onsdag 17 oktober 2018

Hemma igen

Det blev en behaglig hemresedag igår och när jag checkat ut och satt in väskan i bagagerummet tillbringade jag väntetiden i en solsäng vid poolen. Det var inte så soligt, men ingen blåst och varmt och skönt. När det blev dags för lunch gick jag och åt på en av poolbarerna, slumrade lite efter maten och sen drack jag en cappucino och pratade med andra hemvändare. Bussen skulle hämta oss 16.10 och den kom faktiskt fem minuter före utsatt tid.

Flygplatsen på Palma är väldigt stor, men det är välskyltat och välordnat och incheckningen gick snabbt och smidigt. Några minuter försenade var vi i luften och  lämnade Mallorca för den här gången, men precis på tid satte piloten ner landningsställen på Visby flygplats och efter en behaglig flygresa var vi tillbaka på ön igen. Krister stod och väntade på mig och väskan kom ganska kvickt. Nu var det bara bilturen till Klintehamn kvar och jag gillar inte att köra i mörkret, men jag tog det lugnt och kom hem lyckligt och väl och efter en vända med vattenkannan kröp jag i säng. Jag öppnade inte ens resväskan. 😉

 I dag har brittsommarvädret på Gotland gett oss ännu en fin höstdag och jag har packat upp, resväskan har hamnat i förrådet igen, innehållet i den är tvättat och hänger på tork och jag har varit ute och röjt i rabatterna, grävt och kanthuggit och planterat de där tulpanlökarna som jag köpte på Granngården.

Det var väldigt torrt i jorden, men gräset är ännu så daggvått, att jag inte vet om det går att klippa i dag.  Det behövs verkligen, för det blev ju inte gjort innan jag åkte och ingen annan har gjort det medan jag varit borta.

Klockan två ska jag på ett möte med bostadsrättsföreningen, men jag får väl se om det torkat upp så mycket så att det går att klippa när vi är färdiga med det.

Det är vardag igen!


18 kommentarer:

Kicki sa...

Välkommen hem igen! Skönt att både flyg och bilresan gick bra.
Det verkar som du haft en fin tid borta. Vardagen åter, här är det alltid vardag och jag har inte så mycket emot det heller.
Den otroliga värmen (+18) är borta här nu, mer normala 10-12 nu.
Kram/Kicki

Ingrid sa...

Här har det också blivit svalare, men ändå var det väldigt skönt ute i dag.
Kram

znogge sa...

Så skönt med en behaglig hemresa som gick planenligt. Här är det ännu en fin dag men det ska visst vända nu...

Kram och ha en fin onsdag!

Gunnel sa...

Välkommen till Sverige igen. Du är enormt flitig. Du hinner knappast komma hem förrän du är i full gång. Kram

sjusoverskan sa...

Välkommen åter till höga nord !
Skönt att allt gick bra hem!
Kram Inger 💕

http://kraka.moah.se sa...

Välkommen hem!
Kram

Monica sa...

Välkommen tillbaka! Skönt att hemresan gick så smidigt! Nej, köra i mörker är inte kul, mörkerseendet blir sämre med åren.
Ja, vädret här hemma har varit fint när du har borta, men det faller mycket dagg och den har en förmåga att ligga kvar på skuggiga ställen.
Vi har inte så mycket att klippa, för det kommer mest ogräs, där vi sått i, men vi får se till våren hur det blir...
Och du är igång direkt med dina åtaganden direkt när du kommit hem - beundransvärt!
Ha det så skönt, kram och tack för en jättetrevligt reseberättelse från din resa!
Kram, Monica

Geddfish ♥ sa...

Välkommen hem! Helt rätt att vänta tills nästa dag att packa upp! Jag har börjat dra på detta också.
Ha det gott i vardagen och stor kram, Gerd

Eleonora sa...

Kära du. Såväl det hick att kommma hem. Otur kanske m vädret på Mallorca. Min dotter var där samtidigt o det var väl sisådär. Skönt vara hemma igen antar jag Krsm

Ingrid sa...

Det sägs att brittsommaren är över, men i dag har vi i alla fall haft jättefint.
Kram

Ingrid sa...

Jag är ju utvilad nu vet du!
Kram

Ingrid sa...

Det gick verkligen helt ovanligt bra!
Kram

Ingrid sa...

Tack ♥

Ingrid sa...

Så roligt att du uppskattade min reseberättelse. Inte hände det så mycket, men jag tycker att jag hade det väldigt trevligt, lugnt och skönt.
Kram

Ingrid sa...

Klockan var långt över midnatt när jag kom hem, så jag bara längtade till sängen.
Kram

Ingrid sa...

Hemresa gick väldigt smidigt. Vädret var skapligt ändå tycker jag. Åker man till Medelhavet den här tiden är det alltid risk för en och annan regndag.
Kram

Laila Ö sa...

Välkommen hem. Du börjar verkligen med en rivstart. Ta det lite lugnt så du orkar med lördagen.
Kram, Laila

Husbilen-Ellen sa...

Nu har jag läst i fatt på din blogg och varit med dig i efterhand på Mallorca. Fick en del påminnelser, då jag var i Alcudia tillsammans med mamma för säkert 20 år sedan. Sån tur att du bara tangerade det otäcka regnvädret. Vädergudarna är inte att leka med. Du fick vara med om en del äventyr en då och träffa en del nya bekantskaper. Så är det ju skönt med omväxling. Var ju trevligt att du hade fin Brittsommar, när du kom hem. Vi har haft fullt upp med att få i ordning vårt boende, så det har inte blivit så mycket tid,för varken fotografering eller bloggande. Men det ska bli ordning på torpet.Ha dé riktigt bra! Kramar från oss