måndag 8 oktober 2018

Det är klart....

...att Gaetano fick sin favoritmat när han firades igår kväll på Stenstugu: Scalopine med pommes frites. Eva hade gjort en härlig Parmigiana också, som alla andra åt av med god aptit, men inte Gaetano. Det är alldeles för nyttigt med grönsaker, han nöjde sig med kött och potatis. 😜 Det var en trevlig kväll och när jag kom hem blev det en stunds tv-tittande innan jag gick till sängs - början på Sällskapsresan  bland annat.

En härlig chokladtårta fullbordade årsdagsmenyn

Nu ska jag ta ett tag med Haimårkar*, vilket den här gången innebär att ta en snabbvända med dammtrasan och snabeldraken, för klockan ett kommer det ett gäng styrelseledamöter från SPF Klinteorten hit för ett möte. Vi måste försöka få till aktiviteterna som vi har planerat för november och december.

När mötet är slut ska jag klippa gräs, om Vår Herre är snäll och låter bli att duscha det mer i dag alltså. Det ser lite oroväckande grått och molnigt ut, men gräset behöver klippas, speciellt som jag åker bort i morgon och inte kommer tillbaka på en vecka. Det är nämligen hög tid att packa resväskan igen! Klockan halvfem i morgon bittida ska jag vara i Visby för vidare befordran till Mallorca, där vi förhoppningsvis landar strax efter tio, om piloten sköter sig vill säga.

Jag kan flyga - Jag är inte rädd!

*Det blir förr eller senare nödvändigt med en huslig dag, när man måste ägna sig åt haimårkar, göromål i hemmet, som att tvätta gardiner, frosta av frysen, byta sängkläder, plantera om krukväxter och allt det andra.
/Allnakku 8/10

17 kommentarer:

skogsnuvan sa...

Å Mallorca Det är inte galet det heller och kan vara fint väder fortfarande. Jag var där en gång i november men det var kallt och ingen värme och fuktigt och det är nästan den enda resa jag ångrat men som sagt Det var en månad senare. Ser fram emot bilder från din resa. Jag beundrar dig som ger dig iväg själv.

znogge sa...

Så mycket gott ni blev bjudna på! Så trevligt med en resa. Hoppas att du håller oss som får frysa uppdaterade!

Kram

Ingrid sa...

Det ser ut att kunna bli rätt varmt, men samtidigt är det risk för regn. Man får ta det som det kommer. Jag ska bo på ett stort hotell där det finns en hel del aktiviteter, så det blir nog bra.

Ingrid sa...

Laptopen är med, så visst kommer det en och annan rapport.
Kram

Gerd ♥ sa...

Åh, ha en härlig resa! Vad skönt!
Här är regn och mulet, ingen hit, men jag hade fina dagar i Värmland.
Kram!

Ingrid sa...

Ha det fortsatt gott i Värmland!
Kram

Monica sa...

Vilket kalas det blev på Stenstugu och vilken mat! Mums!
Du är verkligen aktiv idag med både städning, möte och gräsklippning! Och sen ska du packa också...
Men sen väntar en härlig vecka på Mallorca. Skönt att åka vid den här tiden, inte så väldigt varmt och mycket färre människor! Det ska bli så kul att höra vad du tycker om Alcudia!
Lycka till med allting!
Kram, Monica

Ingrid sa...

Tack Monica! Någon gräsklippning blev det inte, för det regnar, så det slapp jag. Nu ska jag packa!
Kram

http://kraka.moah.se sa...

Åh, den tårtan skulle jag gärna smakat.
Ha en skön semester!
Kram

Ingrid sa...

Tack! Kram

Laila Ö sa...

Tack för idag och hoppas det blir en fin resa!

Ingrid sa...

Tack Laila!

Gunnel sa...

Vilken smaskig tårta! Du får ha det så skönt på Mallorca och hoppas du informerar oss lite om din vistelse där. Kram

Ingrid sa...

Tack Gunnel!
Kram

Bosse Lidén sa...

Aha! Det var dit du skulle. Jag trodde du skulle till stövellandet och hälsa på.
Jag visste inte att det gick flyg så tidigt.
Den där tårtan såg nästan för god ut.
Kram Bosse

Ingrid sa...

yosabrams0918 sa...

After research just a few of the weblog posts in your web site now, and I actually like your approach of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking again soon. Pls try my website as well and let me know what you think. casino games