söndag 9 september 2018

Valdagen - Pusshållplats

Även om många förtidsröstat, på Gotland räknar med att ca 12 000 har gjort det, så har det varit mycket folk i farten den här söndagen, för att fullfölja sina medborgerliga plikter. Just så var det många som sa när de kom ut ur vallokalen: "Nu har jag gjort min medborgerliga plikt".

Jag har stått utanför vallokalen med insamlingsbössan för Röda Korset en timme på förmiddagen och det var en jämn ström av folk hela tiden. Valdagsinsamlingen är en tradition sedan många år tillbaka och många var generösa, även om det var en del som bara vände bort blicken och gick förbi, men det hamnade både tjugor och femtilappar i bössan. Vi skulle försöka vara lite moderna och erbjöd också swish, men när mitt pass var slut klockan tolv, var det ännu ingen som nappat på det.

På förmiddagen var det lite mulet, men varmt och nästan ingen blåst och fram på dagen blev det också ett strålande solsken. När jag ätit lunch gick jag ut på en promenad och hamnade på Torget, där jag stannade till och såg på alla fula skräpiga valaffischer.  Tänk om det gick att få ett slut på det enorma resursslöseri som den här reklamen innebär.

När jag stod där och tittade fick jag se en skylt som jag inte kände igen. På långt håll kunde jag se att det stod ....hållplats, men vad var det mer? Jag gick närmare och då fick jag se att det stod Pusshållplats. På skylten under står det:

 En plats för er

I en allt mer stressig vardag är det lätt att glömma bort sig själv och varandra. Vi har alla ett behov av att bli sedda och att få omtanke och kanske få höra ett vänligt ord ibland.

Den här platsen är till för att stanna upp en stund och att ta sig tid för varandra, Kanske någon kär vän, barn, förälder, djur eller varför inte bara någon som råkar stå bredvid.

Var rädd om er! 
 
Det var ju ett lovvärt initiativ av Region Gotland att ge Klintehamn en pusshållplats. Nu gäller det bara att hitta någon att pussas med. 😍

Jag var varm när jag kom hem, för nu är det svårt att veta hur mycket man ska ta på sig. När jag stod utanför Rondo passade långbyxor och en tröja bra, men det blev på tok för varmt att ha på sig när man promenerade, så jag bytte om till shorts och la mig i solstolen en stund och det var riktigt skönt.  

Nu är det kaffedags! 

16 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Oj, SÅ varmt! Nej, här var det lite av regnställ. Jag cyklade ju till kyrkan och hemöver så regnade det och inga goa grader i luften.
Vi tar ju upp kollekt i kyrkan och erbjuder swish och det är allt några som använder tekniken.
Pusshållplats har de här i stan då det är Kärleksfulla Lidköping en helg om året. Ja, som sagt, det blir pusslöst här med, än så länge.
Kram, Gerd

Ingrid sa...

Bra kvinna klarar sig själv heter det ju, men en och annan puss saknar jag allt.
Kram ♥

Monica sa...

Vilket roligt initiativ med en pusshållplats! Är den tillfällig tro, eller ska det vara så framöver?
Här är det också ett strålande sensommarväder, men p.g. av min huvudvärk, som kommer och går, så stannar jag inne. Idag är det lugnt hittills...
Kram, Monica

http://kraka.moah.se sa...

Katterna och jag pussas en hel del. Men nu är jag i Frankrike och här finns inte en katt...
Kram

znogge sa...

Här har det också varit varmt så det blev ett bad. Dock inget pusskalas men vi får väl se ,-)

Kram och god kväll!

Ingrid sa...

Jag vet inte hur länge den ska gå stå där.
Hoppas at du slipper huvudvärken snart.
Kram

Ingrid sa...

Jag trodde att var gott om katter där. 😊
Kram

Ingrid sa...

Kvällen är ännu ung.... 😉
Kram

Gunnel sa...

En pusshållplats kan säkert behövas som kompensation för allt kivande och smutskastande som varit nu under valspurten. Jag är definitivt inte nöjd med valresultatet i min kommun. Kram

Ingrid sa...

Ja, så mycket tjafs och så fula påhopp har vi väl knappast upplevt i en valkampanj förut.
Kram ♥

skogsnuvan sa...

Tänk vilken fin september vi har. Idag är det lite mulet men varmt och skönt. Jag har stått Dhela gårdagskvällen och styckat älgkött som min bror har köpt. Han är ju i skåne och då får jag ta hand om det och det tog många timmar. Hoppas bara att inte sd kommer till makten, annars kvittar det Det är bara tjabbel och kritik av dom andra. Fy sjutton för politik

Ingrid sa...

Jag håller med dig Anita - fy sjutton för politik. SD gör oroande stora framgångar. Hur ska det bli?
Kram ♥

sjusoverskan sa...

Jag fick frågan om jag kunde stå och skramla med bössan till förmån för världens barn men vi skulle ha valvaka och det måste städas och lagas mat så jag kunde inte. Du får fråga om fyra år igen, sa jag.
Kram Inger

Ingrid sa...

Man kan ju bara göra en sak i taget!
Kram ♥

Unknown sa...

Vi har en pusshållplats sedan några år här i en av galleriorna. Jag har aldrig sett någon stå där, men jag gav käre gubben en puss där första gången vi gick förbi. Han hade inte sett skylten och blev ett enda stort förvånat frågetecken - men onekligen nöjd. 😁
Kram,
Gigi 😊

Ingrid sa...

Där ser man! Pusshållplatsen fungerade!
Kram ♥