent för när man är i min ålder. Det är bara att acceptera att det dyker upp den ena defekten efter den andra, hur deprimerande det än är. Det finns undersökningar som visar att kvinnor speglar sig upp till sjuttio gånger per dag. Sjuttio gånger! Så utseendefixerad är inte jag, men visst tittar man till när man passerar ett skyltfönster och undrar lite förvånat vem den där krumma lilla vithåriga tanten är.

Nu tror jag inte att det enbart är kvinnor som är intresserade av sitt utseende, utan jag misstänker att även männen gillar att spegla sig när det går förbi sovrumsspegeln, badrumsspegeln, hallspegeln, skyltfönstret eller bilrutan. Fåfänga är vi nog oberoende av kön.

Trevlig onsdag!

17 kommentarer:

skogsnuvan sa...

Nja jag har slutat att spegla mig över huvud taget. Bara när jag ska bort gör jag det för att kamma till håret. Här ensam i skogen spelar det ingen roll hur jag ser ut men nog är det lite deppigt när man någon gång måste titta sig i spegeln

Gerd ♥ sa...

Jodå, jag speglar mig allt och det gör männen också, jag vet. Fåfängan är stor, haha, och jag vet att jag är lite krokig, men med ett stort leende så trollar jag bort det.
Ha det fint, kram, Gerd

Ingrid sa...

Jag håller med, det är lite deppigt! ♥

Ingrid sa...

Jag har alltid haft komplex för mina tänder, så några stora leenden blir det inte på fotona.
Kram ♥

Husbilen-Ellen sa...

Ja, blåsigt förstår jag att du har det. Tittade på väderkartan för en stund sen, och där var Gotland alldeles rött! Tycker det räcker medvinden här! Vist tittar jag i speglar och ofta förvånas jag över vad jag ses. Inombords tycker jag inte att jag förändras, men livslinjerna sätter sig!

http://kraka.moah.se sa...

Jag har inte så många speglar, varken i stugan eller hemma. Men jag funderar på att byta ut garderobsdörrarna hemma till spegeldörrar. Skjutbara sådana. Det är inte svårt att gissa vilka som kommer att ägna mycket tid framför dem...
Kram

Ingrid sa...

Självbilden överensstämmer inte alls med spegelbilden här heller.
Kram ♥

Ingrid sa...

Herrarna i huset kommer säkert att tillbringa en hel del tid där.
Kram ♥

znogge sa...

Någon gång speglar jag mig men inte så ofta faktiskt. Spegeln ni har till salu är i alla fall fin så jag hoppas att den hittar ett nytt hem och beundrande blickar ;-)

Kram

Monica sa...

Speglar känns numera som ett nödvändigt ont, tycker jag. Man måste ju kolla ibland innan man ska träffa folk...
Du ser så söt och nätt ut i den fina spegeln!
Kram, Monica

Ingrid sa...

Är den inte såld i morgon tror jag att jag ska köpa den.
Kram

Ingrid sa...

Tack snälla Monica!
Kram

Susie på Stjärnarve sa...

Nej, speglar är inte precis mina bästa vänner - så på kul räknade jag igenom hur många gånger jag tittat i en idag. Det blev väl kanske så där 4-5 gånger. Först den på morgonen och sen när man varit på toa, då kan man ju inte undgå dom ovanför handfatet. Men inte starrbligade jag på mig själv då precis.....
KRAM/Susie

Ingrid sa...

Ska man hinna med 70 granskningar i spegeln om dagen får man väl inte så mycket annat. Jag tror att de har alldeles för lite att göra helt enkelt. Så mycket tid har inte vi! Heller hur?
Kram

sjusoverskan sa...

Spegel, vad är det (skratt)! Jag tittar väl om hårstråna ligger som de ska annars icke.
Kram Inger

Ingrid sa...

Ungefär så är användningen här också.
Kram

Kicki sa...

Vi har en hel spegeldörr på garderoben i hallen, jag noterar den inte mer än om jag ska kolla min klädsel (som inte är vardagskläderna). Men jag ser ju på alla som kommer hit hur deras blickar hela tiden dras till spegeln.
I badrummet är det mest bara för att se att man inte har tandkräm på hakan, för det är bäst att hålla sig ifrån den, så man slipper se hur gammal man blivit.
Kram