måndag 19 november 2018

Nu är jag besprutad

I dag har det faktiskt snöat på Gotland, inte här på Odvalds, men gotlandsradion rapporterade att det snöade längre in på ön och att det var risk för halka på vägarna. Det bistrar till sig! Här har det varit soliga stunder omväxlande med regnskurar, men efter lunch såg det rätt skapligt ut så då gick jag ut på en promenad.

Jag hade bestämt mig för att jag skulle gå och ta influensasprutan i dag och det startade klockan ett, så jag gick vid ett-tiden och räknade med att vara på vårdcentalen ungefär klockan två.

Jag tog stigen genom skogen och när jag kom ner till Norra Kustvägen spanade jag efter öringar, men som vanligt fick jag inte se några.

På tillbakavägen gick jag förbi Suderviljan och där i ån stod en laxfälla,  men inte heller där fanns det någon fisk. Jag gick in till växthuset, för jag ville ha en liten julstjärna, som jag ska ha i en plantering där en annan växt har gett upp, man det fanns inga små ännu.

Kvart i två checkade jag in på en fullpackad vårdcentral och där blev jag sedan stående i kö, lutad mot en vägg, i 70 drygt minuter innan det var min tur. Det var drygt, men de sista 10 minuterna lyckades jag erövra en stol, för då började det tunna ut med folk. Många som kom efter mig fick vända och kom inte in över huvud taget. Det är skönt att det är avklarat nu i alla fall. Nu har jag gjort vad jag kan för att slippa få influensa.

Sköterskan, som gav mig sprutan, brukade köpa hö av oss och hon kom minsann ihåg det. Hon sa att Åke brukade ha väldigt fint hö. ♥

Trevlig fortsättning på dagen!


10 kommentarer:

Gunnel sa...

På lördag är det min tur att få sprutan. Jag kan inte kommentera från min dator hos dig. Det står välj Googlekonto, men det går inte att välja. Tur så länge paddan funkar. Kram

Geddfish ♥ sa...

Jag missade ju droppin-tiderna på influensasprutan då jag var bortrest. I morse ringde jag 07.45 och fick en telefontid 16.45, de ringde 10 minuter ännu efter det. På frågan, varför det var så lång kö ända sen före 08, sa sköterskan att det är lång kö. Kan tänka mig att det handlar om sprutan. Jag får tid 3 dec.
Nu är det mörkt och jag ska iväg ut. Inte kul, jag vill ha sommar!
Kram, Gerd

Ingrid sa...

Jag, som tillhör riskgrupperna kunde har ringt och bokat en tid och det hade jag nog gjort om jag vetat att det skulle vara så lång kö, men nu är det klart i alla fall.
JAG VILL OCKSÅ HA SOMMAR!
Kram

Ingrid sa...

Så konstigt? Blogspot har sina brister, det upptäcker jag mer och mer.
Kram

Monica sa...

Det ser ju skönt ut på bilderna, men jag kan tänka mig att det var kallt på din promenad! Även här har det varit kallt och soligt idag, men ca 5 grader i alla fall.
Nytt läkarbesök idag, som inte heller visade något...
På torsdag har dom ny drop-in-tid för vaccination på vår läkarcentral, så då ska vi åka dit. Läste just att det är ont om vaccin, så vi får väl se om det räcker till oss...
Kram, Monica

Margaretha Lillvik sa...

Här nere i Spanien har vi haft regn, blixt och åska, temperaturen har ändå kravlat sig upp till +15 och det är ju ok, då kan man fortfarande ha shortsen på. 😃 Influensa sprutan får vi ta när vi kommer hem till jul. Tråkigt med snö, men till jul vill jag gärna ha minst 5 cm. 😁

Ingrid sa...

Det var lite kyligt, +4º ungefär, men jag var välklädd.
Så tråkigt att du inte lyckas få en diagnos.
Kram

Ingrid sa...

Tack för din kommentar!
Tänk att jag aldrig har varit på Spanska fastlandet, bara på en massa öar.
Jag hoppas att du får din önskan uppfylld, för visst är det mysigt med en vit jul. ♥

Laila Ö sa...

Ja då fick du vänta lika länge som vi men du fick sprutan i alla fall. De visste ju tydligen inte om vaccinet skulle räcka. Skönt att ha det gjort i alla fall.
Kram

Ingrid sa...

Det var väldigt många som fick gå med oförrättat ärende, men de får väl göra ett försök nästa gång.
Kram