onsdag 24 oktober 2018

22 July

Solen tittar fram efter en regnig natt och det blåser fortfarande. Jag tar nog bilen till Kupan och passar på att handla innan jag åker hem. Det är ganska tomt i kylskåpet och jag behöver bland annat få hem ost till min morgonmacka.

Igår var jag lite pysslig och tog vara på alla tomater som inte hunnit mogna och kokade in dem. Jag inbillar mig att det kan vara gott till just den där ostsmörgåsen. Förutom att ta vara på tomaterna så kantade jag om två badhandukar som legat och väntat på den behandlingen en längre tid. Man kan ju inte kasta dem bara för att de börjar bli fransiga.

Första försöket med syltade tomater
Det är ett elände med Netflix, jag kommer ju inte i säng på kvällarna!

22 juli 2011 begick Anders Behring Breivik två terrorattentat i Norge. Ett i centrala Oslo och ett på ön Utøya, under attacken på Utøya dog 69 personer och totalt dog 77 personer i det dubbla terrorattentatet. Den fruktansvärda händelsen har nog ingen av oss glömt.

Nu har Netflix släppt en film om den fruktansvärda dagen och filmen heter 22 July och den  är skriven och regisserad av Paul Greengraso och filmatiseringen av terrordådet är baserad på Åsne Seierstads bok En av oss: En berättelse om Norge. Igår kväll satt jag och såg den. Den har inte fått så bra recensioner, men jag som inte sett den norska versionen har inte den att jämföra med och  jag tycker att filmen var en otäck beskrivning av vad en psykopat som Breivik kan ställa till med. Så totalt vriden i huvudet, så känslokall och så otäck!

Anders Danielsen Lie, som spelar Anders Behring Breivik
Jag trodde inte att jag skulle somna efter alla ruskiga scener jag sett under kvällen, men konstigt nog gjorde jag det och vaknade relativt pigg i dag. Jag är ännu lite hostig och snuvig, men pigg nog för att åka till Kupan och jobba i dag i alla fall.

Trevlig onsdag!

6 kommentarer:

Susie på Stjärnarve... sa...

Har inte netflix, vilket förmodlige är tur - skulle nog aldrig komma i säng då! Anledningen är att jag redan nu spenderar alldeles för mycket tid framför TV´n och datorn. Helt plötsligt kom jag nämligen in på ett program på SVTPlay som heter "Salongen" och som visar vad som händer på en damfrisering live 4 timmar varje eftermiddag. Det är 8 utvalda frisörer (ungt folk) från hela Sverige som är med. Den började för flera veckor sen så jag "skummar" lite, men det blir ju ett par timmar varje dag för att komma ikapp livesändningarna. Jättejobbigt.....och vad kul det skulle vara att få sitt hår stylat av gotlänningen Magnus. Man blir riktigt sugen. Hitintills har han varit bland dom bästa hela tiden - det är alltså en tävling också, inte bara visning från en frisering.
KRAM/Susie

Helena sa...

Det finns en annan film om 22 juli, som ska vara bättre. Breivik har förresten bytit namn, men det hjälper inte. Usch tänk han som spelar Breivik i filmen, det kan inte ha varit lätt. Eller ungdommarna.
Så bra att du är lite piggare och kan jobba på Kupan.

Monica sa...

Usch ja, Breiviks hemska dåd minns man alltför väl. Man kan ju inte på något sätt förstå, vad som rör sig i huvudet på en sådan människa.
Jag vet inte om jag skulle vilja se den filmen...
Syltade tomater gjorde jag också tidigare, det är jättegott till stekta kött- och kycklingrätter! Vi hade ju bara små, små cocktailtomater och dom är perfekta att sylta gröna.
Solsken och mindre blåsigt här idag, men nu har trädgårdsmöblerna åkt in i förrådet över vintern.
Ha det gott, kram, Monica

Ingrid sa...

Jag har sett några snuttar av det här programmet och upptäckte också att det är en gotlänning med.
Kram

Ingrid sa...

Inte hjälper det om han byter namn. Man får hoppas att han får sitta där till dödagar!

Ingrid sa...

Han är en djupt störd människa med storhetsvansinne i klass med Hitlers och sällan har man väl känt så tydligt att det inte finns straff nog för en sådan.
Kram