lördag 6 oktober 2018

Just nu tittar jag på....

Jag har en bloggvän, Lena i Wales, som skriver om just Wales och lägger ut massor av fascinerande bilder därifrån. Hon jobbar som guide och 2005 var Åke och jag på en bussresa med Karlssons Buss, som hette  Tyska småstäder med Rehn och Moseldalen och då var Lena guide och hon var en fantastisk reseledare. Nu guidar hon oss bloggläsare runt om i Wales via sin blogg och inte bara Wales, hon bor tidvis i Spanien och då kommer det trevliga inlägg därifrån också.

Lenas bilder från Wales gjorde mig lite nyfiken när jag fick se att det fanns en kriminalserie från just Wales på Netflix. Den heter Hinterland och utspelar sig i närheten av hamnstaden Aberystwyth. Det är ett fascinerande landskap med böljande kullar, leriga stigar och ockra-färgad höstskog.
 
Spaningschefen Tom Mathias (Richard Harrington), som har lånats in från Londonpolisen, är plågad av inre demoner som påverkar honom och spaningsarbetet. Han har förlorat en dotter, som drunknade när han inte hållit koll på henne när de var tillsammans och badade. Nu har han flytt resten av familjen, fru och en dotter till, och lämnat London och han bor nu i en skrangliga husvagn i stadens utkant.

Kriminalhistorierna är ganska mörka och dystra och handlingen går långsamt framåt ("det är för segt", skulle Åke ha sagt.) och dyster ser Tom Mathias också ut. Så mycket gladare än på den här bilden vet jag inte om jag sett honom. Han ser hela tiden lika bekymrad ut.

Ändå tycker jag att serien är bra och jag tycker om att det är avslutade avsnitt, som det passar bra att se ett i taget. Annars lockas jag lätt att sitta och se det ena avsnittet efter det andra, tills det kommer upp en ruta, som frågar om jag verkligen vill fortsätta att titta. Nej ett, eller möjligen två, avsnitt av Hinterland är mer än nog på en kväll.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

En blek sol lyser över Odvalds den här lördagen och det blåser inte så mycket, så nu ska jag ge mig iväg ut på en promenad.  En rar granne kom in med en påse lingon för en stund sedan och satt och pratade ett tag. Bären var frusna och jag tänkte först låta dem tina upp lite och sedan koka sylt av dem, men så jag la dem i frysen i alla fall.. Det blir gott att ta fram och göra rårörd lingonsylt nästa gång vi ska äta kroppkakor. 

Trevlig helg!

20 kommentarer:

http://kraka.moah.se sa...

Tack för Netflixtipset. Ska kolla den nästa gång jag ska byta serie. Har just börjat titta på den finska Sorjonen.
Jag är som du, tittar på avsnitt efter avsnitt. Men just nu är tiden begränsad. Som min mamma alltid sa: "När kvällen kommer får den late brått" så har jag insett att det snart är tentamensdags för båda de kurser jag läser. Måste lägga på några extra kol nu.
Kram

Musikanta sa...

jag liftade tillsammans med en god vän i Wales när jag var 20 år. Det var en upplevelse. Har varit i Aberystwyth och även bestigit Snowdon :-). Jag ska gå in och kika på hennes blogg. tack för tipset!
Kram från Ingrid

znogge sa...

Jag har förstått att Lena är en mycket duktig samt uppskattad guide och reseledare. Wales verkar vara mycket sevärt men jag undrar om denna serie är något för mig. När det går för långsamt tappar jag lätt tålamodet... Men tack för tipset i alla fall för man ska aldrig säga aldrig ;-)

Ha en härlig lördag!

Laila Ö sa...

Även vi har gjort några resor med Lena som guide och hon var jättebra. Vi har också varit i Wales med Karlsson och Lena som guide. Mycket trevligt. En utflyktsdag avslutades hemma hos henne och hennes man. Naturen är så fin att man bara satt och njöt av utsikten. För att se lite mer av naturen i Storbritannien brukar jag titta på Een plats på landet" på 8:an där husköpare visas tre hus.

