onsdag 22 augusti 2018

Löisarestanggis dag - Ingen GA

I Allnakku står det:
Långt innan det fanns riktiga fyrar tände man löisarestänggar vid fiskebodarna för att folk skulle hitta i land. Man fiskade ofta under den mörka delen av dygnet, och lysstängerna räddade nog många liv.
Löisarestanggi vid Kronvalls fiskeläge
Va, är hon redan igång och bloggar! Jo minsann, det är hon. Det kom nämligen ingen tidning i dag och vad gör man då? Kastar sig över datorn givetvis och försöker läsa in sig på det viktigaste via E-tidningen. Jag måste säga att jag blir irriterad, för det här är andra gången på kort tid som jag blivit utan tidning. Förra gången var den 18 juli och då ringde jag givetvis och felanmälde, precis som jag gjort i dag. Den förra reklamationen fanns inte ens registrerad, så för säkerhets skull har jag skickat ett mejl också i dag. Betalar man 2695:-/år vill man verkligen att prenumerationen ska fungera.  

Att läsa tidningar via nätet fungerar, men är inte alls så roligt. Jag vill sitta där vid köksbordet med min kaffekopp och bläddra i  papperstidningen med blyertspennan beredd  och när jag bläddrat mig fram till tävlingssidan löser jag först sudokut och sedan fortsätter jag med kryssen,  medan P4 Gotland håller mig sällskap via radion. Det är livskvalité det!

Trevlig onsdag!

24 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Såklart ville du ha papperstidningen som du prenumererar på! Uselt, när de schabblar bort en så, man blir så lätt van vid sitt morgonmys.
Kram, Gerd

Gunnel sa...

Göran läser alltid tidningen på datorn, men jag föredrar prasselupplagan. Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Sporadiskt kollar jag in nyheterna på nätet, men inte är det lika bra som att läsa en prassalande tidning inte.....
KRAM/Susie

Ingrid sa...

Visst! Det är tur att jag ska jobba i dag, så att jag kan få bläddra igenom tidningen där. Vi har både GA och GT på Kupan.
Kram

Ingrid sa...

Prasselupplagan är klart bäst!!
Kram

Ingrid sa...

Nyhetsrubriker gillar jag att kolla på nätet, för då känns det som om man trots allt är lite uppdaterad, men ska jag läsa något grundligare gillar jag helt klart pappersupplagan bäst.
Kram

Monica sa...

Vi sa upp vår prenumeration och tänkte bara läsa på nätet, men efter en enda vecka fortsatte vi vår prenumeration igen! Det är inte alls lika mysigt att läsa vid datorn!
Så nog saknar man tidningen när den uteblir!
Kram, Monica

znogge sa...

Papperstidningen kostar en slant så självklart vill man att tidningen ska komma då. Vi har enbart via nätet numera och jag saknar inte tidningen ett dugg. Något säger mig att det är en generationsfråga...

Kram och ha en fortsatt fin onsdag!

sjusoverskan sa...

Hej!
Slarv, tycker jag!
Jag har ju jobbat som tidningsbud ett antal år och glömmer man på ett ställe och får påpekande så glömmer man INTE den postlådan igen!
Det är så kul att läsa gutamålets alla olika dagar i allnakku!
Kram Inger

Ingrid sa...

Jag saknar den verkligen. Förr hade vi DN också, men den sa jag upp när jag blev ensam. Det räcker med lokalpressen.
Kram

Ingrid sa...

Säkert är det en generationsfråga. Vi äldre är uppvuxna med att det ska finnas en vanlig papperstidning. Nu har man ju dessutom tid att ägna sig åt korsord och annat.
Kram

Ingrid sa...

Kul att du gillar gutamålsorden Inger!
Kram

http://kraka.moah.se sa...

Eller för att de inte skulle hitta. Men det var nog inte på Gotland man gjorde så. Sådant lömskt sattyg hölls man väl bara med på Gotska Sandön. Gottberg var ingen snäll typ precis. Men naturen är så vacker på ön.
Kram

Ingrid sa...

Jag har aldrig varit på Gotska Sandön, men Gottberg har jag läst om...
Kram

wiolettan sa...

Det är inte bra, två gånger så där nära inpå. Det var likadant med vår tidning för något år sedan men efter diverse påstötningar så fungerar det nu.
Korsorden löser vi men inte sudoku, har svårt att se hur siffrorna ska vara, kanske vanesak. Jag har två syskon som brukar lösa de svåraste sudokun, men jag klarar knappast det lättaste.
Ha det fint.
Kram!

Ingrid sa...

I dag fick jag både gårdagens och dagens tidning. Så nu har jag lite att pyssla med.......
Kram

Bosse Lidén sa...

Jag gillar också prassel. Igår ringde jag GA och tog emot välkomsterbjudandet med att prova på tidningen i två veckor. Det är alltid irriterande när det är tomt i lådan på morgonkvisten. Det hände säkert 4-5 ggr om året i Y.
Jag blev nyfiken och tittade i en gammal GA för att leta upp korsordet. Har du vunnit 25 trisslotter någon gång? :) Inget dåligt förstapris. Mycket bättre än i den där Bosse Lidéns tramsiga tävlingar. Han delar oftast bara ut en enda.
Hoppas felkvoten är uppfylld för 2018 för dig.
Så du har skaffat ny blogg. Lycka till med den.
Kram Bosse

Anonym sa...

Idag är mina barn på Gotland för begravning av sin pappa min fd. man.Han var född och uppvuxen i Valleviken. Begravningen sker i Rute kyrka.En tung dag.
Min dator krånglar kan bara kommentera som anonym men jag heter Österdahl i efternamn

Ingrid sa...

Nej inte har jag vunnit storvinsten, men en och annan trisslott har jag fått. Nu skickar jag inte in så ofta, för chansen är minimal att vinna är minimal, nu när vi ska konkurrera med hela landet.
Tack Bosse!
Kram

Ingrid sa...

Tack för din kommentar!
Det är en av de saker jag inte gillar med den här bloggen, att den som inte har en blogg eller ett googlekonto måste kommentera som anonym. Namnet borde i alla fall synas i stället för "Anonym".
Jag förstår att det känns tungt i dag och beklagar din och dina barns förlust!

Prästen här i Klinte pastorat heter också Österdahl.

Anonym sa...

Han bodde på ett äldreboende sista åren och där trivdes han mycket bra. Han blev 78 år.

Husbilen-Ellen sa...

Så klart man vill ha det man betalar för, men också är det viktigt för vanans makt. Inte vill vi att våra cirklar rubbas mer än nödvändigt. Kramar

http://kraka.moah.se sa...

Försök att ta dig över till ön. Man kan åka från Fårö har jag för mig. Jag åkte från Nynäshamn. Det är så speciell natur och väl värt ett besök.
Kram

Ingrid sa...

Nej man vill absolut inte ha sina cirklar rubbade!
Kram