onsdag 31 oktober 2018

Uppskattning - Trevlig Halloween

Igår blev det inget bloggande, för inspirationen tröt på förmiddagen och när jag kom hem från Kupan på kvällen var det ännu sämre med den.

Jag trodde att det inte skulle komma några kunder igår, för det var förfärligt blåsigt, men det kom en hel del folk i alla fall och man märker att det är sportlov, för det var många okända ansikten.

Det är så trevligt när man möter uppskattning och jag känner verkligen att vi fyller en funktion. Ett tag hade vi faktiskt fullt vid alla borden, som i för sig inte är så många, men ändå. En del fikade, medan andra helt enkelt satt och pratade eller läste tidningar. En man kom fram till disken och ville betala för en påtår och när jag sa att påtår ingår sa han: "Då gör jag så här",  och så tog han upp en tjuga och la den i insamlingsbössan. (En kopp kaffe kostar annars 5:-). När jag tackade så mycket, sa han: "Det är jag som ska tacka för det arbete ni lägger ner här." Det värmde!

När vi räknat kassan och avslutat för dagen gick jag till Konsum och handlade innan jag åkte hem och hemma blev jag sittande framför tv:n tills det var läggdags. Resultatet av Bästa Dieten var intressant och det visade sig att  5:2 var en riktigt bra diet. Jag har en gräns på vågen som jag inte vill överskrida och när jag ser att visar´n gått över den gränser kör jag 5:2 en månad  och så rättar det till sig igen och det var ju bra att få ett kvitto på att det är acceptabelt att göra så.


I dag regnar det inte, men det blåser, blåser och blåser! Egentligen skulle jag varit ute på förmiddagen och gjort lite nytta, men en snabbvisit ute på uteplatsen övertygade mig om att det är mycket trevligare inomhus.

I eftermiddag ska jag åka på Onsdagsträffen, som den här gången är i Hejde. Carina Hansén leder oss genom Nya Testamentet med bingo och puzzel är rubriken. Det ska bli spännande att se vad hon hittat på! Vi är fyra källingar härifrån Odvalds som åker tillsammans.
 
I morgon tror jag att jag får ta och sikta in mig på att åka till körrgardn*, för på fredag ska det bli regn igen. Jag har ju vinterprydnaderna liggande i bilen, så det är bara gravlyktorna som ska plockas fram och så ska jag köpa ljus, men dem är det ingen brådska med, för ljusen tänder jag inte förrän på lördag på Alla Helgons dag.





*Före allhelgonahelgen hör det till att man åker till körrgardn, kykogården, för att smycka familjens gravar med något som tål höstkylan. På senare tid har det blivit en tradition att man tänder ljus eller lampor.

20 kommentarer:

Gunnel sa...

Så trevligt när någon talar om att något är bra och uppskattat. Beröm är något man ska slösa med. Jag ska också ta en tur till kyrkogården, men det får bli i morgon. Kram

znogge sa...

Nu gör jag ett tredje försök och ser om det fungerar att kommentera. Härligt att ni fick uppskattning gör ert goda arbete. Halloween firas inte men på fredag blir det besök på kyrkogården.

Kram

Ingrid sa...

Vi är nog allmänt lite dåliga på att tala om för våra medmänniskor när det gör något bra.
Kram

Ingrid sa...

Vad i alla sin dar, har du problem med att kommentera? Tack för att du inte gav dig.
Kram

Monica sa...

Visst är det trevligt med uppskattande kommentarer! Det kan lysa upp en hel dag och man gläder sig åt minnet. Så det borde vi alla slösa med till våra medmänniskor!
Blåser gör det här också, så vi får väl se om det blir någon promenad i eftermiddag. Våra tvillingbarnbarn, som har skollov den här veckan kommer på lunch idag, så nu blir det liv i luckan igen! Dom har själv bett att få komma och vi gläder oss så länge dom vill det, dom fyller 15 senare i höst!
Ha det så bra, kram, Monica

Ingrid sa...

Så roligt att 15-åringarna vill komma och hälsa på. Ha en fin Halloween tillsammans med dem.
Kram

skogsnuvan sa...

Så ni har skitväder där också Här regnar det på snön och är snorhalt på vägen så jag håller mig inne. Haft besöka av AMV och Gubben och en av mina meditationstjejer så jag har i alla fall sällskap framför brasan

Beppan sa...

Några vänliga ord kan göra den gråaste dag till en solskensdag!
Det där med dieter missade jag tydligen på TV. Här har vi kört 5:2 ett tag och tycker den fungerar bra - när vi anstränger oss och håller 5 - 600 kalorier på "2-dagarna". Inte så lätt alla gånger. Inte läge att jobba i skogen sådana dagar :-)

Susie på Stjärnarve... sa...

Ja, det är egentligen inte klokt vad några små ord kan betyda för en. Speciellt nu när det är så grått och trist. Hade tänkt ställa ut en massa ljus i trädgården för våra nära och kära som inte finns med oss längre, men det går ju inte i blåsten. Hoppas att det mojnar fram till helgen.....
KRAM/Suse

Laila Ö sa...

Kul att det kommer folk till Kupan. I dag har det blivit en promenad i alla fall. Det var inte så kallt fast det blåste. Hoppas det var trevligt på onsdagsträffen.
Ha en skön kväll/Laila

Ingrid sa...

Det låter skönt att mysa framför brasa tillsammans med goda vänner.
Kram

Ingrid sa...

Det gäller verkligen att se till att det inte blir för mycket på 2-dagarna.
Kram

Ingrid sa...

Vi får hoppas det! Annars är det kört för stearinljusen.
Kram

Ingrid sa...

Det var tevligt och din granne var med.
Trevlig kväll själv!
Kram

http://kraka.moah.se sa...

Det är alltid trevligt att få uppskattning för det man gör. Volontärarbete är en av de där meningsfulla sakerna som har hälsoeffekter.
Ha en trevlig kväll!
Kram

Karin Evby sa...

Önskar dig en fin och lugn Allhelgona helg! Vi kör till sommarstugan och andas skogsluft!
Kramar Karin

sjusoverskan sa...

Skönast inomhus när vädret är grått och blåsigt.
Så roligt med uppskattning när man jobbar ideellt, överhuvudtaget gött med uppskattande ord! Bara för sällan man ger eller får det.
Kram Inger

Ingrid sa...

Absolut, man mår bra av att få vara till nytta!
Kram

Ingrid sa...

Tack detsamma Karin!
Kram

Ingrid sa...

Vi skulle nog vara lite generösare med att visa uppskattning och tacksamhet.
Kram