söndag 16 september 2018

Fin höstsöndag

Det är en solig och fin höstsöndag, även om det blåser lite svala vindar. Jag tog mig en promenad på förmiddagen och satte kursen mot kyrkogården i Klinte, för att  kolla läget där. Nu var rosenskäran på familjegraven absolut ingen prydnad, så jag tog bort den och klippte av de blommor som ännu var vackra och satte dem i en vas. I morgon får det bli en tur till Suderviljan för inköp av lite höstfägring.

Klinte kyrka
Jag ska till Stenstugu fram mot kvällen och då ska jag ta en kontroll på Fröjel kyrkogård också. Det kanske är aktuellt att sätta lite nytt i lådorna där med. Jord har jag hemma och blommor har säkert Suderviljan. Igår, när jag var på Konsum, tittade jag på deras sortiment av höstplantor och det var absolut ingenting jag ville ha.

Nu tror jag att det är läge för en liten middagsslummer i solstolen.

Trevlig söndag!

12 kommentarer:

Monica sa...

Så skönt det låter med middagsslummer i solstolen. Riktigt så varmt har nog inte vi, men jag har varit ute en stund och pysslat i trädgården och det var riktigt skönt!
Ha det så trevligt på Stenstugu ikväll!
Kram, Monica

znogge sa...

Vi besökte också kyrkogården i dag. Vi satte ljung och en matchande cyklamen och det blev bra.

Kram

Helena sa...

Så bra att det är sol på Gotland, det är det inte här. Låter som en fin söndag med plantering, och besök på kvällen.

Ingrid sa...

Nu är jag hemma igen, mätt och belåten.
Kram

Ingrid sa...

Jag är inne på något liknande.
Kram

Ingrid sa...

Det blev en skön dag.
Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Nu hoppas jag verkligen att det blir lite varmare väder som SMHI utlovat i veckan. Jag hoppade nämligen över badandet i söndags när solen sken - så Rolle började prata om att tömma den. Vilket jag absolut inte vill! Men...jag tror att han har badat 3-4 gånger på hela sommaren, han har alltid nåt att skylla på. Är inte alls lika förtjust som jag. Själv har jag nästan badat varje dag - alltså förutom senaste veckan när det varit för kallt och blåsigt.
KRAM/Susie

skogsnuvan sa...

Här är det 8 grader och blåser isande vindar. Gjorde ett försök att ta in pelargoner för frosten kommer snart. Lyckades ta in och planta om en del innan det började blåsa för mycket. Jag har i alla fall satt ljung på gravarna så det är klart med det. Det är mycket att stå i på hösten.

Karin sa...

Klinte kyrka är speciell med sitt fina tak!
Nu får vi njuta av sol några dagar, hoppas att solen skiner även på Gotland!
Kramar Karin

Ingrid sa...

Idag ser det ut att bli badväder!
Kram

Ingrid sa...

I dag ser det ut att bli vackert väder.
Kram

Ingrid sa...

Jag ska åka och plantera på familjegraven i dag.
Kram