fredag 5 oktober 2018

Fem en fredag v 40 - Tiden går

Jag höll ju alldeles på att glömma bort att det  är fredag i dag och den här fredagen  har elsamatilda valt Tiden går som tema. Fler som grubblat över de här frågorna hittar du bland kommentarerna i elsamatildas inlägg.

1. När var senaste gången du rusade till något? 
Det vete katten, jag rusar sällan, utan ser oftast till att jag ger mig iväg i tid. Men det har hänt att jag rusat, bland annat på Arlanda. En gång när jag kom från Sicilien var planet försenat och jag insåg att jag inte skulle hinna med anslutningsflyget till Visby. Bagaget kom dock rekordsnabbt och min väska var bland de första, så då kändes det som om jag trots allt hade en chans. Snabbt som attan rände jag iväg och med andan i halsen kom jag fram till incheckningen på terminal tre. Och jag hann!!

2. Vad skulle du helst haft mer tid till den här veckan?
Jag tycker att tiden här räckt till ganska bra den här veckan och jag har inte känt någon större stress. Nu går tillvaron mera ut på att fördriva tiden och använda den tid man har kvar till något vettigt. Det jag kan känna lite stress inför, är att jag inte längre är en produktiv människa, utan tillhör den skara som anses vara tärande.

3. Skulle du säga att du är en tidsoptimist eller tidspessimist?
Jag alltid varit en tidspessimist och maken var likadan. Vi var alltid ute i god tid, men på något sätt har jag ändrat mig på den punkten och nu går klockan på något konstigt vis väldigt fort ibland. Det händer att jag har funderingar på att åka till Visby med bussen, kollar tidtabellen och bestämmer en tid, men när den närmar sig inser jag att jag inte kommer att hinna gå till busstationen, så jag får ändra i planeringen och ta nästa buss.

4. Hur många gånger snoozar du på morgonen?
Jag snoozar aldrig! När mobilen sjunger sin lilla morgontrudelutt går jag upp ganska omgående och ofta ligger jag och väntar på den. Jag stänger i alla fall av larmet med en gång.😏  

5. Vad är det som går och går, men aldrig kommer till dörren?
Kan det var klockan?

Godnatt!

8 kommentarer:

http://kraka.moah.se sa...

Du som är så aktiv borde verkligen inte anses som tärande. Det är numera mest pigga pensionärer som hinner hålla igång föreningslivet. Sin pension har man dessutom själv jobbat ihop till.
Kram

Monica sa...

Instämmer med det mesta du skrivit, men med skillnaden att jag aldrig ställer väckarklockan om det inte är något särskilt jag måste upp för. Jag är en riktig kvällsmänniska, som gärna sover på morgonen - när jag kan sova...
Tidspessimist har jag nog alltid varit och är än!
Må så gott, kram, Monica

Elisa sa...

Haha ja, den där andan i halsen på en flygplats är inte att leka med.
Vad trist att du sällar dig till "de tärande". Som pensionär har man väl gjort rätt för sig och har inga måsten. :) Kram

Ingrid sa...

Föreningslivet och en hel del av kulturlivet också är nog ganska beroende av pensionärerna, men ändå känner jag att vi ses på med en lite nedlåtande axelryckning.
Kram

Ingrid sa...

Jag har ju också utvecklats till en kvällsmänniska efter ett yrkesliv där tidiga morgnar varit nödvändiga. Nu är det jättemysigt att kunna unna sig att sitta uppe precis så länge man vill och även få sova så länge man vill.
Kram

Ingrid sa...

Man kan tycka det, men alla har inte den åsikten har jag en känsla av.
Kram

Unknown sa...

Det är så trevligt att läsa dina inlägg Ingrid, även om jag har blivit allt sämre på att kommentera och skriva själv. MiML år inte så piggelin längre och mycket av min vakna tid går åt till att pyssla om honom och hus och hem. Färr delade vi sysslorna här hemma, så inte längre, eftersom han inte orkar.
Så tid är ett intressant ämne! Jag har egentligen all tid i världen, men ändå inte. Visst är det konstigt.
Väckarklockan ställer jag bara om vi ska iväg någonstans tidigt - och det är inte ofta. Tidspessimist är jag ut i fingerspetsarna. 😊
Kram,
Gigi

Ingrid sa...

Så tråkigt att höra mannen din inte är så pigg längre. Ni som har rest omkring och haft så trevligt, men så kan det bli.
Gott för honom att han har dig!
Varm kram