måndag 1 oktober 2018

Jag behövde tala med en läkare i natt

Hela morgonen har jag försökt komma fram till Unicare, vår vårdcentral här i Klintehamn och det har bara varit omöjligt. Då gick jag dit och fick prata med en kille i 10-årsåldern, som gav mig en blankett som jag skulle fylla i, men det var lite oklart vilka uppgifter de behövde. Jag förslog att jag skulle skriva mitt namn på den, men det tyckte han var onödigt. Jag skulle i alla fall sätta mig ner och vänta, men inte inne, utan jag fick gå ut och sätta mig på en bänk tillsammans med en massa andra. Helt plötsligt höll jag på att ramla av bänken, för en av de andra köande hade svimmat och jag fick mig en knuff i sidan när han föll. En läkare kom spatserande och lugnade oss och fick med sig den avsvimmade, som nu vaknat till liv igen.

Då vaknade jag och eftersom klockan bara var fyra snurrade jag ett varv i sängen och somnade om igen den här gången ganska drömfritt.

Unicare Klintehamn
När jag kom upp vid halvåtta-tiden var det därför nästan lite kusligt, att det första jag fick höra på radion, var ett inslag där man pratade om just Unicare på Gotland och hur svårt det är att få tag i dem på telefon och att  de inte ringer tillbaka heller, utan i stället hänvisar till sin digitala mottagning, "Doktor online". En representant för Unicare förklarade att de koncentrerar sig på att ta hand om sjuka patienter i stället för att svara i telefonen och det är väl i och för sig bra, men alla som ringer dem förväntar sig att bli väl bemötta och få beställa en tid, precis som det var förut. Visst kan man boka tid via nätet, men alla har inte tillgång till dator.

Det är mulet i dag och det har regnat lite lätt. Jag har en liten strykhög att ta hand om och sen har jag funderingar på att ta en tur till Visby, men vädret får avgöra. Halv fem måste  jag vara hemma igen i alla fall, för då har jag en klipptid hos frissan Ida.

Trevlig måndag!

16 kommentarer:

Gunnel sa...

Man får då verkligen hoppas att det aldrig blir verklighet det du drömde i natt. Kram

Ingrid sa...

Vem vet????
Kram

Geddfish ♥ sa...

Vilken dröm! På tal om det, så hade jag en kuslig dröm, som jag vaknade av klockan 03.15. Jag såg två plan krocka i luften ovanför Vänern och plötsligt damp de ner i sjön båda två. Ur det ena planet steg det ut en massa ryska familjer, som kunde prata svenska, destinationen skulle ha varit västkusten.

Här ser ut att bli en fin dag. Ha det så gott. Kram, Gerd

Ingrid sa...

Man kan undra över vad som händer i hjärnan om natten.
Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Visst undrar man varför man drömmer som gör. Själv kommer jag alltid ihåg en massa drömmar på morgonen - och oftast är dom väldigt absurda. Som att man vet att man drömmer i drömmen och allt tokigt är så naturligt och verkligt!?
Vi var ju tidigare anslutna till VC i Klinte och jag var där varje vecka under 1,5 år för operationssårsomläggning och gillade stället, så när Unicare tog över tänkte jag forsätta med det.
Redan första höstdagen dom hade atgit över ringde jag för att boka in tid, men efter att ha försökt i en veckas tid så anmälde vi båda oss till Hemse - och där funkar allt perfekt. Vi har exakt lika långt till båda så för den delen spelar det ingen roll, men jag gillade personalen. Hade lärt känna dom ordentligt. Men nu har dom två viktigaste flyttat till Hemse, så nu är det OK igen..... Och snacket om att dom tar hand om dom sjuka först och främst är rena idiotin!!!
KRAM/Susie

Monica sa...

Usch, vilken dröm! Men visst är det så, att det numera är svårt att få en tid hos läkare! Jag har försökt länge här och i morgon har jag äntligen tid. Jag behöver hjälp bl.a. för min dåliga sömn...
Kram, Monica

http://kraka.moah.se sa...

Verkligheten och drömmen. Jag behövde tala med en läkare häromnatten. Det fick jag väl iofs, men jag fick dra ur hen ordinationen. Verkade inte riktigt som hen visste hur och vad. I min verksamhet frågar man inte i onödan och då vill man ju att doktorn ska vara trygg i sin roll.
Nu var jag faktiskt trygg själv den här gången så jag ställde ledande frågor vartefter hen bara tittade på mig utan att ge mer en enstaka ord. Suck! Så tror vissa att en sjuksköterska är någon som bara lägger en sval hand på patientens panna.

Det är verkligen inte bra med all hänvisning till det digitala. Vaddå tar hand om de sjuka, det är väl sjuka människor som ringer och vill ha tid också. Det man gör är ju att dra ner på personalen så myclet att de inte hinner svara i telefon.

Kram

znogge sa...

Vilken märklig och jobbig dröm! När man drömmer så är det rena lättnaden när man vaknar. Lite lustigt då att det första du hör är ett inslag om hur svårt det är att få kontakt med den. Tyvärr en vanlig brist inom vården!

Kram och ha en bra dag :D

Ingrid sa...

Sen beklagar de sig över att de blivit av med kunder som listar sig på andra vårdcentraler. Vad ska folk ta sig till?
Kram

Ingrid sa...

Nog börjar vår välfärd bli lite urvattnad.
Kram

Ingrid sa...

Jag tyckte att det var ett väldigt tvetydigt svar, för alla som ringer och vill ha hjälp behöver ju också tas om hand.
Kram

Ingrid sa...

Visst var det väldigt märkligt!
Kram

Carita Liljendahl sa...

Läste med förskräckelse ditt inlägg, ... en 10-åring som ger råd!
Hahaa... nå, det gick upp för mig att det var en dröm, men att du sedan hörde det där på radion var ju lite "skrämmande".
Kram1

Ingrid sa...

Det känns nästan som lite sanndrömmeri, eller hur!
Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Tack för rättelsen av datumet på mitt blogginlägg! Så där kan det gå när man inte läser igenom vad man skrivit. Slarvar med det ibland. Så nu har jag gjort det och rättat till en del andra små slarvfel också.....
KRAM/Susie

Ingrid sa...

Jag blev lite förvirrad där ett tag, men efter koll såg jag ju att den var den första oktober. Jag hittar ofta småfel i mina texter när jag läser dem i efterhand. Man vet ju vad det ska stå, så om någon bokstav eller något litet ord fattas, så ser man dem ändå när man läser igenom. Man får trösta sig med att proffs också missar ibland.
Kram