tisdag 15 januari 2019

Rödhuvad sköldpadda

Tack för kommentarerna till mitt förra inlägg, men jag håller mig nog till den här bloggen i alla fall och krånglar inte till det med någon annan. Jag kommer säkert att hitta något jag inte gillar hos wordpress.com också och jag har redan upptäckt en del begränsningar som jag inte gillar.

Av Ernst Haeckel - Kunstformen der Natur (1904)
När jag var barn hade vi en granne som hade en sköldpadda. Det var nog ett väldigt exklusivt husdjur på den tiden och vi brukade stå uppe på balkongen och titta ner i deras trädgård, där den underliga varelsen, som var ganska stor, sakta gled fram över gräsmattan kedjad vid ett träd med andra ändan av kedjan fastsatt i ett hål i skölden. Det var en ganska sorglig syn och vi tyckte synd om den och hade lite svårt att förstå vad man egentligen hade den till.

Det var bra mycket bättre fart i min sköldpadda som for omkring här i natt. Den var så söt med sitt röda huvud och den lekte och sprallade och var så glad. Var den nu kom ifrån? Var i hjärnvindlingarna finns sånt här?

I dag skiner solen igen och det är någon enstaka plusgrad, men det blåser som attan. Det kunde jag konstatera när jag var ute i soprummet med lite skräp och så tog jag tagit fram bilen, för mågen ska låna den.

Själv ska jag till Kupan och jobba i eftermiddag och det räcker nog med promenaden dit som dagens motion. Annars hade jag kunnat ägna mig åt några sitårkar* fast jag är lite dåligt på det just nu. Stickat strumpor har jag inte gjort sedan jag stickade ett par till Åke av Luddeludd. Mina sitårkar tillbringar jag i tystnad framför dator- eller tv-skärm.

Han hade en präktig fäll, Ludde. Garnet var lite ojämnt och ganska stumt
och strumporna blev inte speciellt hållbara.

*Det är nu man skall sätta igång med sitårkar, arbete som utförs sittande. Förr lappade man fisknät, kardade ull och stickade strumpor. Nu finns många sitårkar att välja på och alla är bra, om man kan prata samtidigt.

Trevlig tisdag!

13 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Ingrid!
Var det Cedergrens sköldpadda? Den kommer jag också ihåg.
Ha de.

Gunnel sa...

Så mysigt ord för att sitta still och arbeta. Jag gillar att sticka och det blir mer tid för det nu när jag inte är så mycket ute i trädgården. Kram

Ingrid sa...

Svar till Unknown: Visst var det Cedergrens!
Tack för din kommenatr!

Monica sa...

Ja, man undrar ofta var drömmarna får sitt innehåll ifrån? Antar att du inte tänkt så mycket på sköldpaddor under dagen? Min lillasyster och jag hade faktiskt en liten sköldpadda när vi var 10-12 år. Vi hade den ute på gräset med en träram omkring, men på något sätt lyckades den rymma...vi hittade den aldrig igen!
Jaha, då vet jag att det är "sitårkar" jag ägnar mig åt när jag sitter och stickat!
Det var ju passande! Jag har ofta TV:n på när jag stickar, som ett litet sällskap. Men jag kan också prata samtidigt!
Ha en fin tisdagseftermiddag!
Kramar, Monica

Gunnar Deckare sa...

Hej

Gunnar Deckare sa...

Så där ja. Gick att kommentera med Google ID
Då håller jag utkik efter inlägg här

znogge sa...

Det är kanske lugnast att hålla sig till den här bloggen så länge det fungerar bra. Det kräver ändå en del att byta...

Kram och god tisdag!

http://kraka.moah.se sa...

Vad det är hopplöst med de här popup-kommentarerna. Får se om jag orkar skriva om kommentaren imorgon. Den försvann eftersom jag ville se om du skrivit mer som jag ville kommentera och därför klickade utanför rutan.
Jag vet ju så väl att jag inte får klicka utanför för då raderas allt.
Du får ha det så bra och sov gott!
Kram

Ingrid sa...

Svar till kraka:
Jag blir helt förvirrad och vet inte hur jag ska bära mig åt för att få de här rackarns bloggarna att fungera. Jag vill ju inte skrämma iväg någon och är så glad över alla kommentarer, men är det inte det ena som inte fungerar så är det det andra.....
Jag känner mig lite uppgiven!
Kram

Astrid sa...

Jag stickar sockar till sonen nu
Så det stämmer nog
Du det här med bloggar det är tjorvigt i perioder
Jag har problem med min nu sedan sommaren
Men så har jag förlorat i stort sett alla följare också
Men jag älskar att gå tillbaka och komma ihåg vissa saker

http://kraka.moah.se sa...

Det är besvärligt med bloggar och att få det att fungera för alla. Igår blev jag lite trött.

Mysigt med en vild liten sköldpadda! Kanske behöver du en liten kattunge eller valp som förgyller tillvaron?

Hundar har inte den rätta fiberlängden på sina hår. Möjligen kan man spinna in hundhår i ull och få den mer hållbar. Har hört att människohår ska vara bra att blanda in. Katter är inte heller av den rätta ullen.

Hoppas du får en bra onsdag!

Kram

Ingrid sa...

Svar till Kraka:
Det är många som undrat varför jag inte skaffade en katt eller hund när jag blev ensam, men jag känner att djuren styrt så många år av mitt liv att det räcker för min del. Nu går jag och kommer som jag vill!
Kram

Husbilen-Ellen sa...

Sitårkar var ett nytt ord. För mig blir det nog mest datan, men testade en akvarell. Länge sen senast så jag blir som nybörjare igen, men det ska jag nog satsa på som ett alternativ. Hunden hade fin päls!