måndag 5 november 2018

Dis och dimma

Novembergrått, med det ordet kan man sammanfatta dagens väderläge. För lika soligt och fint som det var igår, lika mulet och grått är det i dag och det duggregnar en aning. Vilken tur att jag passade på att vara ute igår, för i dag kan man inte prata om någon Fagavädarsdag* även om Allnakku säger så. Jag håller  mig nog inomhus den här måndagen. Korsordet, Sudoku och Tältbyggarna är avklarade och nu tror jag att jag ska ge mig på bokhyllan i vardagsrummet.

Igår kväll var jag på Rondo och såg Peter Dalles senaste film, Lyrro, och jag måste säga, att hade jag suttit hemma och tittat på den, hade jag säkert bytt kanal, men nu satt jag ju där mitt i en bänkrad, så det var bara att sitta kvar.

Filmen består av en lång rad sketcher där en del var rätt roliga, medan andra var riktigt pinsamma. Som en sammanhållande tråd vandrar Josef och Maria  tillsammans med sin åsna och letar efter det förlovade landet Södertälje, medan ett äldre svenskt par med åldersnoja reser åt andra hållet, för att hitta meningen med livet

Visst skrattade jag då och då och mest skrattade jag åt Johan Ulveson när han stod i receptionen på ett hotell och försökte slippa undan avgiften för den porrfilm han hyrt. Jag kanske inte begrep finessen med den här filmen, men det hade varit bättre att vara hemma och se på Fader Brown och Kockarnas Kamp.

Trevlig måndag!

* Under hela fagavädarsdagen är det uppehållsväder, och somliga höstar är den här dagen efterlängtad. Nu kan man göra alla utomhussysslor som har fått vänta länge, under många regniga dagar.

19 kommentarer:

Ann-Marie sa...

Hej Ingrid!
Tyvärr har jag också sett filmen som är den sista av sämre filmer. Satt och skämdes å Peter Dalles vägnar. Pinsamt och ev. skratt fastnade i halsen. Inte ett ljud i biodlingen och alla hade bråttom därifrån när det bedrövliga var slut. På tidigare filmer jag sett här så sitter biopubliken kvar en bra stund efter.
Andra dagen med grått och trist väder men det är stilla och varmt.
Kram

Ann-Marie sa...

Sämre av sämsta filmer och biosalongen ska det vara.

Ingrid sa...

Jag håller med dig. Den var pinsamt dålig.
Kram till dig och Baxter!

Gunnel sa...

Jag har lite svårt för det gängets humor. Ibland blixtrar det till, men för sällan för att jag ska tycka det är värt att titta och lyssna. Kram

Monica sa...

Ingen fagavädersdag här idag heller! Jämngrått och lätt duggregn precis som hos er!
Det var ju trist att filmen var så dålig, tydligen tycker de flesta det.
Kockarnas kamp var spännande, men det kan du väl se på TV4 Play? Vi såg finalen av "Heja Sverige", ett av mina favoritprogram, som nu tyvärr är slut och sen Kockarnas kamp, som också tog slut. Undras vad som kommer nu på söndagskvällar?
Ha en bra dag, kram, Monica

Ingrid sa...

Jag kan tycka att de är ganska bra, men en hel långfilm blev bara för mycket.
Kram

Ingrid sa...

Jag hann se slutet på Kockarnas Kamp, så det nöjer jag mig nog med. Ännu är det några avsnitt kvar av Springfloden i alla fall.
Kram

Laila Ö sa...

Filmen lockade mig inte alls. Ser inte gänget på TV heller. Idag har jag hållit mig inne hela dan. Maken förbättrade inte vädret heller, han var ute och eldade så det låg en dimma av rök över gården.
Kram

Ingrid sa...

Det var knappast någon risk för att elden skulle sprida sig i dag i alla fall.
Kram

Znogge sa...

Husse vill gärna se den men något säger mig att det inte är något för mig. När skrattet liksom fastnar i halsen... Nej, jag avstår!

Kram

Ingrid sa...

Det gör du nog rätt i!
Kram

sjusoverskan sa...

Ajdå, synd att filmen var dålig. Jag har läst att den fått dålig kritik men man vet ju inte.
Såg Kockarnas kamp och Springfloden, spännande båda programmen men på olika sätt!
Dis och dimma här också, skönt inneväder!
Kram Inger

Helena sa...

Så synd filmen inte var bra, bättre lycka nästa gång.
Har du sett Alias Grace på Netflix?

Kicki sa...

Tack för det! Spar gärna de biopengarna till nåt annat. Jag har sen tidigare lite svårt för deras humor, även om vissa delar kan vara nog så roliga. Älskar Suzanne Reuter.
Kram Kicki

Husbilen-Ellen sa...

Den filmen har jag inte sett och jag kommer inte göra det heller efter ditt tips.

Ingrid sa...

Jag hann hem så jag såg slutet på Kockarnas Kamp och så Springfloden förstås.
Kram

Ingrid sa...

Jag har börjat på den ett par gånger, men inte kommit in i den riktigt.

Ingrid sa...

Ja, de pengarna kan du ha till något annat.
Jag har just sett såg Kronprinsessan, Kungamordet och Drottningoffret på SVTPlay och där är Suzanner Reuter magnifik.
Kram

Ingrid sa...

Det var bortkastade pengar och bortkastad tid.