Ingrid sa...

Så roligt att du har varit där Ingrid.
Du som varit i Wales kommer säkert att känna igen dig i hennes bilder.
Kram

Ingrid sa...

Åh Laila! Nu blev jag avundsjuk på dig. Tänk om det kunde bli en sån resa. Jag tittar också på En plats på landet, just för att få se och lära mig med om Storbrittanien. Jag har ju bara varit i London.
Ha en fin söndag!
Kram

Ingrid sa...

Du får väl prova och se. Jag gillar den och det långsamma tempot stör mig inte.
Kram

Ingrid sa...

Sorjonen gillade jag och tycker du om den, kommer du säkert att gilla Hinterland också.
Lycka till med pluggande!
Kram

Monica sa...

Lena i Wales - jag har nog varit inne på hennes blogg några gånger för länge sedan. Minns just att hon ibland skrev från Spanien också! Måste vara kul för dig att följa hennes blogg efter att du träffat henne!
Jag blir lite sugen på att skaffa Netflix när jag läser om allt trevligt du ser där! Men jag är ju så dålig på datorer...får konsulta maken eller någon av döttrarna...
Ungefär samma väder här som hos er. Milt, lite grått, stilla.
Ha det så bra, kram, Monica

Ingrid sa...

Jag hade Netflix på prov när jag var i Puerto de la Cruz i vintras och jag fastnade. 89:-/mån kostar det och då kan jag se antingen på tv, i datorn eller mobilen.
Kram

wiolettan sa...

Lenas inlägg läser jag med glädje. Det är så trevligt att se alla fina bilder som hon tar på sina resor och även hemmavid.
Kriminalhistorien med mörka och dystra handlingar tror jag att jag avstår ifrån. Jag kan se deckare och med stor behållning, men vill gärna ha med lite humor också. Som i till exempel, "hon såg ett mord". Den är en timme bara och det passar bra.
Trevlig helg.
Kram!

Ingrid sa...

Den ser jag också och den är så trevlig för att den dessutom går på svt1 så att man slipper reklamen.
Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Den serien skulle jag gärn velat se, men vi har inte Netflix. Kanske tur, för det blir väldans mycket TV-tittande på kvällarna nu för tiden ändå. Eller så blir det att jag sitter och glor på en annan ruta - datorns!
KRAM/Susie

Ingrid sa...

Jag ser ju inte mera på tv för det, utan jag ser på Netflix när det inte är något på de andra kanalerna som jag vill se.
Kram

Gunnel sa...

Det kände jag inget till om den serien. Jag är väldigt förtjust i engelska deckare i motsats till amerikanska. Det är lite handling i de brittiska serierna och inte bara en massa våld. Ha en trevlig helg. Kram

Lena i Wales sa...

Stort tack Ingrid för dina fina ord. Sitter här med en liten tår i ögat när jag läser ditt inlägg, en tår av glädje och lycka.
Också roligt att läsa kommentarerna. Vissa namn känner jag väl igen och vi följs åt. Också roligt att läsa Lailas kommentar om resan till Wales som där vi hamnade i min trädgård. Fina minnen.
Stor tack igen Ingrid och jag önskar dej en riktigt skön söndag!

Lena i Wales sa...

Hej Laila! Vad kul att du varit hemma hos mig och gillade resan till Wales!
En skön söndag till dig!

Ingrid sa...

Jag gillar också engelska deckare och serier. Det har en helt annan kvalité än de amerikanska.
Kram

Ingrid sa...

Tack själv Lena och ha en fin söndag du också.
Kram

Åke sa...

Jodå här följer jag både Lena i Wales och Hinterland. Jag tycker kanske då lite som Åke... men spänningen att inte kunna lista ut vilken som är mördaren gör de filmer från denna ö mycket sevärda. Dessutom gillar jag språket och hela atmosfären. Jag tänkte på Lena igår då vi såg två avsnitt av Hinterland. Vad beträffande Netflix är det riktigt bra. Först kunna titta på de filmer man vill se och på de tider man själv vill, och det finns många riktigt bra serier. Kram