torsdag 15 november 2018

Nu slipper ingen undan

Det var väntat - från och med 1 januari 2019 försvinner tv-avgiften vi betalar till Radiotjänst och ersätts av en skatt, som ska betalas av alla över 18 år, som har en beskattningsbar inkomst. Maxbeloppet är på 1300:- och förut har man betalat 600:-/kvartal, så jag tjänar på beslutet.
 
Skådespelarsyskonen Philip och Jessica Zandéns berättar sin familjehistoria
Om man har en teve eller inte spelar ingen roll och det kan ju tyckas rätt när man inte alls är beroende av en apparat för att se programmet. Det går att göra det på många andra sätt.

En stunds sol muntrade upp mig i morse, men nu är det lika grått som vanligt igen. Jag har hållit mig inne i dag och "daterat". Vi hade ett styrelsemöte i bostadsrättsföreningen igår kväll, så jag hade ett protokoll att skriva.

"Daterandet" fortsatte med att försöka få ordning på den gamla bloggen. Det har varit krångel med one.com på grund av att PHP-versionerna 5.6 och 7.0 närmar sig vägs ände. One.com hade uppdaterat till 7.2 och då gick det helt plötsligt inte att komma in på Livet efter 70. Men jag fick beskedet att gå tillbaka till 5.6 och sedan uppdatera bloggen till senaste version. Nu har jag gjort det, men blev tvungen att byta tema och rensa bort några plugins för att få det att fungera. Samtidigt passade jag på att importera gamla inlägg från Livet på Stenstugu, så nu finns alla inläggen samlade på ett ställe. Det är förmodligen bara jag själv som är intresserad av de gamla inläggen, men så länge jag betalar för domänen vill jag gärna ha tillgång till dem. Bloggen fungerar ju som min dagbok.

Kommer du ihåg den här glassen?
Den var otroligt god och innehöll faktiskt spår av jordgubbar och inte bara smakessenser. Jag kom att tänka på den när jag läste ett inlägg hos Znogge om olika glassmaker. Visst äter jag glass, men inte med något större förtjusning. Den här glassen kostade alltså 50 öre och det minns jag mycket väl, för i början av sextiotalet jobbade jag på Pressbyrån i Klinteham och Puckstången var väldigt populär.

Trevlig torsdag!

20 kommentarer:

BoB sa...

Det är så rörande att läsa allt du skrev om ditt och Åkes liv
Tänker på dej med värme. Kram BoB

Ingrid sa...

Tack syster! ♥
Kram

Monica sa...

Här kunde jag kommentera, men på ditt inlägg om problemet på One.com syns inte kommentaren jag skrev, ja, strunt samma, det var inget viktigt...
Hoppas att jag ska lyckas i fortsättningen!
Kram, Monica

http://kraka.moah.se sa...

Ja, den minns jag. Den fanns som vanilj också och kostade 50 öre.
Kram

Ingrid sa...

Ja, tänk så god den var!!
Kram

Ingrid sa...

Tack för att du försökte Monica! Jag vill ju att allt ska fungera, så jag upptäckte ett fel i ännu en plugin och när jag tog bort den, så kunde jag fejka en kommentar och det gick alldeles utmärkt, så nu ska det gå (hoppas jag).
Kram

znogge sa...

Det är väl lika bra att TV-licensen försvinner. Det nya systemet känns mer rättvist och nu får alla som har förutsättningar vara med att betala.

Visst minns jag glassen som vi fick till efterrätt i skolan när det var soppa. Men det var helt klart före sockerskräckens tid ;-)

Kram och god kväll!

Unknown sa...

Jag tycker skatt är bättre än tv-avgift. Det är så många som strunstruntar i att betala licens, så det här är bättre, även om det blir dyrare för oss som två.

Den glassen var min mammas favorit, just jordgubbar.
Kram/ Kicki

Unknown sa...

Puckstång jordgubbar en riktig favorit ❤/Ulla

Ingrid sa...

Jag tycker också att det känns rätt, för det har varit många som fuskat!
Kram

Ingrid sa...

1300 är ju maxbelopp och vi med våra pensioner kanske inte ens behöver betala så mycket.
Kram

Ingrid sa...

Visst var den väldigt god!

Gunnel sa...

Äntligen lite rättvisa. Vi kommer också att tjäna på ändringen och det känns bra. Så god den glassen var! Kram

Ingrid sa...

Visst var den god! Den smakade äkta!
Kram

Marlise sa...

Schön, das ich dich wieder gefunden habe.
Neuer Name für deinen Blog.
Ich dachte schon, du hast aufgehört zu schreiben.
Ich freue mich.
Liebe Grüße aus der Eifel nach Gotland

Trevligt att jag hittade dig igen.
Nytt namn på din blogg.
Jag trodde, du slutade skriva.
Jag är glad.
Hälsningar från Eifel till Gotland Marlise

skogsnuvan sa...

Puckstång var en god glass och jag tror att det var den första glass man åt. Har för mig att det fanns gröna med päronsmak också och så vanilj. Jag tycker att det är bra att man lägger licensen på skatten. Det blir både enklare och rättvisare så.

Ingrid sa...

Tack Marlise!
Ha en fin helg!
kram

Ingrid sa...

Vanilj kommer jag ihåg att det fanns, men den med päronsmak var nog inte en puckstång utan en annan glass. Tror jag.....
Kram

märtha sa...

Oj, vad du kan? Jag har aldrig brytt mig om en massa datortermer och uppdateringar och någon och hans mormor i datavärlden, resonerar som så att jag behöver inte kunna reparera min bil heller, så... Nåja. "Medieavgift" via skatt har vi haft i Finland i några år, man tänker inte alls på den mera. Jag tycker också att det är rättvist, eftersom det finns så många "kanaler" för lyssnande/tittande nuförtiden. Har lärt mig en ny avslutningsfras av en museilektor som jag lyssnat på några gånger i höst: "Allt ljust och gott till dig, som gamla mormor sa"!

Ingrid sa...

Jag tycker ju att det är roligt att sätta mig in i hur det fungerar, men bilreparationer lämnar jag till andra att ta hand om och datorreparationer också ibland, för mina kunskaper är mycket begränsade.