söndag 28 oktober 2018

Åter till vintertid

Det här är den bästa söndagsförmiddagen på hela året, för äntligen har vi fått tillbaka den där timmen de snöt av oss i våras. Det är väldigt behagligt när man vaknar vid halvåtta-tiden och vet att man lugnt kan ligga en timme till trots att solen tittar in genom springorna i persiennen, samtidigt vet man ju att det kommer surt efter i eftermiddag.  Jag hoppas verkligen att det snart är slut med det här larvet med klockomställning två gånger om  året.

Söndagsunderhållning
I går eftermiddag satt jag och såg en film med bland annat Mikael Persbrandt - Solstorm - heter den och jag har faktiskt sett den förut. Böcker läser jag aldrig om, men filmer som jag gillar kan jag gärna se flera gånger. Solstorm är en filmatisering av Åsa Larssons bok med samma namn och jag hade läst den redan då jag såg filmen för första gången. Den är bra och Mikael Persbrandt är alltid bra. I den här filmen spelar han en präst i en liten norrländsk församling och det är verkligen skrämmande att se hur man i religionens namn kan rättfärdiga precis vad som helst med bibelord och genom att skylla på Guds vilja.

Senare på kvällen blev det en film till med Mikael Persbrandt som manlig huvudrollsinnehavare - Maria Larssons eviga ögonblick - en film från 2008 av Jan Troell, som jag faktiskt inte har sett förut. Det är en spännande och våldsam film om fattigdom, vilda strejker, kärlek, misshandel, död och svek. En riktigt bra film som beskriver ett stycke svensk historia och en väldigt vacker film. Varför har jag inte sett den förut?
Jag kom sent i säng, men vad gör det. När jag satt där på sängkanten ställde jag mentalt om klockan till normaltid och då blev det normaltid även för mitt sänggående. 😉

Nu är det dags för en söndagspromenad, för det är en solig och fin dag, även om det blåser lite och bara är +4º, men det är ju bara att klä på sig ordentligt. Man kan ju inte sitta inne och häcka tills det blir vår. 


Dagens ordspråk: Katten blir gärna hos den som smeker honom

Trevlig söndag!

16 kommentarer:

Gunnel sa...

Idag känns det riktigt bra när vi fått tillbaka normaltiden. Den vill jag ha alltid. Hos mig är det också sol och ganska skönt även om det bara är 2 plusgrader. Kram

Ingrid sa...

Jag har just kommit hem efter min promenad och den var riktigt skön. Jag saknade dock mössa!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Jag är också nöjd över att ha fått tillbaka vintertiden. Jag har inte ont kroppsligt eller själsligt av att byta tider, men tycker det är ett jox att greja med klockorna. Även om de är färre nu. Mig passade det också, då jag kom i säng sent.
Kram!

Ingrid sa...

Visst ja, du var ju ute och förlustade dig igår. Då passade det ju bra med en extra morgontimme.
Kram

Znogge sa...

Jag är ganska så neutral i frågan men vaknade på tok för tidigt enligt normaltiden. Men så brukar det vara!

Kram och god söndag!

Monica sa...

Håller helt med dig, Varför hålla på och ändra klockan 2 ggr om året? Nu bekymrar det i och för sig inte mig så mycket som pensionär, men rätt onödigt är det. Och det är väl tal om att det är sista gången?

I natt hade vi frost för första gången i höst, så idag har maken varit ut och klippt ner änglatrumpeterna, nu ska dom stå i garaget hela vintern. jag har varit ute och klippt ner vissnade perenner, men än har vi mycket löv kvar på träden, så det återstår en hel del trädgårdsarbete.
Ha en fin söndagskväll, kram, Monica

Ingrid sa...

Vi får väl se hur det blir i framtiden.
Kram

Ingrid sa...

Nu ska det visst bli lite mildare i veckan som kommer. Jag har ännu lite lökar som ska i jorden.
Kram

http://kraka.moah.se sa...

Jag tycker om tidsbytet, speciellt när vi byter till sommartid och får en extra timme solljus.
Kram

skogsnuvan sa...

Som du hoppas jag att dom slutar med fjasket med sommartid. Det märktes på eftermiddagen att hunden Jack började bära runt matskålen en timme för tidigt släppte ner den på mina fötter och signalerade att det var matdags men som sagt en timme för tidigt. Idag är det 14 grader kallt men rätt fint

Ingrid sa...

Jag tycker att det skulle vara sommartid året runt!
Kram

Ingrid sa...

Man får hoppas att de tar sitt förnuft till fånga.

Kicki sa...

Jag har läst alla Åsa Larssons böcker och tycker dom är bra, men jag tycker inte att filmerna är lika bra.
Kram/Kicki

sjusoverskan sa...

Såå sköönt med vanlig tid igen!!!
Jag har läst Åsas böcker och sett filmerna, spännande och bra läsning.
Kram Inger

Åke sa...

Jag märkte inte av den här omställningen så mycket... ja ska vara att det ljusnar lite tidigare på morgonen... jag är en morgonmänniska och har alltid varit det... min mor beklagade sig mången gång i min uppväxt när jag var liten :) Nu har jag flyttat den där morgonen ytterligare 1-2 timmar tidigare... Stillheten är så underbar, inte ens mina hundar kliver upp ;)

Ingrid sa...

Jag har upplevt så många tidiga morgnar, så nu njuter jag av att kunna få ligga så länge jag vill.