onsdag 6 februari 2019

Postombud

Efter en regnig och grå tisdag blev det en riktigt fin onsdag och det passade mig bra, för i dag hade jag bestämt mig för att gå en runda i samhället och dela ut brev för SPF:s räkning. Det är ju onödigt att kosta på porton när jag ändå ska ut och motionera! Så fram på förmiddagen gick jag iväg och det var skönt ute, även om det var ett par grader kallt när jag gav mig av. Halt var det, men den mesta snön och isen smälte igår och det är bra sandat nu, så jag kände mig ganska lugn.

Det blev en ordentlig promenad och när det var dags att vända hemåt hade jag bara tre brev kvar som skulle levereras vid Åvallegården och däromkring. Jag gick hem genom skogen, men det visade sig vara ett felaktigt vägval, för där var det rena isgatan och jag fick pulsa i skaren bredvid stigen.

Tala om isgata
Det här är pensionärslägenheterna i skogen bakom Åvallegården och hit skulle ett brev....
...och ett hit till Vallemo...
....och ett till Åvallegården
Efter lite drygt 1½ timme var jag hemma igen och då var det dags för lunch. Sedan fick jag besök av vår ordförande, som skulle hämta ett par kopior av det justerade protokollet från  årsmötet och sen har jag suttit vid datorn och uppdaterat medlemsregistret. Jag kan inte låta bli att förundras över det här krångliga datasystemet som SPF har skaffat. Först i morgon går det att se resultatet av min möda. De som fått nya uppdrag syns med en gång, men de avslutade uppdragen tar det ett dygn att få uppdaterade. 👎

Trevlig fortsättning på onsdagen! Följ gärna min nya blogg Sista försöket!

9 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Bra att du sparar in portot och så får du lite frisk luft samtidigt som du delar ut breven.
Isgata är otäckt.
Kram!

Znogge sa...

Det var verkligen en rejäl promenad som dessutom sparade pengar åt föreningen. Så tråkigt att de har bytt till ett system som inte är bättre. Användarvänligheten är verkligen A och O.

Kram och god kväll!

Monica sa...

Vilken fantastisk medarbetare SPF har i dig! Att gå runt och dela ut breven och på så sätt spara pengar till föreningen - ja, jag hoppas att dom vet att uppskatta det!
Ja du, den isgatan i skogen; jag kan jag precis tänka mig hur hal den var.
Här har det regnat hela dagen, så jag har inte kommit ut alls...
Ha det så bra, kram, Monica

Laila Ö sa...

Jag har också varit postbud idag. Klistrade och frankerade 33 brev som jag var i Klinte och postade och sen gick jag till grannen med hennes brev och där fick jag kaffe och en trevlig pratstund.
Ha en skön kväll.

http://kraka.moah.se sa...

Bor man på en liten plats är det en god idé att dela ut kallelser mm. När jag bodde i Mariefred gick jag ofta runt med föreningspost.

Kram

Gunnel sa...

Du fick en härlig promenad. Att vara "brevbärare" är lika bra som att promenera med en hund. Motionen känns inte lika påtvingad när man har ett ärende. Kram

Kicki sa...

Du får då ordentligt med motion när du agerar brevduva och sparar in pengar åt föreningen.
Tur att du inte halkade på de isiga skogsstigarna.
Kram/Kicki

Beppan sa...

Där vann både du och föreningen på promenaden! Härligt!
Men var hade du broddarna???

Ingrid sa...

Svar till Beppan:
Det var faktiskt inte broddväglag annat än i skogen, så de låg kvar hemma. ♥