söndag 7 oktober 2018

Brittsommar.....

...kan man inte påstå att det är i dag, trots att det är Birgitta och Britta som har namnsdagar. Det är bara 8º och det regnar.

Grattis Kerstin Birgitta!

I wikipedia kan man läsa:
En exakt definition av begreppet saknas, men SMHI skriver att "i allmänhet avses varma och soliga dagar omkring Birgittadagen den 7 oktober. Vanligtvis finns också kravet att det dessförinnan ska ha varit minst en period med kyligt och höstlikt väder.
Jag kollade i mina gamla 10-årskalendrar (1983-2012) och jag hittade nästan inget år då det var ovanligt varmt just den 7 oktober, men många anteckningar om höstlika dagar fanns det. År 1997 var det 19º och  det var det enda årtalet som stack ut lite.

Jag letade fram ett gammalt foto av den enda Birgitta vi har i släkten och det är min lillasyster Kerstin, som heter så i tillnamn. Birgitta och Britta har nog minskat i populäritet bland småflickorna, men jag känner många i mera mogen ålder som heter så, både kändisar och bekanta.

Vi får väl se om vädret bättrar sig fram på dagen, så att det kan bli någon promenad, men jag ska i alla fall åka och handla lite och i kväll är jag bjuden till Stenstugu för att fira Gaetano som fyllde år i fredags.

Grattis Birgitta och Britta!

8 kommentarer:

znogge sa...

Min moster heter Birgitta men annars så känner jag inte någon som heter så. Det är nog ett namn som ännu inte kommit åter och lär kanske inte göra det.

Kram och god söndag!

Monica sa...

Enligt väderprognosen här, så ska det bli upp mot 19 grader i slutet av nästa vecka, så Birgitta kom lite för tidigt i år...
Idag har vi ganska soligt, 12 grader och lite blåsigt. Det blir nog en eftermiddagspromenad med min syster.
Ha det så trevligt på Stenstugu ikväll!
Kram, Monica

http://kraka.moah.se sa...

Någon värme har vi inte haft här heller, runt 9-10 grader. Men klarblå himmel och sol.
Kram

Ingrid sa...

Bara bland facebookvännerna har jag en hel rad Birgittor i bekantskapskretsen ett par-tre stycken.
Kram

Ingrid sa...

Tack Monica, det blev en söndag som trots allt bjöd på en hel del sol fram på dagen och det var en trevlig och välsmakande kväll på Stenstugu.
Kram

Ingrid sa...

Det blev soligt och fint här också fram på dagen, men kyligt.
Kram

Gunnel sa...

Sol och varmt är det hos mig just nu. Det lovas upp mot 18-20 grader senare i veckan och vi får väl se hur pass sant det löftet är. Kram

Ingrid sa...

Det skulle inte alls förvåna mig om det blir varmare här än på Mallorca dit jag är på väg. Det är inte första gången i så fall. :)
Kram