lördag 2 februari 2019

Jag äter sällan...

....korv, men till en del rätter krävs det faktiskt ett par skivor. I dag blev jag akut sugen på ostsåsgratinerad blomkål och falukorv, så fram på förmiddagen tog jag en promenad genom skogen och vek sedan av till Konsum. Det är ruskigt halt nu;  rena isgatan faktiskt, men på skogsstigen gick det bra att gå och så hade jag givetvis broddar.

Egentligen skulle jag köpa dammsugarpåsar också, men det är ju rena vetenskapen nu och jag visste bara att de skulle heta S-bag, vilket givetvis inte fanns på Konsum, så jag får leva med dammråttorna ett tag till. Nu har jag analyserat dammsugaren och skrivit upp modellbeteckningen, så får vi se om jag kan hitta något alternativ till den där S-bagen nästa gång jag åker och handlar.

Nu har jag ätit lunch och det smakade väldigt gott. Jag hade tur och fick tag i ett litet fint blomkålshuvud och när jag kom till kassan tyckte den trevliga kassörskan att det fanns en fläck på ena sidan av det, så jag fick det för halva priset. Det blev med andra ord en billig lunch och halva huvudet är kvar tills nästa gång jag blir hungrig.

Om Arriba får Gotland att växa låter jag vara osagt, men de ska få Konsum i Klintehamn att växa i alla fall.
SMHI pratar om stora snömängder i dag och under morgondagen och det har börjat komma någon typ av nederbörd. Det är milt, så det ser ut som regnblandad snö just nu i alla fall. Eftersom dagens promenad är avklarad sätter jag mig och läser en stund nu. Boken jag började på igår är riktigt bra den också.

En sommardag i juli 2008 separerar Alex Schulman från kvinnan som han levt tillsammans med i sex år. Med en resväska i vardera hand lämnar han förvirrad deras gemensamma lägenhet och beger sig ut på Stockholms gator. Han inser att han står inför en ny tillvaro, framför en ny sorts resa – han ser inte alls fram emot den.

På dagen ett år efter separationen föds hans dotter ­Charlie på BB i Visby.

Det här är den brokiga, underbara historien om allt som hände däremellan.

Alex Schulman har återvänt till sina gamla blogginlägg och krönikor från den tiden och utifrån dem skrivit en bok om att förändras, om att bli omkullkastad, tilltufsad och tvingas resa sig upp igen. Men framför allt har han skrivit en bok om kärlek. När han första gången träffar Amanda Widell förändras allt. Tillvaron förvandlas till en kamp med bara ett enda avlägset mål: att få henne.
 
/Adlibris
 
Trevlig lördag!

13 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Din lunchrätt ser god ut. Korv är gott och det finns idag
riktigt bra korv med mycket kött och lite fett.
Ett av mina nyårslöften var att sitta och läsa på dagarna.
Jag hinner inte med att läsa de böcker jag lagt på hög.
Det är när jag lagt mig på kvällen som boken kommer fram
och det blir för lite läst.
Ha en skön helg.
Kram Viola

Ingrid sa...

Jag kan inte ligga och läsa, för jag somnar ofelbart, så läsningen får bli dagtid sittande i en fåtöll.
Ha en fin helg du också! ♥

http://kraka.moah.se sa...

Många olika infallsvinklar i dagens inlägg. Jag ska börja med dammsugarpåsarna så jag inte glömmer dem.

Jag köper mina påsar från
https://www.dammsugarpasar.nu
De har i stort sett alla slags påsar och man kan antingen, som jag beställa när man behöver, eller prenumerera. De postar dem samma dag och man får dem jättesnabbt. Med ett inbetalningskort i paketet.

Falukorv. Jag älskar korv i allmänhet och falukorv i synnerhet. Korv i ugn och korv Stroganoff är väl mina vanligaste rätter med falukorv.Borde kanske förnya mig lite.

Boken. Den är en riktig feel good. Kände hela tiden att jag verkligen unnar honom att ha hittat en snäll och bra kvinna. Hans ex var, och är, en riktig häxa. Om någon undrar vad jag grundar det på så är det utifrån hennes uttalanden i blogg och press om i synnerhet överviktiga men också andra som inte faller inom ramen för hennes skönhetsideal. Så vidriga uttalanden om sina medmänniskor gör man inte om man inte är en genuint vidrig person.

Önskar dig en riktigt fin lördagskväll. Ja, eftermiddag också förstås, ser att klockan inte är så sent ännu. Själv längtar jag till måndagen, men innan dess två arbetspass till.

Kram

Ingrid sa...

Tack för dammsugarpås-tipset! Att få betala i efterhand är något som jag uppskattar.
Hoppas att du får lugna arbetspass!
Kram

Husbilen-Ellen sa...

En riktigt god lunch. Blomkål är gott och nyttigt. Tur du har broddar på när du ger dig ut- Isfläckarna är förrädiska. Tack för boktipset! Ha dé bra! Kramar

Monica sa...

Mums, vad det lät gott och såg gott ut! Jag älskar blomkål, men maken gillar det inte alls, så numera köper jag fryst blomkål och kokar "vid sidan om" när det är mat som det passar till. Det är så svårt att hitta små blomkålshuvuden, så det är praktiskt att ha fryst.
Ja dammsugarpåsar är verkligen ett invecklat kapitel. Bra mad tipset från Kraka, det tar jag också till mig.
Det spås snö här också, men vi har flera plusgrader, så det blir nog regn. Skönt att slippa halka! Idag har vi haft en riktig gråvädersdag, har inte varit ute alls.
Hoppas på lite bättre väder imorgon!
Kram och ha en trevlig kväll!
Kram, Monica

Unknown sa...

Man tar en stekpincett oså drrraarrrr man ut skiten och sätter tillbaka påsen. Skitbra.

Ingrid sa...

Tack för tipset och ett gott skratt. 😄

Znogge sa...

Blomkål är verkligen gott fast jag föredrar den ugnsrostad dock. Smidigt med halva priset får jag säga och ännu smidigare när det blir rester. Schulmans böcker är verkligen läsvärda och bra tycker jag.

Kram och god kväll!

Karin Evby sa...

Mums med både korv och blomkål. Korv är stående favorit hos oss. Under våra tonår tillbringade vi många kvällar vid korvstånden.
Ha en fin helg!!
Kram Karin

Geddfish ♥ sa...

Älskar falukorv med blomkål, muuummss!
Tål att tänka på!
Kram!

Gunnel sa...

Blomkål är gott både kokt och ugnssteks. Din portion ser god ut. Håller med dig om att det är svårt med dammsugarpåsar när man inte har den exakta beteckningen uppskriven. De flesta ser så lika ut. Kram

Tigerlilja sa...

Hoppas verkligen att snön blir måttlig hos er - jag tycker ju inte alls om snö, som bekant, men blomkål är bra mat. I synnerhet om man får till halva priset.